GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

CONI: Utakmica Juventus - Napoli mora se igrati

CONI: Utakmica Juventus - Napoli mora se igrati
SERIE A
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.12.2020 / 19:46
Autor: SEEbiz / H
TORINO - Talijanski olimpijski odbor (CONI) donio je odluku da se utakmica Juventus - Napoli koja je registrirana rezultatom 3-0 za torinski sastav zbog Napolijeva nedolaska na utakmicu, mora igrati, a Napoliju je vraćen i bod kojim je kažnjen.

Utakmica se trebala igrati 4. listopada, međutim Napoli nije doputovao u Torinu zbog zabrane lokalnih zdravstvenih vlasti.

Naime, dva dana prije utakmice pozitivan je na koronavirus bio Piotr Zielinski, a dan prije utakmice makedonski veznjak Eljif Elmas. Zbog toga je lokalno zdravstveno tijelo (ASL) naložilo klubu da ne putuje u Torono.

Međutim, Lega Serie A i Talijanski nogometni savez (FIGC) su presudili da se Napoli nije držao dogovorenih protokola COVID-19 i utakmica je registrirana rezultatom 3-0 za Juventus, a Napoli je kažnjen oduzimanjem jednog boda.

Napoli se žalio, no dvije njegove žalbe su odbijene. Ipak, treća o kojoj je razmatrao Odbor za garancije sporta Talijanskog olimpijskog odbora, kojim je predsjedao bivši ministar vanjskih poslova Franco Frattini, je presuđena u njihovu korist.

Vodstvo Serie A sada mora pronaći slobodan termin za igranje utakmice.

Nakon što mu je vraćen bod, a Juventusu oduzeta tri boda za pobjedu za "zelenim stolom" došlo je do korekcija na ljestvici talijanskog prvenstva.

Napoli je sada na četvrtom mjestu sa 24 boda koliko ima i Juventus na trećoj poziciji, no torinska "Stara dama" ima bolju razliku pogodaka.

Na vrhu ljestvice je Milan sa 31 bodom, a Inter ima bod manje na drugoj poziciji.

Tagovi: Talijanski olimpijski odbor, Franco Frattini, Juventus, Napoli
PROČITAJ I OVO
Navijači Bayerna pokrenuli peticiju sa zahtjevom da Tuchel ostane trener
PETICIJA
Navijači Bayerna pokrenuli peticiju sa zahtjevom da Tuchel ostane trener
MUNCHEN - Navijači minhenskog Bayerna pokrenuli su peticiju tražeći od šefova kluba da zadrže Thomasa Tuchela na mjestu trenera i sljedeće sezone.
Olmo sve bliže povratku u matični klub
TRANSFERI
Olmo sve bliže povratku u matični klub
LEIPZIG - Dani Olmo bi u ljetnom prijelaznom roku mogao napraviti transfer karijere.
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
TRENERI
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
MANCHESTER - Trener Manchester Uniteda Erik Ten Hag suočava se sa smanjenjem plaće ukoliko 'preživi' na Old Traffordu.
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
NBA
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
LOS ANGELES - Nikola Jokić predvodio je aktualne NBA prvake Denver Nuggetse do pobjede kod LA Lakersa 112:105 za vodstvo 3:0 u seriji u prvom krugu play-offa na Zapadu. Jokićevi Nuggetsi tako su postali prva momčad koja je LeBronu nanijela 11 poraza zaredom.
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE