GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dončić najboljom utakmicom sezone srušio Hardena i Rocketse

Dončić najboljom utakmicom sezone srušio Hardena i Rocketse
NBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.01.2021 / 09:09
Autor: SEEbiz / Index.hr
DALLAS - Luka Dončić odigrao je najbolju utakmicu sezone u pobjedi njegovih Dallas Mavericksa protiv Houston Rocketsa 113:100.

Slovenac je zabio 33 poena (12-25 šut iz igre) uz 16 skokova i 11 asistencija što znači da je ostvario triple-double učinak. Ujedno je ovo njegova najbolja utakmica do sada u sezoni jer se do sada jako mučio u nekim utakmicama. I dalje ima prostora za napredak, 25 šuteva za 33 poena je puno, tricu je gađao skromnih 3-10, a imao je i osam izgubljenih lopti.

Ipak, Dallas bez njega ne bi bio blizu pobjede u ovoj utakmici. U prvom poluvremenu je bio najzaslužniji što su Mavsi otišli na dvoznamenkastu prednost, a u zadnjem periodu utakmice je bio najzaslužniji što Rocketsi nisu okrenuli rezultat jer su nekoliko puta došli na -2. Dončić bi u tim situacijama donio poene svoje ekipe. Trpao je step-back trice, ulazio je pod koš, a imao je i nekoliko šuteva unatrag u stilu Kobea Bryanta.

Unatoč slabijem ulasku u sezonu (Dallasov omjer 3-4), Dončić je već u prvih sedam utakmica uspio ući u knjigu rekorda. Slovenac je četvrti najbrži igrač u NBA povijesti koji je došao do 1000 poena, skokova i asistencija. Trebalo mu je 139 utakmica za to, ispred njega su samo Oscar Robertson (98), Ben Simmons (123) i Magic Johnson (126). Slovenac je zato bio brži od LeBrona Jamesa koji je do tih brojki stigao nakon 158 utakmica.

Također, ovo mu je 26. triple-double u NBA karijeri što je najviše u povijesti za igrača mlađeg od 22 godine. Sljedeći na listi su Magic Johnson i Ben Simmons s 25.

Tagovi: Luka Dončić, Dallas Mavericks, James Harden, Houston Rockets
PROČITAJ I OVO
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE