GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dončić tricom sa sirenom pobijedio Celticse

Dončić tricom sa sirenom pobijedio Celticse
JUNAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.02.2021 / 08:31
Autor: SEEbiz / Index.hr
DALLAS - Luka Dončić pobijedio je Boston Celticse 110:107 s dvije trice na samom kraju utakmice. Prvu je zabio 15 sekundi prije kraja, pri vodstvu Bostona 105:104, a drugu sa sirenom, pri rezultatu 107:107.

To je izazvalo oduševljenje tri tisuće cijepljenih i negativnih navijača Dallasa u dvorani, komentatora, ali i Dončića. Prije tri tjedna je nakon promašaja trice za pobjedu protiv Phoenixa lupao po zapisničkom stolu od bijesa, a sada je to radio od euforije.

Dončić, koji je s 31 košem bio najbolji strijelac utakmice, kao što je bio i najbolji skakač (10) te dodavač (8) na susretu, spasio je Mavse da ne upropaste pobjedu koja se činila sigurnom.

Naime, tri minute prije kraja Dallas je imao 11 poena prednosti, ali je Jaylen Brown (29 koševa) u zadnjoj minuti skok-šutom doveo Boston u vodstvo. Dončić je vratio prednost Dallasu tricom iz teške pozicije preko Daniela Theisa, nakon čega Brown opet pogađa za 107:107.

Međutim, Dončić je za kraj ostavio još malo svoje "clutch magije", kako kaže NBA na službenom Twitteru, te iz još teže pozicije i situacije nego ranije zabio tricu za pobjedu. Iz kuta s lijeve strane, barem metar od crte za tricu te s Kembom Walkerom i Aaronom Nesmithom na ruci, zabio je na svoj način - stepbackom.

Dončić je na ovoj utakmici iz igre gađao 11/23, a trice sjajnih 6/8 te tako u All-Star okršaju nadvisio Jaysona Tatuma i Browna. Osim toga, njegov pothvat je tim značajniji jer je bio bez glavnog suigrača Kristapsa Porzingisa. Slovenski fenomen na ovoj utakmici ostvario je još jedan podvig.

Pet dana prije 22. rođendana uspio je po 100. put na NBA utakmici postići 20 poena uz po pet skokova i asistencija. Za to su mu trebale 162 utakmice te 21 godina i 361 dan starosti.

Tako je po dva kriterija drugi najbrži u povijesti kojem je to uspjelo. Samo Oscar Robertson je za ove brojke trebao manje utakmica od Dončića (115), dok je jedini mlađi od njega koji je to ostvario LeBron James, s 21 godinom i 43 dana.

Tagovi: Luka Dončić, Dallas Mavericks, Boston Celtics
PROČITAJ I OVO
Rudy Gobert četvrti put najbolji obrambeni igrač NBA lige
PRIZNANJA
Rudy Gobert četvrti put najbolji obrambeni igrač NBA lige
NEW YORK - Igrač Minnesota Timberwolvesa time se izjednačio s dosadašnjim rekorderima Dikembeom Mutombom i Benom Wallaceom na vrhu ljestvice igrača s najvećim brojem nagrada u toj kategoriji.
Dalić dobio bogatu ponudu iz Katara
PONUDA
Dalić dobio bogatu ponudu iz Katara
ZAGREB - Zlatko Dalić će uskoro povesti reprezentaciju Hrvatske na svoje drugo Europsko prvenstvo.
Dinamo želi hrvatskog napadača iz Bundeslige
TRANSFERI
Dinamo želi hrvatskog napadača iz Bundeslige
ZAGREB - Bruno Petković je po pojedinim medijskim napisima na izlaznim vratima Maksimira, iako se navijači i dalje nadaju preokretu te da će jedan od kapetana i lidera ostati u modrom klubu, ali Dinamo ne gubi vrijeme i traži drugog napadača.
Oklahoma razbila Dallas na početku serije
NBA PLAYOFF
Oklahoma razbila Dallas na početku serije
OKLAHOMA CITY - Košarkaši Oklahoma City Thundera poveli su s 1:0 na otvaranju polufinalne serije Zapadne konferencije, slavivši na svom parketu protiv Dallas Mavericksa sa 117:95.
Borussia izbacila PSG i prošla u finale Lige prvaka
LIGA PRVAKA
Borussia izbacila PSG i prošla u finale Lige prvaka
PARIZ - Borussia Dortmund je u finalu Lige prvaka. Nakon što je prije šest dana na Signal Iduna Parku pobijedila PSG 1:0, Borussia je na Parku prinčeva u uzvratu također slavila 1:0, a gol je postigao Mats Hummels u 50. minuti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE