GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dinamo želi Labrovića, ali...

Dinamo želi Labrovića, ali...
ŽELJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.11.2023 / 17:20
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Ususret derbiju Rijeke i Dinama provjerili smo navode trenera Sopića, odnosno, vrijednosti i papirnatu kvalitetu dvije momčadi u kojima je zagrebačka daleko bolja, no bez obzira na to Rijeka ima samo jedan cilj – osvojiti tri boda.

Prema Transfermarktu, Dinamova aktualna momčad u rosteru ima 33 igrača čija je ukupna vrijednost nešto preko 80 milijuna eura, točnije za 300.000 eura više. Najskuplji eksponat modre svlačionice je, očekivano, 20-godišnji veznjak Martin Baturina, čiju je vrijednost njemački portal procijenio na okruglih 15 milijuna eura. Nema dvojbe da će transfer Baturine, kad za to dođe vrijeme, biti jedan od najvećih u bogatoj povijesti transfera plave svlačionice. U top tri najskuplja igrača Dinama, pomalo neočekivano ulaze i dva 29-godišnjaka, napadač Bruno Petković i branič Dino Perić, čija je cijena procijenjena na 4,5 milijuna eura koliko vrijedi i ozlijeđeni Lukas Kačavenda, koji u konačnici ima i znatno višu re-sale vrijednost (s obzirom na kvalitetu i godine) nego spomenuti dvojac.

Kada je Rijeka u pitanju, Transfermarkt je njihova 32 igrača u rosteru procijenio na gotovo četiri puta manji iznos, odnosno, 23,70 milijuna eura, jasan je to pokazatelj da nije niti u “šoldima” niti u procjeni vrijednosti – sve.

Najskuplji eksponat svlačionice Željka Sopića je riječko dijete, mladi reprezentativac i veznjak Veldin Hodža, čija je vrijednost okrugla tri milijuna eura. S obzirom na njegove godine (21) i mogućnost izuzetnog napredovanja u nogometnom smislu to i ne čudi, baš kao što ne čudi i da se na drugom mjestu po vrijednosti našao vratar i kapetan momčadi Nediljko Labrović.

Popularni Nedo, “ljudina od čovjeka” i za mnoge najbolji vratar lige, brzo je, po svome dolasku iz Šibenika, prigrlio riječku “jedinicu”, a svojim kvalitetnim igrama, odnosno, upisanim obranama, po svemu je zaslužio i poziv u reprezentaciju, čiji je danas stalni član.

Odlaskom Livakovića u Tursku Dinamov prvi vratar na neko je vrijeme postao nekadašnji Riječanin Ivan Nevistić, no njegove izvedbe, nakon dvije godine sjedenja na klupi u sjeni prvog vratara reprezentacije, nisu oduševile trenera Jakirovića, koji je u posljednje vrijeme priliku na vratima pružio Zagorcu. Navodno su Zagrepčani već krenuli ispitivati teren oko eventualnog prelaska Labrovića ove zime u Dinamo, no predsjednik Mišković bio je jasan:

- Nemaju oni tih novaca koliko mi tražimo za Nediljka.

Selilo se riječkog kapetana još uoči početka sezone u klubove Bundeslige, bilo je interesa i iz drugih liga Petice, no Labrović je i tada poručio kako mu se nikamo ne žuri i kako mu je u Rijeci – prekrasno.

S obzirom na njegove kvalitete i interes za njegove usluge, bilo bi iluzorno očekivati da kapetan Rijeke već ove zime završi u Maksimiru. Istina, događala su se i veća transferna čuda u hrvatskom nogometu, no kada je Labrović u pitanju, baš kao i odnosi između Rijeke i Zagreba koji su od ljeta poprilično zahladili, takav rasplet broji se u promilima. Bude li riječki vratar, pak, nastavio s ovakvim obranama i formom koja je konstanta, vrlo lako bi se mogao dogoditi neki unosni inozemni transfer, na obostrano zadovoljstvo, kako kluba tako i njega.

Lindon Selahi, neumorna riječka radilica i defenzivni veznjak pristigao prije dvije i pol godine iz nizozemskog Twentea, treći je po redu, uz istu cijenu kao i Toni Fruk, najskuplji Riječanin s cijenom od točno dva milijuna eura. I ovog ljeta je, baš kao i Labrović, Selahi bio blizu odlaska, no na kraju je postao neizostavni kotačić prvo Jakirovićeve, a još više i Sopićeve Rijeke koja briljira ove sezone. Zagrebački strateg dao mu je veliku odgovornost, stavivši ga na jedinog zadnjeg veznog u aktualnoj formaciji, a Belgijanac albanskih korijena itekako se dobro snašao u tome.

Tagovi: Dinamo, Labrović, Baturina, Rijeka
PROČITAJ I OVO
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
HNL
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
VARAŽDIN - Dinamo je u susretu 32. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin u gostima 1:0 fantastičnim golom Gabriela Vidovića u 46. minuti. Dinamo je imao još četiri velike šanse, koje nije realizirao, ali ga Varaždin nije kaznio.
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
KAŠNJENJE
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
BERLIN - Usred spora oko prava emitiranja Bundeslige sa servisom za streaming DAZN, Njemačka nogometna liga (DFL) objavila je da će 36 profesionalnih klubova dobiti manje novca od planiranog od prihoda od medijskih prava.
Obradović ostaje na klupi Partizana
KOŠARKA
Obradović ostaje na klupi Partizana
BEOGRAD - Legendarni trener produljio je ugovor sa srpskim klubom.
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!
ODUŠEVLJENJE
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!

SAN SEBASTIAN - Real Madrid upisao je novu pobjedu, ovog puta u Baskiji.
Dallas s Dončićem i čvrstom obranom do vodstva protiv LA Clippersa
NBA PLAYOFF
Dallas s Dončićem i čvrstom obranom do vodstva protiv LA Clippersa
DALLAS - Dallas Mavericksi su svladali Los Angeles Clipperse sa 101-90 u trećoj utakmici uvodnog kola doigravanja Sjevernoameričke lige NBA lige i poveli 2-1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE