GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dončić došao do devetog triple-doublea sezone

Dončić došao do devetog triple-doublea sezone
NBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.01.2023 / 08:38
Autor: SEEbiz / H
DALLAS . Luka Dončić je ponovno odigrao sjajnu partiju u NBA ligi. U 127:117 pobjedi Dallas Mavericksa nad New Orleans Pelicansima došao je do novog triple-double učinka. Bio je to već deveti triple-double Dončića ove sezone, a da pobjeda Dallasa bude sigurna pomogao mu je suigrač Christian Wood s 28 koševa.

Dallas je već nakon prve četvrtine imao veliko vodstvo od 34:15. Wood je rano preuzeo inicijativu na parketu postigavši 9 od prvih 13 koševa Dallasa dok je Dončić u utakmicu ušao nešto sporije, ali ju je zaključio tako da je postigao posljednjih 11 poena svoje momčadi na susretu.

Pelicansi su igrali bez tri najbolja strijelca - Ziona Williamsona, Brandona Ingrama i CJ-a McColluma. Jonas Valančiunas je bio najbolji kod gostiju s 25 pena i 10 skokova. Naji Marshal je dodao 24 poena, a Herbert Jones 18.

Boston Celticsi došli su do šeste pobjede u posljednjih osam utakmica. Na krilima Jaysona Tatuma s 34 poena te Jaylena Browna s 29 i Malcolma Brogdona s 23, slavili su 121:116 protiv San Antonio Spursa. Josh Richardson, Zach Collins i Tre Jones postigli su svaki po 18 poena za San Antonio.

Orlando Magic je došao do povijesne 115:101 pobjede nad Golden State Warriorsima. Paolo Banchero s 25 poena i Franz Wagner odveli su ga do prve pobjede na gostovanju kod Warriorsa u zadnjih deset godina. Bio je to ujedno i drugi poraz zaredom za Golden State u NBA ligi.

Anthony Lamb je s klupe osigurao 26 poena Golden Statea, 14 u prvoj četvrtini od čega su bile četiri trice. Bio je to njegov najbolji učinak u karijeri kad se gledaju susreti u kojima nije bio u početnoj postavi.

Zach LaVine je pogodio tri uzastopne trice u ključnim trenucima četvrte četvrtine utakmice Chicago Bullsa i Utah Jazza (126:118) te je tako prelomio utakmicu u korist svoje momčadi, a pomogao mu je i DeMar DeRozan s 25 poena.

Nakon što je u petak navečer pogodio 11 trica u partiji od 41 poena protiv Philadelphije, La Vine je sada s tri uzastopne trice odveo Bullse iz zaostatka u vodstvo od osam razlike koje je na kraju sa suigračima i sačuvao do kraja. Najbolji kod Utaha je bio Lauri Markkanen s 28 poena.

Tagovi: Luka Dončić, Dallas Mavericks, Jayson Tatum, Boston Celtics, Christian Wood, Zach La Vine, Chicago Bulls
PROČITAJ I OVO
Navijači Bayerna pokrenuli peticiju sa zahtjevom da Tuchel ostane trener
PETICIJA
Navijači Bayerna pokrenuli peticiju sa zahtjevom da Tuchel ostane trener
MUNCHEN - Navijači minhenskog Bayerna pokrenuli su peticiju tražeći od šefova kluba da zadrže Thomasa Tuchela na mjestu trenera i sljedeće sezone.
Olmo sve bliže povratku u matični klub
TRANSFERI
Olmo sve bliže povratku u matični klub
LEIPZIG - Dani Olmo bi u ljetnom prijelaznom roku mogao napraviti transfer karijere.
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
TRENERI
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
MANCHESTER - Trener Manchester Uniteda Erik Ten Hag suočava se sa smanjenjem plaće ukoliko 'preživi' na Old Traffordu.
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
NBA
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
LOS ANGELES - Nikola Jokić predvodio je aktualne NBA prvake Denver Nuggetse do pobjede kod LA Lakersa 112:105 za vodstvo 3:0 u seriji u prvom krugu play-offa na Zapadu. Jokićevi Nuggetsi tako su postali prva momčad koja je LeBronu nanijela 11 poraza zaredom.
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE