GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

City pomogao Dinamu u lovu na novu Ligu prvaka

City pomogao Dinamu u lovu na novu Ligu prvaka
POMOĆ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.03.2024 / 16:39
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Manchester City rutinski je odradio posao na domaćem terenu u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka protiv Kopenhagena. Nakon što je u prvoj utakmici pobijedio 3:1, isti rezultat ponovio je i sada.

Takav rezultat jako ide na ruku i prvaku Hrvatske, zagrebačkom Dinamu.

Podsjetimo, od iduće sezone se igra novi format nikad bogatije Lige prvaka. U njoj neće biti klasičnih skupina, već će svih 36 momčadi (u odnosu na dosadašnje 32) biti jedna velika skupina. Svakoj momčadi bit će garantirano osam utakmica. Prvih osam na tablici imat će prolaz u osminu finala, dok će za preostalih osam mjesta razigravati klubovi između 9. i 24. pozicije.

Procjenjuje se da bi plasman u elitno natjecanje s nikad većim fondom mogao vrlo lako dosegnuti i cifru veću od 30 milijuna eura (za otprilike 10% veću nego dosad), čak i ako klub ne postigne naročit uspjeh u Ligi prvaka. Dobra vijest je za Dinamo što ima realnu šansu za direktan plasman.

Naime, jedno mjesto u Ligi prvaka rezervirano je za klub s najvećim koeficijentom iz kvalifikacija, pri čemu se u obzir uzimaju samo one zemlje koje zbog slabijeg nacionalnog koeficijenta nemaju garantiran direktan plasman. Jasno, i SuperSport HNL spada u tu skupinu.

Dinamo bi mogao preskočiti Kopenhagen. To bi ga dovelo na prag najbogatije nagrade u povijesti kluba
Trenutno je Dinamo na toj ljestvici peti, iza ukrajinskog Šahtara, češke Slavije, švicarskog Basela i danskog Kopenhagena. No, dobra je vijest što je City izbacio Kopenhagen koji više neće biti u prilici osvajati ove ove sezone. Dinamo je u šansi da ga preskoči sa "samo" dvije pobjede do kraja svoje europske sezone.

To bi i dalje ostavilo tri kluba ispred Dinama bez prevelike šanse da ih se preskoči. No sjajna je vijest za Plave da nijedan od klubova s liste nije siguran u naslov koji mu jamči put u Ligu prvaka. Naravno, u istoj situaciji je i Dinamo, koji mora osvojiti ligu ako želi imati šanse za direktan plasman.

Tagovi: Manchester City, Dinamo, city, liga prvaka
PROČITAJ I OVO
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!
ODUŠEVLJENJE
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!

SAN SEBASTIAN - Real Madrid upisao je novu pobjedu, ovog puta u Baskiji.
Dallas s Dončićem i čvrstom obranom do vodstva protiv LA Clippersa
NBA PLAYOFF
Dallas s Dončićem i čvrstom obranom do vodstva protiv LA Clippersa
DALLAS - Dallas Mavericksi su svladali Los Angeles Clipperse sa 101-90 u trećoj utakmici uvodnog kola doigravanja Sjevernoameričke lige NBA lige i poveli 2-1.
Britanski mediji: Arne Slot novi trener Liverpoola
TRENERI
Britanski mediji: Arne Slot novi trener Liverpoola
LONDON - Prema izvješćima nekoliko britanskih medija, engleski prvoligaš Liverpool dogovorio je s nizozemskim prvoligašem Feyenoordom transfer trenera Arnea Slota koji će tako naslijediti Jürgena Kloppa na mjestu glavnog stratega Redsa.
Navijači Bayerna pokrenuli peticiju sa zahtjevom da Tuchel ostane trener
PETICIJA
Navijači Bayerna pokrenuli peticiju sa zahtjevom da Tuchel ostane trener
MUNCHEN - Navijači minhenskog Bayerna pokrenuli su peticiju tražeći od šefova kluba da zadrže Thomasa Tuchela na mjestu trenera i sljedeće sezone.
Olmo sve bliže povratku u matični klub
TRANSFERI
Olmo sve bliže povratku u matični klub
LEIPZIG - Dani Olmo bi u ljetnom prijelaznom roku mogao napraviti transfer karijere.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE