GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Coutinho pred transferom u Newcastle

Coutinho pred transferom u Newcastle
TRANSFERI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.05.2020 / 14:45
Autor: SEEbiz / Index.hr
BARCELONA - Iako prodaja Newcastle Uniteda saudijskom princu Mohammedu bin Salmanu još nije službeno završena jer je Premier liga pod pritiskom vlade, nositelja TV-prava i Amnesty Internationala da blokira preuzimanje, u klubu već rade na dovođenju kadrova za novu sezonu.

Očekuje se da će klupu preuzeti Mauricio Pochettino, koji bi s godišnjom plaćom od 21,7 milijuna eura postao najplaćeniji menadžer na svijetu, a njegova najveća želja je Philippe Coutinho, piše Mundo Deportivo.

Pochettino je već vodio Coutinha u Espanyolu, kad je u sezoni 2011./12. bio na posudbi iz Intera, a želio ga je i dok je vodio Tottenham. Zahvaljujući krvavom novcu vjerojatnog novog vlasnika Newcastlea, sad će konačno imati budžet da ga dovede.

Brazilskog veznjaka Barcelona je dovela iz Liverpoola u siječnju 2018. za 120 milijuna eura, ali kako nije bila zadovoljna njime nakon jedne i pol sezone, pustila ga je na posudbu u Bayern. Bavarci su posudbu platili 8,5 milijuna eura, a u ugovoru imaju klauzulu prema kojoj ga mogu zadržati za 120 milijuna, no to im ne pada na pamet.

A Barceloni je jako stalo da ga se riješi zbog klauzula koje bi joj mogle odnijeti još više novca. Naime, ako Coutinho iduće sezone bude igrao na Camp Nouu, klub će mu morati isplatiti još 14 milijuna eura, a ako ostvari 100 nastupa, Liverpoolu će morati uplatiti još 20 milijuna. Do te okrugle brojke trebaju mu još 24 nastupa za Blaugranu, piše engleski Mirror.

Zato će Barcelona pokušati prodati Brazilca za manji iznos od onog koji bi joj morao isplatiti Bayern, a razni mediji pišu o cijeni između 85 i 100 milijuna eura. To je i dalje novac koji će malo klubova moći platiti, pogotovo zbog ekonomskih posljedica pandemije koronavirusa, ali Newcastleu s novim superbogatim vlasnikom to neće biti problem.

Tagovi: Philippe Coutinho, Newcastle, Mauricio Pochettino, Barcelona, Bayern, Amnesty International
PROČITAJ I OVO
Navijači Bayerna pokrenuli peticiju sa zahtjevom da Tuchel ostane trener
PETICIJA
Navijači Bayerna pokrenuli peticiju sa zahtjevom da Tuchel ostane trener
MUNCHEN - Navijači minhenskog Bayerna pokrenuli su peticiju tražeći od šefova kluba da zadrže Thomasa Tuchela na mjestu trenera i sljedeće sezone.
Olmo sve bliže povratku u matični klub
TRANSFERI
Olmo sve bliže povratku u matični klub
LEIPZIG - Dani Olmo bi u ljetnom prijelaznom roku mogao napraviti transfer karijere.
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
TRENERI
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
MANCHESTER - Trener Manchester Uniteda Erik Ten Hag suočava se sa smanjenjem plaće ukoliko 'preživi' na Old Traffordu.
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
NBA
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
LOS ANGELES - Nikola Jokić predvodio je aktualne NBA prvake Denver Nuggetse do pobjede kod LA Lakersa 112:105 za vodstvo 3:0 u seriji u prvom krugu play-offa na Zapadu. Jokićevi Nuggetsi tako su postali prva momčad koja je LeBronu nanijela 11 poraza zaredom.
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE