GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Červar: Titula bi bila strašan podvig

Červar: Titula bi bila strašan podvig
USUSRET FINALU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.01.2020 / 15:14
Autor: SEEbiz / tportal
STOCKHOLM - Hrvatski rukometaši nakon polufinalne pobjede 29:28 protiv Norveške, izborene nakon dva produžetka, u subotu su imali dan za relaksaciju i rekuperaciju. Prije lakšeg treninga odrađivali su medijske obveze, uz zajedničku poruku - kako u nedjelju protiv Španjolske žele uzeti zlato.

Hrvatska rukometna reprezentacija nakon deset godina opet je u finalu europskog prvenstva, i u prilici će biti u nedjelju od 16.30 sati, uzeti jedino zlatno odličje s velikih natjecanja koje joj nedostaje.

Igrači su za plasman u finale 'iskrvarili' u petak navečer u Stockholmu, pa je jasno da im subota koristi za odmor odnosno oporavak, kako bi nedjelju i ogled s aktualnim europskim prvakom dočekali što spremniji.

- Treba odati priznanje igračima što su izdržali ovakvu utakmicu. Teško je bilo, jer bili su Norvežani favoriti, s obzirom da su svjetski doprvaci. Znali smo to, međutim sve je u određenom trenutku dobro išlo, golmani su se izmjenjivali, bilo jer puno junaka, na čelu s našim liderom. Sada nakon deset godina, isapada da sam se oprostio s medaljom, ali da sam je sada opet osvojio', pokušao je sažeti izbornik Lino Červar sve što je Hrvatska napravila protiv Norveške.

- Sutra (op.a. nedjelja) je novi dan, nova želja. Želimo pokušati ići do kraja. To bi bio strašan podvig, jer nitko nije očekivao da se Hrvatska može vratiti u vrh svjetskog rukometa, iako smo imali kontinuitet rezultata'.

Hoće li se igrači stići odmoriti?

- To je jako teško. Mi smo u puno težem položaju u finalu, jer dolazimo s dva produžetka. Umorni su, vidjeli ste da Cindrić nije mogao protiv Norveške. Pokušat ćemo ih regenerirati. Publika nam jako puno pomaže da izvučemo dodatnu snagu u teškim trenucima'.

Što treba biti drugačije u odnosnu na prošlu utakmicu protiv Španjolske?

Španjolska je izvrsna reprezentacija. Imamu igru sličnu našoj, mislim na obranu. Jaki su, imaju dobre golmane i brzu tranziciju s Fernandezom i Soleom. To iznimno efikasno realiziraju. Toga se moramo čuvati i biti jako oprezni. U prvoj utakmici smo ih zatvorili s obranom 6-0 jer oni nemaju izrazitog šutera, ali su nam radili probleme pri 5-1 obrani, koja opstuira igru', zaključio ej Červar.

Tagovi: Lino Červar, hrvatska rukometna reprezentacija
PROČITAJ I OVO
Sjajne vijesti za Dinamo na putu do Lige prvaka
POKLOPILO SE
Sjajne vijesti za Dinamo na putu do Lige prvaka
ZAGREB - Sjajne vijesti za Dinamo stižu iz Danske. Naime, jedan od uvjeta koji se mora poklopiti da Dinamo u kvalifikacije Lige prvaka krene iz posljednjeg, četvrtog pretkola jest da Kopenhagen ne bude prvak Danske.
Salihamidžić postaje sportski direktor HSV-a?
POSLOVI
Salihamidžić postaje sportski direktor HSV-a?
HAMBURG - Hasan Salihamidžić (47) radio je u Bayernu na ključnim pozicijama od 2017. do 2023. godine.
Nagelsmann šokirao popisom za Euro: Evo koje je velikane otpisao
ŠOKANTNO
Nagelsmann šokirao popisom za Euro: Evo koje je velikane otpisao
MUNCHEN - Julian Nagelsmann, njemački izbornik, šokirao je javnosti preliminarnim popisom igrača za Euro koje će se za mjesec dana igrati baš u Njemačkoj.
Stanišić se usprkos najavama sigurno vraća u Bayern
POVRATAK
Stanišić se usprkos najavama sigurno vraća u Bayern
MUNCHEN - Njemački Sky tvrdio je da hrvatski reprezentativni branič želi ostati u prvaku Bundeslige Bayer Leverkusenu, kamo ga je Bayern prošle godine poslao na posudbu, no Kicker je idući dan objavio drugačije informacije.
Tri kandidata za klupu Hajduka
TRENERI
Tri kandidata za klupu Hajduka
SPLIT - Pitanje nasljednika Jure Ivankovića ulazi u završnu fazu odgovora. Imena su se nizala, ali kako vrijeme prolazi sve je manje nagađanja oko izbora trenera. Bliži se kraj sezone, potraga za trenerom ušla je u završnu fazu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE