GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dinamo odbio igrati protiv Lokomotive u petak

Dinamo odbio igrati protiv Lokomotive u petak
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.08.2023 / 16:55
Autor: SEEbiz / index.hr
ZAGREB - Zbog velikih huliganskih nereda odgođena je utakmica trećeg pretkola Lige prvaka između AEK-a i Dinama koja se trebala odigrati danas od 20:45. UEFA je objavila da će tako prvi susret između hrvatskog i grčkog prvaka biti odigran u utorak 15. kolovoza na Maksimiru, dok je u uzvrat u Ateni na rasporedu u subotu 19. kolovoza.

Tako Dinamo u predviđenom terminu neće odigrati svoje utakmice ni četvrtog ni petog kola SuperSport HNL-a. S Maksimira su ranije zatražili odgodu ogleda s Lokomotivom, koji je bio na rasporedu ovog vikenda, kako bi se posvetili utakmicama protiv AEK-a.

Kako doznajemo, sad kada je prva utakmica s AEK-om odgođena, postojala je mogućnost da Dinamo ovog vikenda ipak zaigra s Lokomotivom. HNS je Dinamu ponudio da se taj susret odigra u petak, no hrvatski prvak ostao je pri tome da utakmica bude odgođena tako da se ona neće odigrati ovog vikenda.

Nadalje, zbog toga što će Dinamo u subotu 19. kolovoza igrati uzvrat s AEK-om, jasno je da ne može tog vikenda igrati i u prvenstvu. Stoga će biti odgođen i meč petog kola SuperSport HNL-a između Dinama i Varaždina.

Iako je sve to moglo dovesti do bizarne situacije u kojoj Dinamo do kraja kolovoza ne bi odigrao niti jednu utakmicu u SuperSport HNL-u te bi propustio čak tri od prvih šest kola, to se ipak neće dogoditi.

Dinamu je u šestom prvenstvenom kolu na rasporedu ogled s Rijekom, a u teoriji je postojala mogućnost da HNS prema službenoj dužnosti odgodi taj susret. Za to bi Dinamo morao proći AEK i izboriti play-off Lige prvaka, dok bi Rijeka morala nastupati u play-offu Konferencijske lige.

No to nije dovoljno. Da bi utakmica bila odgođena, Rijeka bi svoj prvi susret play-offa morala igrati u četvrtak 24. kolovoza, a Dinamo svoj uzvratni susret u utorak 29. kolovoza. Indexu je potvrđeno da se utakmica ne može odgoditi ako Dinamo igra u srijedu.

A izbori li Dinamo play-off, uzvratnu utakmicu igrat će upravo u srijedu. UEFA je na svojim stranicama već objavila raspored play-offa Lige prvaka i u njemu se vidi da će Antwerp, koji čeka boljeg iz dvomeča Dinama i AEK-a, svoj uzvratni susret igrati u srijedu 30. kolovoza, zbog čega je odgoda derbija Rijeke i Dinama - nemoguća.

Tagovi: Dinamo, Lokomotiva, Liga prvaka, Hrvatska nogometna liga
PROČITAJ I OVO
Gvardiol nominiran za igrača mjeseca u Cityju
SJAJNE IGRE
Gvardiol nominiran za igrača mjeseca u Cityju
MANCHESTER - Manchester je za vikend na gostovanju pobijedio Nottingham Forest 2:0 u 35. kolu Premier lige. Vodeći pogodak mančesterske momčadi u 32. minuti postigao je Joško Gvardiol.
Sopić: I dalje imamo sve u svojim rukama
PORUKE
Sopić: I dalje imamo sve u svojim rukama
RIJEKA - Rijeka je u 32. kolu SuperSport HNL-a gostovala kod Lokomotive u Kranjčevićevoj i kiksala u borbi za naslov prvaka.
Rijeka rasprodala Rujevicu za Dinamo
DERBI
Rijeka rasprodala Rujevicu za Dinamo
RIJEKA - Rijeka i Dinamo u nedjelju od 19:30 igraju derbi za prvo mjesto SuperSport HNL-a u utakmici 33. kola. Rijeka će biti domaćin na rasprodanoj Rujevici, potvrdio je klub.
Dallas nadoknadio 31 razlike pa izgubio od Clippersa
NBA PLAYOFF
Dallas nadoknadio 31 razlike pa izgubio od Clippersa
LOS ANGELES - Clippersi su se vratili u igru i poravnali trenutno najzanimljiviju NBA play-off seriju u prvoj rundi.
Knicksi pobijedili, Bogdanović se ozlijedio
NBA
Knicksi pobijedili, Bogdanović se ozlijedio
NEW YORK - Košarkaši New York Knicksa poveli su sa 3-1 u pobjedama protiv Philadelphia 76-ersa u prvom krugu doigravanja NBA lige zahvaljujući 97-92 pobjedi na gostovanju u četvrtoj utakmici te ih još samo jedna pobjeda dijeli od prolaska u drugi krug.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE