GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Članovi na račun Hajduka u osam godina uplatili 16,5 milijuna kuna

Članovi na račun Hajduka u osam godina uplatili 16,5 milijuna kuna
DOPRINOS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.01.2020 / 14:17
Autor: SEEbiz / index.hr
SPLIT - Udruga Naš Hajduk organizirala je press konferenciju na kojoj su predstavnici komentirali proteklo razdoblje, ali i iznijeli i planove za budućnost.

Predsjednik Našeg Hajduka Toni Baletić iznio je podatak da bi Hajduk prema broju članova iz prošle godine bio među deset klubova Bundeslige.

"Drago nam je što će članarine od 2020. odlukom kluba ići za izgradnju kampa. Moram se osvrnuti na brojku od 31.000 članova, to je malo remek djelo. Zahvalio bih se društvima prijatelja diljem svijeta, zahvalio bih se i Torcidi, volonterima. U 2019. na račun Hajduka uplaćeno je 2,6 milijuna kuna, a u posljednjih devet godina od članova je uplaćeno 16,6 milijuna kuna što ih čini jednim od većih sponzora kluba u posljednje vrijeme. Po broju članova ulazimo u top deset klubova po broju članova u Bundesligi - rekao je Baletić, a zatim se dotakao ljudi u Nadzornom odboru, piše Index.hr.

Tajnik Luka Domikulić i član Upravnog odbora Miro Živković osvrnuli su se na 2019. godinu, a najavili su i planove za 2020. godinu.

"Godina koja je iza nas je bila izazovna, za Hajduk je to bila godina puna promjena i zato se nadamo da će 2020. godina biti godina stabilnosti i koja će donijet veće zadovoljstvo svih navijača Hajduka. Za Naš Hajduk 2019. godina je bila izazovna u smislu očuvanja broja članova, a kao što znate neki su predviđali da će se u ovoj godini dogoditi značajan pad, ali 2019. godina završena je s preko 31 000 članova, kazao je Luka Domikulić.

Iako je Hajduk godinama u vrhu po pitanju broja članova u Hrvatskoj, zanimljivo je vidjeti kako Hajduk po tom pitanju kotira u inozemstvu.

"S brojem od 31 000 članova ušli smo u top 10 klubova njemačke Bundeslige, i to je veliki uspjeh i zato želim zahvaliti svim Društvima prijatelja Hajduka, Torcidi, ali i našim volonterima koji su svoje vrijeme stavili na raspolaganje Hajduku", dodao je Baletić.

Tema suvlasničke uloge od velike je važnosti za Naš Hajduk, a u protekloj godini toj temi se posvetilo mnogo truda.

"Članovi su ujedno i suvlasnici kluba, a mi smo njihovi predstavnici. Tu ulogu doživljavamo ozbiljno i pridajemo joj dosta značaja. Upravo zbog toga smo u prvom dijelu godine odradili niz sastanaka sa stručnjacima iz poslovnog svijeta i akademske zajednice, a organizirali smo i okrugli stol na temu uloge Našeg Hajduka kao suvlasnika. To je ujedno i način našeg djelovanja – dijalog i javna rasprava o modelu i budućnosti Hajduka", kazao je Miro Živković.

Uskoro se očekuje i otvaranje parka Za sva vrimena koji je kruna projekta otkupa dionica, a Luka Domikulić je iznio podatke o trenutno prikupljenom iznosu donacija.

"Iako je 2019. godina bila izazovna, ovaj projekt je pokazao da ljubav prema Hajduku nema granica. U protekloj godini navijači su donirali 3.550,000 kn. Ovaj broj je rezultat rada svih naših volontera, voditelja projekta otkupa i velikog broja Društva prijatelja Hajduka, a u protekloj godini projektu je priključeno preko 800 novih donatora. Ukupni iznos koji je otplaćen od početka projekta je 11.208,000 kn i smatramo da su ovo jako velike brojke koje se u javnosti često podcjenjuju", kazao je Domikulić.

Tagovi: Hajduk, Naš Hajduk, Toni Baletić, Luka Domikulić
PROČITAJ I OVO
Jokić doveo Nuggetse do izjednačenja
NBA PLAYOFF
Jokić doveo Nuggetse do izjednačenja
MINNEAPOLIS - NIkola Jokić briljirao je za pobjedu Denvera kod Minnesote 115:107 u polufinalu Zapadne konferencije. Aktualni prvaci NBA lige tako su se nakon 0:2 i prvih utakmica na svom terenu, vratili na 2:2 u seriji koja se igra na četiri pobjede.
Arsenal preskočio City na vrhu
PREMIERSHIP
Arsenal preskočio City na vrhu
LONDON - Nogometaši Arsenala vrstili su se na vrh ljestvice engleskog prvenstva minimalnom 1:0 (1:0) gostujućom pobjedom protiv Manchester Uniteda na Old Traffordu u jedinoj utakmici 37. kola igranoj u nedjelju.
Đoković ispao s Mastersa u Rimu
ŠOKANTNO
Đoković ispao s Mastersa u Rimu
RIM - Đoković nije uspio izboriti osminu finala Mastersa u Rimu.
Danci ponizili hrvatske rukometaše
KATASTROFA
Danci ponizili hrvatske rukometaše
ZAGREB - U dvoboju zadnjeg kola Gjensidige kupa u Oslu hrvatski rukometaši su izgubili od svjetskih prvaka Danaca s 22:37 (6:16).
Tudor upisao novu pobjedu protiv Empolija i približio se najvećem rivalu na jedan bod
LAZIO
Tudor upisao novu pobjedu protiv Empolija i približio se najvećem rivalu na jedan bod
RIM - Lazio je u nedjelju u utakmici 36. kola talijanskog prvenstva kod kuće s 2:0 svladao Empoli i tako se vratio na pobjedničke staze nakon što je prošlo kolo remizirao u gostima protiv Monze.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE