GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dalić: Mi ćemo se plasirati na bilo koji način

Dalić: Mi ćemo se plasirati na bilo koji način
JASNA PORUKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.10.2023 / 20:13
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Izbornik Zlatko Dalić je nakon (ne)prospavane noći govorio o porazima hrvatske reprezentacije, slučaju 'Marko Livaja', novim snagama u nacionalnoj vrsti, a izrazio je i optimizam da će se 'Vatreni' plasirati na Euro

Hrvatska je porazima od Turske i Walesa pala na treće mjesto u skupini i sada je dovela u pitanje izravan plasman na Euro.

'Imali smo sjajnu situaciju do prije mjesec dana, sada smo upisali dva poraza, bili zaista loši, ispod razine hrvatske reprezentacije, protivnici su bili bolji. Zasluženi porazi doveli su nas u situaciju koja nije nimalo ugodna. Ja sam preuzeo odgovornost, ja sam izbornik', rekao je Dalić u razgovoru za Nova TV te je dodao:

'Ništa nije vodilo prema ovome, sam sebi prigovaram što nisam nešto osjetio da spriječim da se ovo ne dogodi. Ovakva situacija nam se nikad nije dogodila, bez energije agresije i ideje, mi u dvije tekme nismo zapucali na gol, niti šansu imali, bili smo neprepoznatljivo loši, nije problem u pristupu, nego koliko mi zaista možemo, koliko smo spremni, ima igrača van forme, ne igraju puno. Zakazali smo svi, je dva ili tri pojedinca, bili smo svi loši od prvog do zadnjeg moramo početi od sebe.'

Dalić se nije suzdržavao te je najavio svježu snagu u reprezentaciji…

'Činjenica je da ovo što smo odigrali bilo nedopustivo, moramo tražiti bolja i kvalitetnija rješenja. Vjerojatno ćemo dati nove pozive, ja to moram napraviti, ovo je dobro došlo da donesem odluke o kojima sam razmišljao a nisam donio, sad će šansu dobiti neki drugi. Ne mogu govoriti o imenima, ali moram izaći iz komforne zone, moramo sve proanalizirati.'

Nije želio o pojedincima, priznao je da su jako nedostajali Ivan Perišić i Andrej Kramarić koji su u njegovom mandatu najbolji strijelci i asistenti, a nije mogao izbjeći pitanje o Marku Livaji.

'Meni je žao što govorimo o tome i što se desilo, ja sam mu prije okupljanja poslao poruku, zvao, ali nije se javio. Razlog da napusti reprezentaciju zbog par povika nije dobar, jer onda nitko ne bi igrao za reprezentaciju. Ne mogu ulaziti više u taj dio problema.'

Što ako se Hrvatska ne plasira na Euro?

'Mi ćemo se plasirati na bilo koji način, neću razmišljati tome da nećemo, to je moj cilj, nije sve u našim rukama, ali mi ćemo se skupiti i izaći još jači, šest godina je bilo sjajno, vrhunski, došli su i tešku trenuci. Čovjek ne smije pasti, ne ismije izgubiti energiju, ne smije se skrivati, ja sam tu. Čvrsto vjerujem Euro.'

Tagovi: Zlatko Dalić, hrvatska nogometna reprezentacija
PROČITAJ I OVO
Knicksi i Pacersi u polufinalu Istoka
NBA PLAYOFF
Knicksi i Pacersi u polufinalu Istoka
NEW YORK - Popunjena su tri od četiri mjesta u polufinalu Istočne konferencije doigravanja u NBA ligi. Nakon što su svoju poziciju ondje osigurali Boston Celticsi protiv Miami Heata, među posljednja četiri na Istoku plasirali su se New York Knicksi i Indiana Pacersi.
Rangnick neće voditi Bayern
TRENERI
Rangnick neće voditi Bayern
BERLIN - Njemački nogometni izbornik Ralf Rangnick odbacio je mogućnost da sljedeće sezone vodi momčad Bayerna iz Münchena, javlja njemačka tiskovna agencija dpa.
Jurić najavio odlazak iz Torina
TRENERI
Jurić najavio odlazak iz Torina
TORINO - Ivan Jurić preuzeo je talijanski Torino na početku sezone 2021./22., a talijanski mediji sve češće pišu da je njegov odlazak na kraju ove sezone već gotova stvar.
Karabatić spomenuo trojicu Hrvata među najboljim rukometašima u povijesti
RUKOMET
Karabatić spomenuo trojicu Hrvata među najboljim rukometašima u povijesti
PARIZ - Nikola Karabatić je dao intervju za španjolski Mundo Deportivo povodom uzvratne utakmice PSG-a i Barcelone u Ligi prvaka.
Boston izbacio Miami i postao prva momčad u polufinalu Istoka
USPJESI
Boston izbacio Miami i postao prva momčad u polufinalu Istoka
BOSTON - Boston Celticsi četvrta su momčad koja je izborila drugi krug ovogodišnjeg doigravanja NBA lige, a prva koja je to učinila u Istočnoj konferenciji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE