GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto

Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
HNL
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.04.2024 / 20:07
Autor: SEEbiz
VARAŽDIN - Dinamo je u susretu 32. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin u gostima 1:0 fantastičnim golom Gabriela Vidovića u 46. minuti. Dinamo je imao još četiri velike šanse, koje nije realizirao, ali ga Varaždin nije kaznio.

Momčad Sergeja Jakirovića je tako, barem do sutrašnje utakmice Lokomotive i Rijeke, vodeća momčad prvenstva.

Pravo je čudo da Dinamo nije slavio većom razlikom, ali i da Varaždin nije kaznio sve njegove promašaje jer je pomalo nevjerojatno što su sve Jakirovićevi igrači promašili. Prvu veliku šansu imali su u 16. minuti kad je Theophile-Catherine odličnom dugom loptom gurnuo Martina Baturinu u čistu šansu. No, dok je on oklijevao što da napravi, Lamine Ba mu je odlično izbio loptu.

U 28. minuti Drožđek je u dobroj situaciji pucao u Nevistića, a u sljedećem napadu Dinamo je imao dvije velike šanse. Prvo je Baturina lijepo namjestio šansu Petru Sučiću, ali Oliver Zelenika mu je sjajno obranio, da bi u nastavku akcije Baturina u dobroj situaciji pucao u blok.

Petar Sučić je u 32. minuti mogao dovesti Dinamo u vodstvo. Lijepo se na rubu šesnaesterca namjestio na slabiju, lijevu nogu i gađao druge rašlje, ali je stativa spasila domaćine, koji su četiri minute kasnije također mogli povesti. Raspala se Dinamova obrana, Mitrovski se zavukao u peterac i pucao, lopta je prošla Nevistića, ali je Theophile-Catherine izbio ispred gola.

No, nešto je moralo ući u gol Zelenike i ušlo je u prvom napadu drugog poluvremena. Vidović je dobio loptu na lijevoj strani, sjurio se prema šesnaestercu, ušao u sredinu i fantastičnim udarcem s ruba šesnaesterca pogodio rašlje za vodstvo Dinama.
Dinamo je utakmicu mogao riješiti u 74. i 75. minuti, ali je nestvarno što su gosti promašili. Prvo je Zelenika čudesno obranio udarac Brune Petkovića glavom nakon ubačaja iz kornera, nakon toga je Sučić imao otvoreni šut s ruba šesnaesterca, ali je bio neprecizan. Potom je Fran Brodić pobjegao domaćoj obrani, zaobišao je Zeleniku, ali je na gol crti spasio Jelinić.

Pet minuta kasnije meč loptu imao je Sučić. Baturina ga je fenomenalno proigrao, Sučić je izašao sam pred Zeleniku i zaobišao ga, ali je otišao previše u stranu i onda se poskliznuo. Silne promašaje Dinama Varaždin je mogao kazniti u 86. minuti susreta.

Marko Dabro krenuo je u šesnaesterac, a Theophile-Catherine se okliznuo. Dabro je bio sam s lijeve strane, zaobišao je Nevistića, ali je onda iz maloga kuta pucao u vanjski dio mreže. U 90. minuti Arijan Ademi, koji je ušao s klupe i upisao 400. nastup za Dinamo, imao je čisti zicer glavom, ali je pucao pokraj gola.

Tagovi: DINAMO, VIDOVIĆ, JAKIROVIĆ, PETKOVIĆ, SUČIĆ, BATURINA
PROČITAJ I OVO
Borna Ćorić ispao u prvom kolu Rima
TENIS
Borna Ćorić ispao u prvom kolu Rima
RIM - Hrvatski tenisač Borna Ćorić nije se dugo zadržao ni na zemljanom ATP Masters 1000 turniru u Rimu, porazom 0:2 u setovima od Britanca Jacka Drapera ispao je u prvom kolu.
Hrvatska teško poražena u Norveškoj
RUKOMET
Hrvatska teško poražena u Norveškoj
OSLO - Previše smo isprobavali, nismo za to bili spremni i zasluženo smo u prvom susretu turnira u Oslu poraženi od Norveške. Ako smo htjeli nešto vidjeti, nešto dobro, nismo vidjeli ništa, možda tek loše, što ne bi bilo poželjno ponavljati. Ono što smo znali da je Kuzmanović top, to smo utvrdili još jednom.
Sopić: Modrić je maestro
DIVLJENJE
Sopić: Modrić je maestro
RIJEKA - Nogometaši Rijeke u 34. kolu SuperSport HNL-a gostuju kod Varaždina (subota, 11. svibnja, 17 sati, MAXSport1, MAXtv). Utakmicu je najavio trener Rijeke Željko Sopić.
Modrićev sprint spasio Real
BRILJANTAN
Modrićev sprint spasio Real
MADRID - Igrači Reala plasirali su se u finale Lige prvaka nakon što su u uzvratu u Madridu preokrenuli 0:1 u pobjedu 2:1 protiv Bayerna.
Nikola Jokić je opet MVP NBA lige
PRIZNANJA
Nikola Jokić je opet MVP NBA lige
DENVER - Nikola Jokić je najkorisniji igrač NBA-a, objavila je liga.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE