GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dončić odigrao utakmicu života

Dončić odigrao utakmicu života
NBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.11.2023 / 08:50
Autor: SEEbiz
DALLAS - Luka Dončić je privatizirao ono što je trebalo biti derbi NBA lige. Uništio je Clipperse za pobjedu Mavsa 144:126 i za niz svojih čudesnih ostvarenja kojima je postavio klupske, ali i rekorde najjače svjetske lige.

Vodio je Dallas s 44 poena uz sjajan šut iz igre 17/21, što je čak 81 posto. Ovo mu je, dakle, meč s najboljim postotkom šuta u karijeri. Trice je gađao odličnih 6/9, a ubacio je sva četiri slobodna bacanja. Dodao je po 6 skokova i asistencija, sve to uz 32 poena razlike za Dallas dok je on bio u igri. Tako je postao prvi igrač u povijesti NBA lige koji je 44/6/6 ostvario uz +32.

Posebno je fascinantno što je sve ovo uspio za samo tri četvrtine i za ukupno manje od 32 minute u igri, čime je srušio i klupski rekord broja postignutih poena za tako malo vremena.

Dončiću je ovo bila čak 29. utakmica u posljednjih pet sezona s brojkama 40/5/5 u najvažnijim kategorijama, po čemu je daleko najbolji u NBA ligi jer ih prvi do njega, James Harden, ima 19. Dončiću je ovo već druga partija s takvim brojkama ove sezone, iako je ona tek počela. Ove sezone su samo on i Steph Curry odigrali više od jedne utakmice s 40 poena, a partijom za povijest protiv Clippersa slovenski fenomen uspio je ono što su ostvarili još samo dvojica najvećih.

Otkako je 1976. formirana jedinstvena NBA liga, do noćas su samo Michael Jordan i LeBron James odigrali više od 30 utakmica s 40+ poena prije 25. godine. I onda im se čudesnom predstavom protiv Clippersa pridružio i Dončić. Ne čudi što je sve ovo uspio upravo protiv te momčadi jer ovo mu je bila čak 10. utakmica s 40 ili više poena kontra Clippersa, što je pet više nego protiv njegove druge najomiljenije mušterije, Warriorsa.


Fantastičnom Dončiću pomogao je Kyrie Irving s 27 poena i 6 skokova. Njih dvojica lako su deklasirali momčad krcatu zvijezdama. Paul George, Kawhi Leonard, James Harden i Russell Westbrook bili su nemoćni protiv dua LuKai. Harden je izgubio sve tri utakmice otkako je došao u Clipperse kako bi napali naslov, a u ovom je porazu bio neprimjetan sa samo 14 poena, koliko je zabio i Westbrook. Jedini od superstarova Clippersa na razini bio je Leonard s 26 poena. Ivica Zubac imao je 12 poena (šut 5/9) uz 8 skokova i dvije blokade, ali na utakmici koja je već na poluvremenu postala igralište Luke Dončića.

Tagovi: lUKA dONČIĆ, dALLAS mAVERICKS
PROČITAJ I OVO
Rijeka rasprodala Rujevicu za Dinamo
DERBI
Rijeka rasprodala Rujevicu za Dinamo
RIJEKA - Rijeka i Dinamo u nedjelju od 19:30 igraju derbi za prvo mjesto SuperSport HNL-a u utakmici 33. kola. Rijeka će biti domaćin na rasprodanoj Rujevici, potvrdio je klub.
Dallas nadoknadio 31 razlike pa izgubio od Clippersa
NBA PLAYOFF
Dallas nadoknadio 31 razlike pa izgubio od Clippersa
LOS ANGELES - Clippersi su se vratili u igru i poravnali trenutno najzanimljiviju NBA play-off seriju u prvoj rundi.
Knicksi pobijedili, Bogdanović se ozlijedio
NBA
Knicksi pobijedili, Bogdanović se ozlijedio
NEW YORK - Košarkaši New York Knicksa poveli su sa 3-1 u pobjedama protiv Philadelphia 76-ersa u prvom krugu doigravanja NBA lige zahvaljujući 97-92 pobjedi na gostovanju u četvrtoj utakmici te ih još samo jedna pobjeda dijeli od prolaska u drugi krug.
Futsal Dinamo u finalu
DRUGU GODINU ZAREDOM
Futsal Dinamo u finalu
ZAGREB - Futsal Dinamo „srušio“ je još jednom Futsal Pulu i plasirao se u finale drugu godinu zaredom. Pobjednika smo tražili u produžecima, a rezultat na kraju bio je 4:2. A sad, idemo po novu „Kantu“!
Lokomotiva nokautirala Rijeku, Dinamo na vrhu tablice
KIKS
Lokomotiva nokautirala Rijeku, Dinamo na vrhu tablice
ZAGREB - Rijeka je u 32. kolu SuperSport HNL-a izgubila u Kranjčevićevoj 3:1 i napravila ogroman kiks u borbi za naslov.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE