GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dalić priprema velike promjene za Kanadu

Dalić priprema velike promjene za Kanadu
PROMJENE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.11.2022 / 08:33
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Hrvatska reprezentacija odigrala je u srijedu 0:0 protiv Maroka u 1. kolu skupine F Svjetskog prvenstva, a kasnije navečer je Belgija pobijedila Kanadu 1:0 te je sad vodeća momčad u skupini. Momčad Zlatka Dalića morat će pobijediti Kanadu u nedjelju od 17 sati ako se ne želi dovesti u situaciju da se mora vaditi u posljednjem kolu protiv Belgije.

"Defenzivni dio smo dobro odradili, nismo dali Maroku prigodu, ali smo u otvaranju bili spori, bilo je premalo dobrih lopti. Bio je problem u protoku lopte, premalo dubinskih lopti", rekao je Zlatko Dalić nakon utakmice pa je istaknuo trojicu igrača koji su bili najslabiji:

"Na Brozoviću se vidjelo da ima premalo utakmica, vidio se taj problem. Njegov mu čuvar nije dao pristup, odradio je dobar posao. Ne pamtim kad se Brozović našao u toliko teških situacija kao jučer. Nije bilo potrebne okomice i riskantnih lopti.

Lopta je puno išla između dva stopera. Iskreno, naši su bekovi zakazali, analiza je pokazala da su istrčali malo, nikad manje. Ideja je bila da dobijemo prevagu na sredini i da dođemo iza leđa Hakimiju. Nije problem u jednom igraču, svi su zakazali prema naprijed."

Kanada je protiv Belgije odigrala jako dobru utakmicu. Davies je na otvaranju susreta promašio penal, a očajni zambijski sudac Janny Sikazwe propustio je dosuditi još dva penala za Kanadu, koja je osobito u prvom poluvremenu igrala visoki presing na zadnju liniju Belgije.

Belgijce je takva igra Kanađana vidno iznenadila jer se uopće nisu snašli, ali je u 44. minuti Batshuayi pobjegao obrani i zabio jedini gol na utakmici. Kanada je igrala daleko od svojega gola, ali je ostavljala dosta prostora iza leđa obrane, koji Belgijci nisu najbolje uspjeli iskoristiti.

Dalić je za susret s momčadi Johna Herdmana, koji je rekao da će "sjebati Hrvatsku", navedenom izjavom indirektno najavio promjene u sastavu. Njih ne može biti puno s obzirom na kadar igrača, ali će ih sigurno biti.

Prvi kandidat za selidbu na klupu je Josip Juranović, koji je bio vrlo rezerviran protiv Maroka, piše Index. U situacijama kad je mogao potegnuti prema naprijed i centrirati je često vraćao loptu unazad, dok Sosa na drugoj strani nije nijednom probio bok niti je dobro surađivao s Perišićem.

Teško je očekivati da će Dalić promijeniti Sosu. Alternativa mu je Borna Barišić, koji je izgledao jako neuvjerljivo protiv Saudijske Arabije, a Gvardiol je zabetoniran na stoperskoj poziciji i Dalić ga sigurno neće trošiti na poziciji koja mu nije primarna.

Protiv Kanade bi od prve minute mogao započeti Josip Stanišić, koji u Bayernu ove sezone igra i lijevog i desnog beka, ali ga je Dalić do sad koristio samo na desnom beku. Stanišić nije puno ofenzivniji igrač od Juranovića, ali je puno čvršći u obrani, što bi moglo biti ključno protiv brzih Kanađana.

Druga varijanta je da Dalić na desnom krilu pokuša s Majerom, koji se jako dobro uvlači u sredinu i ostavlja prostor beku za prodore. Tu bi Juranović mogao imati puno više prostora nego što je imao protiv Maroka pa je moguće da se Dalić odluči za tu varijantu.

Nešto će izbornik sigurno promijeniti i u napadu. Za Kramarića se odlučio protiv Maroka, ali on nije odigrao najbolje. Druga Dalićeva opcija uvijek je bio Bruno Petković, koji bi mogao zaigrati protiv Kanade od prve minute. On je najjači u primanju lopte i razigravanju suigrača, za što bi protiv Kanade moglo biti puno prostora.

Veliku šansu da započne utakmicu protiv Kanade, možda i najveću, ima i Marko Livaja. Hajdukov napadač statistički je u najboljoj formi od svih napadača koje je Dalić doveo u Katar, a on baš kao i Petković može dobro razigrati suigrače. S njim u špici Dalić bi se vjerojatno odlučio za Vlašića na krilu.

Tagovi: Zlatko Dalić, Josip Juranović, Nikola Vlašić, hrvatska nogometna reprezentacija, Borna Sosa, Lovro Majer
PROČITAJ I OVO
Navijači Bayerna pokrenuli peticiju sa zahtjevom da Tuchel ostane trener
PETICIJA
Navijači Bayerna pokrenuli peticiju sa zahtjevom da Tuchel ostane trener
MUNCHEN - Navijači minhenskog Bayerna pokrenuli su peticiju tražeći od šefova kluba da zadrže Thomasa Tuchela na mjestu trenera i sljedeće sezone.
Olmo sve bliže povratku u matični klub
TRANSFERI
Olmo sve bliže povratku u matični klub
LEIPZIG - Dani Olmo bi u ljetnom prijelaznom roku mogao napraviti transfer karijere.
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
TRENERI
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
MANCHESTER - Trener Manchester Uniteda Erik Ten Hag suočava se sa smanjenjem plaće ukoliko 'preživi' na Old Traffordu.
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
NBA
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
LOS ANGELES - Nikola Jokić predvodio je aktualne NBA prvake Denver Nuggetse do pobjede kod LA Lakersa 112:105 za vodstvo 3:0 u seriji u prvom krugu play-offa na Zapadu. Jokićevi Nuggetsi tako su postali prva momčad koja je LeBronu nanijela 11 poraza zaredom.
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE