GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dončićev Dallas izgubio treću od posljednje četiri utakmice

Dončićev Dallas izgubio treću od posljednje četiri utakmice
nba
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.11.2023 / 07:55
Autor: SEEbiz
DALLAS - Dallas Mavericksi doživjeli su treći poraz u posljednje četiri utakmice u sjevernoameričkoj NBA ligi. Nakon početka sezone s omjerom 8-2, stvari ne idu po planu. Ovaj put su u svojoj dvorani poraženi od Sacramento Kingsa 129:113, koji su ostvarili šestu uzastopnu pobjedu. Luka Dončić je u dresu Dallasa postigao 25 koševa.

Kod American Airlines Centera Domantas Sabonis je imao 32 poena i 13 skokova, a De'Aaron Fox dodao je 30 poena za pobjedu Kingsa u Teksasu.

"Dominirao je parketom večeras", rekao je trener Dallasa Jason Kidd o Sabonisu nakon utakmice: "Udvostručili smo obranu na njemu, ali su ga ipak pronašli. Moramo biti bolji."

Keegan Murray ubacio je 17 poena, a svih pet početnih igrača Kingsa završilo je dvoznamenkasto.


Prvi strijelac domaćina koji se potpuno zatvorio u posljednjoj četvrtini bio je Dončić koji je u 32 minute svojih 25 poena dodao deset skokova, sedam asistencija i tri ukradene lopte.

Košarkaši Dallasa, koji su sinoć izgubili od Milwaukee Bucksa, u posljednjoj su četvrtini šutirali samo 21% i promašili svih devet trica u tom dijelu utakmice.

Kyrie Irving postigao je sva svoja 23 koša u prve tri četvrtine prije nego što je promašio samo dva od svojih šuteva u četvrtoj dok su Mavericksi zaostajali za 21 poen 5,5 minuta do kraja za klupu.

“Naš trud i energija nisu bili na pristojnoj razini. Unatoč pretrpanom rasporedu, nema isprike", rekao je Kidd. "Radi se o obavljanju posla svake večeri. Jednostavno to nismo učinili."

Dallas se sada suočava s Los Angeles Lakersima u srijedu i Clippersima u petak.

Izgubili su i prvaci Denver Nuggets, čiji je član Slovenac Vlatko Čančar, ali zbog teške ozljede na pripremama za Svjetsko prvenstvo ne igra ove sezone. Oslabljeni Cleveland Cavaliersi iznenađujuće su pobijedili branitelje naslova rezultatom 121-109.

Razočarana zvijezda Zlatnih zrna Nikola Jokić imao je problema s osobnom greškom i utakmicu je završio gledajući s klupe.

Darius Garland bio je prvi strijelac Clevelanda s 26 poena, novak Craig Porter Jr. međutim, zabio je rekord karijere od 21 poena i pomogao Cavaliersima do treće uzastopne pobjede unatoč odsutnosti zvijezda Donovana Mitchella i Caris LeVert.

“Ulaskom u utakmicu, znao sam da imamo puno ozlijeđenih momaka, pa sam znao da moram pritisnuti gas, dati više od sebe. "Kada igrate protiv Denvera - prošlogodišnjeg prvaka - morate doći spremni i to je ono što smo danas učinili", rekao je Porter.

Dvostruki NBA MVP Jokić, koji nosi veliki teret sa suigračem Jamalom Murrayem koji je još uvijek izvan terena s istegnutom tetivom koljena, završio je s 18 poena, 10 skokova i sedam asistencija.

Trenutnom MVP-u NBA lige Joelu Embiidu trebale su samo tri četvrtine da postigne 32 poena uz 12 skokova i devet asistencija kako bi odveo Philadelphia 76erse do pobjede nad Brooklyn Netsima 121-99.

Tyrese Maxey dodao je 25 poena i 10 asistencija u pobjedi, a Embiid je odsjeo cijelu posljednju četvrtinu.

Odjeknulo je to i u Torontu, gdje su Raptorsi vodili s čak 40 razlike na putu do pobjede nad Detroit Pistonsima 142-113. Ujedno su ostvarili i klupski rekord s 44 asistencije.

Tagovi: Dončić, Dallas, Denver, jokić
PROČITAJ I OVO
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
HNL
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
VARAŽDIN - Dinamo je u susretu 32. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin u gostima 1:0 fantastičnim golom Gabriela Vidovića u 46. minuti. Dinamo je imao još četiri velike šanse, koje nije realizirao, ali ga Varaždin nije kaznio.
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
KAŠNJENJE
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
BERLIN - Usred spora oko prava emitiranja Bundeslige sa servisom za streaming DAZN, Njemačka nogometna liga (DFL) objavila je da će 36 profesionalnih klubova dobiti manje novca od planiranog od prihoda od medijskih prava.
Obradović ostaje na klupi Partizana
KOŠARKA
Obradović ostaje na klupi Partizana
BEOGRAD - Legendarni trener produljio je ugovor sa srpskim klubom.
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!
ODUŠEVLJENJE
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!

SAN SEBASTIAN - Real Madrid upisao je novu pobjedu, ovog puta u Baskiji.
Dallas s Dončićem i čvrstom obranom do vodstva protiv LA Clippersa
NBA PLAYOFF
Dallas s Dončićem i čvrstom obranom do vodstva protiv LA Clippersa
DALLAS - Dallas Mavericksi su svladali Los Angeles Clipperse sa 101-90 u trećoj utakmici uvodnog kola doigravanja Sjevernoameričke lige NBA lige i poveli 2-1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE