GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dončić promašio tricu za pobjedu protiv Phoenixa

Dončić promašio tricu za pobjedu protiv Phoenixa
NBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.02.2021 / 09:05
Autor: SEEbiz / Index.hr
NEW YORK - Phoenix Sunsi dobili su treću utakmicu u nizu, a drugu u tri dana protiv Dallasa, svladavši Maverickse 109:108 tricom Devina Bookera sekundu i pol prije kraja.

Dallas je u preostalom vremenu odigrao brzu akciju za Luku Dončića, iz kakvih je već odlučivao utakmice, ali njegova trica s devet metara nije pogodila cilj i Mavsi su izgubili već šesti put zaredom.

Akciju za pobjedu Sunsa nije osmislio trener Monty Williams nego playmaker Chris Paul, koji ju je "ukrao" od Doca Riversa dok su zajedno bili u LA Clippersima.

Bookeru je ovo peti koš za vodstvo postignut u zadnjih pet sekundi utakmice, a od njegove rookie sezone 2015./2016. više ih je zabio samo Russell Westbrook.

Dončić je praktički s iste pozicije zabio čuveni "game-winner" protiv LA Clippersa u prošlogodišnjem doigravanju, ali ovaj put bio je bolje pokriven i šut je bio prejak.

Iz frustracije je Dončić nakon promašaja udario zapisnički stol, ali nakon utakmice rekao je da je bio puno zadovoljniji pristupom momčadi nego na prošloj utakmici, kad je on bio nedopustiv.

Slovenac je završio susret s 25 koševa, pet skokova, osam asistencija, po dvije osvojene lopte i blokade. No pogodio je samo jednu od četiri trice i tako nastavio loš ovosezonski trend jer u prosjeku pogađa manje od 30% trica (29.4%) iz više od sedam pokušaja po utakmici.

Josh Richardson pratio ga je s 24 koša, a junak Sunsa Booker zaustavio se na 24 u povratku nakon ozljede tetive. Prvo ime utakmice bio je Chris Paul s 34 koša, devet skokova i devet asistencija.

Dario Šarić odradio je razdoblje izbivanja zbog protokola o koronavirusu, ali još se nije vratio na parket. Očekuje se da će to učiniti na sljedećoj domaćoj utakmici Sunsa, u petak protiv Detroita.

Tagovi: Luka Dončić, Devin Booker, Dallas Mavericks, Phoenix Suns, Dario Šarić
PROČITAJ I OVO
Mbappe objavio da odlazi iz PSG-a
ODLAZAK
Mbappe objavio da odlazi iz PSG-a
PARIZ - Kylian Mbappe (25) napušta Paris Saint-Germain na kraju sezone.
Italija i Njemačka zaradile dodatno mjesto u Ligi prvaka
USPJESI
Italija i Njemačka zaradile dodatno mjesto u Ligi prvaka
ZAGREB - Italija i Njemačka zaradile su dodatno mjesto u Ligi prvaka sljedeće sezone nakon što su njihovi klubovi ove sezone ostvarili dobre rezultate u europskim natjecanjima, objavila je u petak krovna europska nogometna organizacija UEFA.
Zekić: Idemo na noge budućem prvaku
USUSRET DERBIJU
Zekić: Idemo na noge budućem prvaku
OSIJEK - Osijek u 34. kolu SuperSport HNL-a gostuje na Maksimiru kod Dinama. Trener Osijeka Zoran Zekić derbi dočekuje u dobrom raspoloženju.
Dinamo dovodi Čavlinu, vraća se Bočkaj
TRANSFERI
Dinamo dovodi Čavlinu, vraća se Bočkaj
ZAGREB - Dinamo u subotu u 19:30 na gotovo rasprodanom Maksimiru u 34. kolu SuperSport HNL-a dočekuje Osijek. Momčad Sergeja Jakirovića pobjedom može osvojiti titulu prvaka ako Rijeka ranije (17:00) ne pobijedi u Varaždinu.
Charles Lee novi trener Charlotte Hornetsa
NBA
Charles Lee novi trener Charlotte Hornetsa
NEW YORK - Košarkaše Charlotte Hornetsa od sada će voditi trener Charles Lee koji je zamijenio Stevea Clifforda.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE