GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dinamo razvalio Astanu

Dinamo razvalio Astanu
KONFERENCIJSKA LIGA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.09.2023 / 23:10
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Nogometaši Dinama u svom su prvom nastupu u Konferencijskoj ligi, u susretu 1. kola skupine C kao domaćini na stadionu u Maksimiru svladali Astanu sa 5:1 (1:0).

Prva dva pogotka na utakmici postigao je Bruno Petković (43-11m, 53-11m) iz kaznenih udaraca, da bi na 3:0 povisio Marko Bulat (58) iz slobodnog udarca. Na 3:1 smanjio je Kamo Hovhanisjan (78), a potom su Antonio Marin (85) i Tibor Halilović (90+3) postavili konačni rezultat.

Dinamo je tako i u trećem ovosezonskom međusobnom susretu svladao Astanu, ova dva sastava susrela su se i u srpnju u 2. pretkolu Lige prvaka, a kao i prije dva mjeseca utakmica u Mkasimiru završila je s četiri gola prednosti u korist hrvatskog prvaka, tada je bilo 4:0, sada 5:1.

Kao što se i očekivalo, Dinamo je od samoga starta zagospodario terenom, dok su se gosti orijentirali na čvrstu obranu uz pokušaje prijetnji iz protunapada. No, takva taktika gostiju mogla je biti osujećena već u 4. minuti, ali je Emreli promašio 'zicer' Nakon lijepe kombinacije domaćih igrača Bulat je ušao u kazneni prostor gostiju i poslao prizemnu loptu u srce peterca gdje se nalazio Emreli, ali Azer je na tri metra od linije gola promašio čitavu loptu.

Jedinu priliku u prvih 45 minuta gosti su imali u 20. minuti kada je nakon pogreške Perića do lopte stigao Tomasov i ušao u kazneni prostor, ali je zatim iz teške situacije bio neprecizan.

Nastavila se jalova inicijativa Dinama koji nije pronalazio način za probijanje gostujućeg 'bunkera', no pred kraj prvog poluvremena počele su se nazirati pukotine u bedemu Astane. Vidović je nakon odlične solo-akcije u 37. minuti šutirao sa 13-14 metara iskosa s lijeve strane, ali obranom se istaknuo Čondrić. Dvije minute potom Moharrami je ubacio s desnog boka, ali Baturina je glavom poslao loptu pred gola.

Ključni se trenutak dogodio u 40. minuti kada je gostujući napadač Darboe nespretno stao na stopalo Ljubičiću u kaznenom prostoru, a sudac Raczkowski je nakon pregleda snimke pokazao na kazneni udarac za Dinamo. Siguran izvođač bio je kapetan Petković pa je Dinamo na odmor ipak otišao s prednosti.

Početkom nastavka ponovno je Tomasov zaprijetio Dinamovim vratima, ali njegov udarac s desne strane nogom je odbio Nevistić.

Novi kazneni udarac Dinamo je dobio u 52. minuti kada je Petković izbacio Moharramija na desni bok, uslijedio je ubačaj, a sudac Raczkowski je procijenio kako je Harojan prejako odgurnuo Emrelija koji je pokušao doći do lopte na prvoj vratnici. Opet se izvođenja najstrože kazne prihvatio Petković i opet je bio siguran.

Čim se krenulo sa sredine igrališta Astana je složila dobru akciju, ali je udarac Darboea blokirao Perić, a u nastavku akcije je Tomasov pogodio - Darboea.

Kazna za taj promašaj bila je ekspresna, Tomašević je prekršajem zaustavio Petkovića na 18 metara od gola Astane, a izvođenja slobodnog udarca prihvatio se Bulat koji je prekrasnim udarcem prebacio živi zid i pogodio sam gornji desni kut nemoćnog Čondrića.

Jedini gol za Astanu postigao je Hovhanisjan u 78. minuti koji je precizim udarcem sa 10-ak metara pogodio sam donji desni kut Nevistićeva gola nakon što ga je lijepo proigrao Tomasov. Bio je to prvi pogodak Astane u trećem međusobnom ogledu protiv Dinama ove sezone, a prethodno je zagrebački sastav devet puta poentirao, četiri gola Dinamo je zabio u Zagrebu u prvoj utakmici 2. pretkola Lige prvaka u srpnju, zatim još dva u uzvratu u Astani te tri večeras.

Za konačni rezultat pobrinuli su se Dinamovi igrači s klupe. Nakon duže akcije lopta je stigla na lijevi bok do Mihajličenka koji je uputio oštar ubačaj na kojega je natrčao Marin i snažnim udarcem glavom sa 10-ak metara svladao Čondrića za 4:1, da bi u posljednjoj minuti sudačke nadoknade Halilović zapucao sa 20-ak metara, a lopta je prošla ispod Čondrića koji je mogao i bolje reagirati.

U drugom susretu ove skupine Viktoria Plzen je na svom terenu svladala Ballkani sa 1:0 pa nakon prvog kola Dinamo i Viktoria imaju po tri boda, dok su Ballkani i Astana bez bodova.

Za dva tjedna Dinamo će u 2. kolu gostovati u Prištini kod Ballkanija.

Tagovi: dINAMO, pETKOVIĆ, Jakirović, Marin, Tibor Halilović
PROČITAJ I OVO
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!
ODUŠEVLJENJE
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!

SAN SEBASTIAN - Real Madrid upisao je novu pobjedu, ovog puta u Baskiji.
Dallas s Dončićem i čvrstom obranom do vodstva protiv LA Clippersa
NBA PLAYOFF
Dallas s Dončićem i čvrstom obranom do vodstva protiv LA Clippersa
DALLAS - Dallas Mavericksi su svladali Los Angeles Clipperse sa 101-90 u trećoj utakmici uvodnog kola doigravanja Sjevernoameričke lige NBA lige i poveli 2-1.
Britanski mediji: Arne Slot novi trener Liverpoola
TRENERI
Britanski mediji: Arne Slot novi trener Liverpoola
LONDON - Prema izvješćima nekoliko britanskih medija, engleski prvoligaš Liverpool dogovorio je s nizozemskim prvoligašem Feyenoordom transfer trenera Arnea Slota koji će tako naslijediti Jürgena Kloppa na mjestu glavnog stratega Redsa.
Navijači Bayerna pokrenuli peticiju sa zahtjevom da Tuchel ostane trener
PETICIJA
Navijači Bayerna pokrenuli peticiju sa zahtjevom da Tuchel ostane trener
MUNCHEN - Navijači minhenskog Bayerna pokrenuli su peticiju tražeći od šefova kluba da zadrže Thomasa Tuchela na mjestu trenera i sljedeće sezone.
Olmo sve bliže povratku u matični klub
TRANSFERI
Olmo sve bliže povratku u matični klub
LEIPZIG - Dani Olmo bi u ljetnom prijelaznom roku mogao napraviti transfer karijere.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE