GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

City razbio United u gradskom derbiju

City razbio United u gradskom derbiju
DERBI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.03.2022 / 21:54
Autor: SEEbiz / H
MANCHESTER - Nogometaši Manchester Cityja ponovno su se odvojili na šest bodova prednosti uz jednu odigranu utakmicu više od drugog Liverpoola na vrhu ljestvice engleske Premier lige zahvaljujući 4-1 (2-1) domaćoj pobjedi protiv gradskog rivala Manchester Uniteda u susretu 28. kola.

Prvo ime dvoboja bio je belgijski veznjak Kevin De Bruyne koji je postigao dva pogotka u prvom poluvremenu, ptvoga za vodstvo 1-0 u 5. minuti, a drugog za prednost 2-1 u 28. minuti. U međuvremenu je Jadon Sacho u 22. minuti preciznim udarcem s ruba kaznenog prostora nakratko poravnao na 1-1.

U nastavku je igrao samo City koji je nizao priliku za prilikom, no u strijelce se upisao samo Riyad Mahrez koji je u 68. minuti pogodio za 3-1, da bi početkom sudačke nadoknade postavio konačnih 4-1.
Vodeći City sada ima 69 bodova, drugi je Liverpool sa 63 i utakmicom manje, dok je United ostao peti sa 47 bodova, jednim manje uz odigrane utakmice više od četvrtog Arsenala.
Ranije u nedjelju je Arsenala kao gost sa 3-2 (2-1) svladao "davljenika" Watford. Za važnu pobjedu "topnika" pogađali su Oedegaard (5), Saka (30) i Martinelli (52), dok su strijelci za Watford bili Hernandez (11) i Sissoko (87).
Ovim porazom Watford je ostao pretposljednji 19. sa 19 bodova, tri manje uz utakmice odigrane više od 17. Evertona koji zauzima posljednju poziciju koja osigurava ostanak.

Tagovi: Manchester City, Manchester United, Kevin De Bruyne, Riyadh Mahrez
PROČITAJ I OVO
Olmo sve bliže povratku u matični klub
TRANSFERI
Olmo sve bliže povratku u matični klub
LEIPZIG - Dani Olmo bi u ljetnom prijelaznom roku mogao napraviti transfer karijere.
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
TRENERI
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
MANCHESTER - Trener Manchester Uniteda Erik Ten Hag suočava se sa smanjenjem plaće ukoliko 'preživi' na Old Traffordu.
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
NBA
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
LOS ANGELES - Nikola Jokić predvodio je aktualne NBA prvake Denver Nuggetse do pobjede kod LA Lakersa 112:105 za vodstvo 3:0 u seriji u prvom krugu play-offa na Zapadu. Jokićevi Nuggetsi tako su postali prva momčad koja je LeBronu nanijela 11 poraza zaredom.
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE