GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dinamo počeo sanaciju južne tribine

Dinamo počeo sanaciju južne tribine
SANACIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.10.2020 / 16:18
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Dinamo je sam započeo sanaciju južne tribine maksimirskog stadiona nakon što je ona poslije razornog potresa označena privremeno neuporabljivom.

Potres u Zagrbu iz pogona je izbacio prvo istočnu, a onda i južnu tribinu.

Nogomet se i dalje može igrati na Maksimiru, koji je dobio licencu i za europske susrete u ovoj sezoni. U nedjelju će na njemu gostovati Švedska, a u srijedu svjetski prvak Francuska koja će Maksimir zateći u praktički identičnom stanju kakav je bio i prije 20 godina kad su Zidane, Trezeguet i Henry slavili 2:0 u prijateljskoj utakmici.

Dinamo je u zadnjih godinu dana u objekt koji uopće nije njegov uložio 15 milijuna kuna. Tim novcem obnovio je terene 4 i 7, ugradio je sustav navodnjavanja na teren 3, a na teren na kojem igra juniorska momčad postavlja se tribina s 200 mjesta. Na mjestu sadašnje klupske kuhinje sagradit će se trening-balon koji će se omogućiti nesmetano treniranje u zimskim uvjetima za sve uzraste među kojima je 500 djece i 42 trenera.

Istočna tribina je do daljnjega neuporabljiva nakon potresa, a brojni stručnjaci smatraju da se sanacija i obnova više ne isplati. Maksimir je do sad zagrebačke i hrvatske porezne obveznike stajao više od jednu milijardu kuna koje su doslovno propale, kao što iz dana u dan na Maksimiru propada sve.

U ožujku prošle godine samo slučajno je izbjegnuta tragedija. Sa zapadne tribine odlomio se komad betona koji je pao na prolaz kojim se djelatnici kluba, ali i navijači redovito koriste, da bi nekoliko dana kasnije s iste tribine otpala golema staklena ploča. Pala je samo nekoliko metara od skupine djece koja je onuda prolazila, a da je pala na njih posljedice bi bile katastrofalne.

Nakon potresa sa sjeverne tribine je također otpalo nekoliko staklenih ploča. Dinamo je za potrebe sigurnosti navijača na utakmicama iznad ulaza na sjevernu tribinu postavio čelične skele koje su štitile navijače da im nešto ne padne na glavu. HNS je nakon svega izdao licencu Maksimiru za igranje i domaćih i europskih utakmica jer je proces licenciranja započeo prije nego što se dogodio potres 22. ožujka, a stadion je zadovoljavao osnovne tehničke kriterije potrebne za dobivanje dozvole.

Tagovi: Dinamo, stadion Maksimir, potres u Zagrebu
PROČITAJ I OVO
Navijači Bayerna pokrenuli peticiju sa zahtjevom da Tuchel ostane trener
PETICIJA
Navijači Bayerna pokrenuli peticiju sa zahtjevom da Tuchel ostane trener
MUNCHEN - Navijači minhenskog Bayerna pokrenuli su peticiju tražeći od šefova kluba da zadrže Thomasa Tuchela na mjestu trenera i sljedeće sezone.
Olmo sve bliže povratku u matični klub
TRANSFERI
Olmo sve bliže povratku u matični klub
LEIPZIG - Dani Olmo bi u ljetnom prijelaznom roku mogao napraviti transfer karijere.
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
TRENERI
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
MANCHESTER - Trener Manchester Uniteda Erik Ten Hag suočava se sa smanjenjem plaće ukoliko 'preživi' na Old Traffordu.
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
NBA
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
LOS ANGELES - Nikola Jokić predvodio je aktualne NBA prvake Denver Nuggetse do pobjede kod LA Lakersa 112:105 za vodstvo 3:0 u seriji u prvom krugu play-offa na Zapadu. Jokićevi Nuggetsi tako su postali prva momčad koja je LeBronu nanijela 11 poraza zaredom.
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE