GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Denver pobijedio Miami i došao na korak od prvog NBA naslova

Denver pobijedio Miami i došao na korak od prvog NBA naslova
NBA FINALE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.06.2023 / 08:49
Autor: SEEbiz / index.hr
MIAMI - Denver Nuggetsi približili su se na samo jednu pobjedu prvom, povijesnom naslovu prvaka nakon što su u Miamiju drugi put u tri dana svladali domaći Heat 108:95 i poveli 3:1 u finalnoj seriji. Petu utakmica, u kojoj mogu potvrditi naslov, igra se u noći s ponedjeljka na utorak u Denveru.

Nikola Jokić odigrao je najslabiju utakmicu finala i završio s 23 poena (šut 8/18), 12 skokova i četiri asistencije, ni Jamal Murray nije imao šutersku večer (15 poena, 12 asistencija, šut 5/17), ali zablistao je Aaron Gordon učinkom karijere u doigravanju s 27 poena, a Bruce Brown je s klupe zabio 21.

Jimmy Butler predvodio je Miami s 25 poena, sedam skokova i sedam asistencija, a Bam Adebayo ubacio je 20 uz 11 skokova, ali i čak osam izgubljenih lopti, koje su ovaj put presudile Heatu. Iako je Miami kroz ovaj play-off bio prepoznatljiv po kontroli lopte, ovaj put izgubio ih je čak 15, odnosno devet više od gostiju.

Osim toga, Nuggetsi su zabili 14 od 28 trica i bolje šutirali iz igre te rutinski preživjeli četvrtu četvrtinu u kojoj je Jokić dugo morao sjediti zbog petog faula. Gordonova trica donijela im je +13 na kraju trećeg perioda, ali Miami je četvrti otvorio serijom 8:0 i smanjio na samo -5, ali nekoliko izgubljenih lopti i promašenih zicera zaustavili su ih u novom povratku.

Heat nije uspio iskoristiti razdoblje bez Jokića, Brown je održavao Denverovu prednost nedostižnom, a Nuggetsi su, nakon što su prije dva dana uzvratili break, dobili i drugu uzastopnu utakmicu u gostima te pred svojim navijačima mogu potvrditi prvi naslov prvaka. Od 36 momčadi koje su kroz povijest imale vodstvo 3:1 u finalu, čak 35 ih je osvojilo prsten, samo je Cleveland 2016. uspio dobiti tri zaredom protiv Golden Statea.

Tagovi: Nikola Jokić, Denver Nuggets, Aaron Gordon, Jimmy Butler, Miami Heat
PROČITAJ I OVO
Lopetegui preuzima West Ham
DOGOVOR
Lopetegui preuzima West Ham
LONDON - Engleski prvoligaš West Ham postigao je dogovor sa španjolskim tenerom Julenom Lopeteguijem da na klupi zamijeni Davida Moyesa, pišu engleski mediji.
Bjelica dobio otkaz u Unionu
TRENERI
Bjelica dobio otkaz u Unionu
BERLIN - Nenad Bjelica je dobio otkaz u Union Berlinu, objavio je danas na svojim službenim stranicama njemački prvoligaš.
Koch: Telefon je doslovce eksplodirao
MILJENIK NAVIJAČA
Koch: Telefon je doslovce eksplodirao
BERLIN - Georg Koch nedavno je u jednom intervjuu rekao da je teško bolestan te da mu je želja pogledati utakmicu od svih klubova u kojima je igrao.
Đoković je započeo 424. tjedan na vrhu ATP ljestvice
TENIS
Đoković je započeo 424. tjedan na vrhu ATP ljestvice
PARIZ - Srbijanski as Novak Đoković i dalje je vodeći na muškoj svjetskoj teniskoj ljestvici.
Cleveland Cavaliersi preko Orlanda izborili polufinale s Bostonom
NBA PLAYOFF
Cleveland Cavaliersi preko Orlanda izborili polufinale s Bostonom
CLEVELAND - Košarkaši Cleveland Cavaliersa posljednji su sudionici drugog kruga ovogodišnjeg doigravanja NBA lige, oni su u odlučujućoj sedmoj utakmici prvog kruga kao domaćini svladali Orlando Magic 106-94.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE