GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dallas bez Dončića pobijedio Jazzere i odličnog Bogdanovića

Dallas bez Dončića pobijedio Jazzere i odličnog Bogdanovića
NBA PLAYOFF
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.04.2022 / 08:47
Autor: SEEbiz / index.hr
NEW YORK - Bojan Bogdanović jučer je proslavio 33. rođendan, ali ne i pobjedu u drugoj utakmici doigravanja protiv Dallasa. Iako je odigrao još jednu odličnu utakmicu i postigao 25 poena, Utah je izgubila 110:104.

Mavericksi su ponovno bili bez Luke Dončića, ali zablistao je Jalen Brunson utakmicom karijere u kojoj je postigao 41 koš.

Bogdanović je proveo više od 40 minuta na parketu, a uz 25 koševa ubilježio je pet skokova i dvije izgubljene lopte. Iz igre je gađao 9/15, pogodio je jednu od četiri trice i šest od sedam slobodnih bacanja. Jedini je u posljednjoj četvrtini držao Jazz u igri kad su domaćini napravili preokret.

Donovan Mitchell završio je s 34 poena, ali u zadnjoj je četvrtini gađao samo 3/11. Rudy Gobert uhvatio je 17 skokova, ali postigao tek osam poena. Mike Conley je odigrao vjerojatno najgoru utakmicu u životu i ostao bez koša, gađajući 0/7.

S druge je strane Brunson, službeno najbolji sveučilišni košarkaš prošlog desetljeća, odigrao dončićevski s 41 košem, osam skokova i pet asistencija, a fenomenalnu rolu imao je pričuvni centar Maxi Kleber, koji je zabio osam od 11 trica za 25 poena.

Dončić je propustio i drugu utakmicu serije zbog ozljede lista, ali bio je vrlo zadovoljan izvedbom svojih suigrača. Sljedeću priliku da zaigra imat će u trećoj utakmici, u noći s četvrtka na petak, kad se serija poravnata na 1-1 seli u Salt Lake City.

Golden State Warriorsi opet su se lako obračunali s Denverom svladavši ga 126:106. Nikola Jokić zabio je 26 koševa uz 11 skokova i četiri asistencije, ali opet nije imao adekvatnu pomoć, a povrh svega je sedam minuta prije kraja isključen zbog druge tehničke pogreške.

Warriorse je predvodio Stephen Curry s 34 poena, iako je opet započeo susret na klupi i igrao svega 23 minute. Jordan Poole, koji starta umjesto njega, zabio je 29, Klay Thompson 21 poen, a Draymond Green obranom je izluđivao Jokića.

Poput Warriorsa, i Philadelphia 76ersi poveli su 2-0 protiv Toronta. U drugoj utakmici slavili su 112:97, a prednjačio je Joel Embiid s 31 poenom i 11 skokova. Tyrese Maxey dodao je 23, Tobias Harris 20, a James Harden 14 koševa, dok je ozljedama oslabljene Raptorse s 26 poena predvodio OG Anunoby.

Tagovi: Luka Dončić, Bojan Bogdanović, Utah Jazz, Dallas Mavericks, Nikola Garić, Stephen Curry, Jordan Poole
PROČITAJ I OVO
Navijači Bayerna pokrenuli peticiju sa zahtjevom da Tuchel ostane trener
PETICIJA
Navijači Bayerna pokrenuli peticiju sa zahtjevom da Tuchel ostane trener
MUNCHEN - Navijači minhenskog Bayerna pokrenuli su peticiju tražeći od šefova kluba da zadrže Thomasa Tuchela na mjestu trenera i sljedeće sezone.
Olmo sve bliže povratku u matični klub
TRANSFERI
Olmo sve bliže povratku u matični klub
LEIPZIG - Dani Olmo bi u ljetnom prijelaznom roku mogao napraviti transfer karijere.
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
TRENERI
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
MANCHESTER - Trener Manchester Uniteda Erik Ten Hag suočava se sa smanjenjem plaće ukoliko 'preživi' na Old Traffordu.
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
NBA
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
LOS ANGELES - Nikola Jokić predvodio je aktualne NBA prvake Denver Nuggetse do pobjede kod LA Lakersa 112:105 za vodstvo 3:0 u seriji u prvom krugu play-offa na Zapadu. Jokićevi Nuggetsi tako su postali prva momčad koja je LeBronu nanijela 11 poraza zaredom.
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE