GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

City osvojio Svjetsko prvenstvo. Kovačić se upisao u povijest

City osvojio Svjetsko prvenstvo. Kovačić se upisao u povijest
USPJESI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.12.2023 / 21:13
Autor: SEEbiz
MANCHESTER - Manchester City prvi je put u povijesti osvojio Svjetsko klupsko prvenstvo. U finalu ovogodišnjeg izdanja europski prvak pobijedio je južnoameričkog, brazilski Fluminense, 4:0. To je 11. uzastopni naslov za europske klubove i 16. ukupno od 20 mogućih.

Osvajanjem ovog trofeja povijest nogometa ispisao je i Mateo Kovačić. Hrvatski reprezentativac postao je prvi igrač ikada s naslovom svjetskog klupskog prvaka u dresovima tri različita kluba. Ranije je ovo natjecanje osvajao kao igrač Real Madrida (dvaput) te Chelseaja.

City je u finalu poveo već nakon 40. sekundi. Nathan Ake pucao je izvana i pogodio vratnicu, a na odbijenoj lopti prvi je bio Julian Alvarez, koji ju je prsima gurnuo u mrežu. Na 2:0 momčad Pepa Guardiole otišla je u 27. minuti. Udarac Phila Fodena skrenuo je brazilski branič Nino, kojemu se piše autogol.

Još dva pogotka City je postigao u drugom poluvremenu. Prvo je u 72. minuti Kovačić oteo jednu loptu blizu protivničkog gola i proslijedio je do Alvareza, a on je preciznim dodavanjem pronašao Fodena, koji nije imao težak zadatak. Konačnih 4:0 postavio je Alvarez svojim drugim golom. Na asistenciju Matheusa Nunesa lijepo si je stvorio prostor za udarac i neobranjivo pogodio.

Oba hrvatska reprezentativca nastupila su za engleski sastav, iako su počeli kao rezerve. Kovačić je u igri bio od 60. minute, a Joško Gvardiol ušao je 14 minuta kasnije.

Tagovi: CITY, KOVAČIĆ, GVARDIOL, GUARDIOLA
PROČITAJ I OVO
Knicksi i Pacersi u polufinalu Istoka
NBA PLAYOFF
Knicksi i Pacersi u polufinalu Istoka
NEW YORK - Popunjena su tri od četiri mjesta u polufinalu Istočne konferencije doigravanja u NBA ligi. Nakon što su svoju poziciju ondje osigurali Boston Celticsi protiv Miami Heata, među posljednja četiri na Istoku plasirali su se New York Knicksi i Indiana Pacersi.
Rangnick neće voditi Bayern
TRENERI
Rangnick neće voditi Bayern
BERLIN - Njemački nogometni izbornik Ralf Rangnick odbacio je mogućnost da sljedeće sezone vodi momčad Bayerna iz Münchena, javlja njemačka tiskovna agencija dpa.
Jurić najavio odlazak iz Torina
TRENERI
Jurić najavio odlazak iz Torina
TORINO - Ivan Jurić preuzeo je talijanski Torino na početku sezone 2021./22., a talijanski mediji sve češće pišu da je njegov odlazak na kraju ove sezone već gotova stvar.
Karabatić spomenuo trojicu Hrvata među najboljim rukometašima u povijesti
RUKOMET
Karabatić spomenuo trojicu Hrvata među najboljim rukometašima u povijesti
PARIZ - Nikola Karabatić je dao intervju za španjolski Mundo Deportivo povodom uzvratne utakmice PSG-a i Barcelone u Ligi prvaka.
Boston izbacio Miami i postao prva momčad u polufinalu Istoka
USPJESI
Boston izbacio Miami i postao prva momčad u polufinalu Istoka
BOSTON - Boston Celticsi četvrta su momčad koja je izborila drugi krug ovogodišnjeg doigravanja NBA lige, a prva koja je to učinila u Istočnoj konferenciji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE