GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dinamo još jednom izborio proljeće u Europi

Dinamo još jednom izborio proljeće u Europi
KONFERENCIJSKA LIGA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.12.2023 / 23:07
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Dinamo je rezultatom 3:0 pobijedio Ballkani na Maksimiru u posljednjem kolu skupine C te se kao drugoplasirani, iza stopostotne Viktorije Plzen, plasirao u nokaut-fazu Konferencijske lige. Dinamo će ondje razigravati s jednim od trećeplasiranih klubova iz skupina Europa lige. Dvostruki strijelac za momčad trenera Sergeja Jakirovića bio je kapetan Bruno Petković, a jedan je dodao Dino Perić.

U prvom poluvremenu bio je samo jedan udarac u okvir gola, i to onaj iz pete minute sudačke nadoknade. Petković je tada s desne odigrao na lijevu stranu terena, pronašavši ondje Gabrijela Vidovića. No udarac mladog hrvatskog reprezentativca nije bio dovoljno opasan i golman Enea Kolici zaustavio ga je bez problema.

Mogu se izdvojiti i driblinzi Takura Kaneka te pokušaj Martina Baturine iz desete minute, kada je u blok ušao bivši igrač Hajduka Lumbardh Dellova. Gosti su prijetili kroz kontranapade, međutim nedostajalo im je posljednje dodavanje kojim bi ušli u šansu.

Također, prvo poluvrijeme obilježile su dvije ozljede. Prvo je gostujući krilni napadač Nazmi Gripshi izašao u 32. minuti nakon što je koljenom udario u nogu Boška Šutala. Desetak minuta kasnije, Šutalo je izvrnuo zglob pokušavajući izbiti loptu, pa je Jakirović u 43. minuti bio primoran ubaciti Sadegha Moharramija.

Dinamo je loše ušao u drugo poluvrijeme. Ballkani je imao veći posjed, koji je rezultirao dodavanjem za Marsela Ismajlgecija u prazan prostor u 53. minuti. Krilni napadač gostiju išao bi sam prema Dinamovu golu da vratar Danijel Zagorac nije pravovremeno istrčao i klizećim startom izbio loptu.

Nakon slabog početka uslijedile su dvije odlične šanse domaćeg sastava. Prvo je Petković na 15-ak metara od gola okrenuo čuvara pa pucao po sredini, što je golman Ballkanija obranio. Svega nekoliko sekundi kasnije, Kaneko je ubačajem na drugoj stativi pronašao Maura Perkovića. Mladi branič tukao je glavom, no Kolici je ponovno bio na pravom mjestu.

Navedene prilike bile su najava desetominutne rapsodije Modrih. Perić je doveo Dinamo u vodstvo u 69. minuti. Stoper zagrebačkog kluba bio je najviši nakon ubačaja iz kornera te je glavom pospremio loptu u mrežu. Svega tri minute kasnije, Petković je udvostručio vodstvo.

Kaneko je ubačajem u kaznenom prostoru ponovno pronašao Perića, čiji je udarac glavom nakratko odbio golman Kosovara. Lopta je došla pod noge Petkovića, što je kapetan zagrebačkog sastava iskoristio i lakoćom je zakucao u gol.

Susret je već tada bio riješen jer su se gosti raspali, no ipak je Petković postigao i svoj drugi pogodak na utakmici. U 77. minuti bio je precizan s bijele točke, a kazneni udarac izborio je Kaneko, kojeg je suparnički branič srušio u izglednoj situaciji za postizanje pogotka.

Dinamo je mirno priveo utakmicu kraju, pa čak imao i par prilika za povećanje prednosti. S druge strane, Zagorac je dobrom intervencijom spriječio da Albin Berisha zabije počasni gol Ballkanija.

Tagovi: dinamo, petković, kaneko, perić, jakirović, ballkani
PROČITAJ I OVO
Xabi Alonso: Svi nas žele pobijediti, svaki tjedan nam je sve teže
PORUKE
Xabi Alonso: Svi nas žele pobijediti, svaki tjedan nam je sve teže
LEVERKUSEN - Bayer Leverkusen ima cilj produžiti svoj izvanredni niz od 47 utakmica bez poraza ove sezone, ali to neće biti lak zadatak, rekao je u petak trener njemačkog prvaka Xabi Alonso.
Sopić: Pobijedit ćemo Dinamo
OPTIMIZAM
Sopić: Pobijedit ćemo Dinamo
RIJEKA - Rijeka i Dinamo na Rujevici u nedjelju od 19:30 igraju najvažniju utakmicu ove sezone u SuperSport HNL-u. Dinamo ulazi s prednošću od dva boda. Rijeka mora ići na pobjedu kako bi ga prestigla. Utakmicu je na konferenciji za medije najavio trener Rijeke Željko Sopić.
Carlos Alcaraz objavio da mora uzeti odmor
UMOR
Carlos Alcaraz objavio da mora uzeti odmor
RIM - Treći tenisač svijeta Španjolac Carlos Alcaraz odustao je od nastupa na turniru iz Masters 1000 serije u Rimu koji se igra sljedeći tjedan zbog bolova u desnoj podlaktici nakon povratka u Madrid.
Sergeju Jakiroviću preminula majka
SUĆUT
Sergeju Jakiroviću preminula majka
ZAGREB - Dinamo u nedjelju u 19:30 na Rujevici igra veliki derbi 33. kola SuperSport HNL-a, a uoči utakmice Dinamov trener Sergej Jakirović (47) doživio je veliku obiteljsku tragediju.
Knicksi i Pacersi u polufinalu Istoka
NBA PLAYOFF
Knicksi i Pacersi u polufinalu Istoka
NEW YORK - Popunjena su tri od četiri mjesta u polufinalu Istočne konferencije doigravanja u NBA ligi. Nakon što su svoju poziciju ondje osigurali Boston Celticsi protiv Miami Heata, među posljednja četiri na Istoku plasirali su se New York Knicksi i Indiana Pacersi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE