GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Busquets najbolji igrač, a Mbappe najbolji strijelac završnice

Busquets najbolji igrač, a Mbappe najbolji strijelac završnice
LIGA NACIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.10.2021 / 07:28
Autor: SEEbiz / H
MADRID - Kapetan španjolske nogometne reprezetacije Sergio Busquets proglašen je najboljim igračem završnog turnira Lige nacija 2021. godine.

Španjolska je na koncu osvojila drugo mjesto nakon što je u finalu izgubila od Francuske sa 1-2.

“Busquet je kontrolirao obje utakmice, diktirao igru i učinio igrače oko sebe boljim,” kazao je Robbie Keane, UEFA-in tehnički promatrač.

Nakon španjolske pobjede protiv Italije u polufinalu, talijanske novine La Gazzetta dello Sport proglasile su ga “maestrom”. Jednako dobro je odigrao i u finalu gdje je asistirao Mikelu Oyarzabalu za vodeći gol “Furije”.

Barcelonin veznjak je naslijedio Portugalca Bernarda Silvu iz Manchester Cityja koji je osvojio nagradu za igrača turnira 2019. godine nakon što je predvodio Portugal do naslova.

Nagradu za najboljeg strijelaca završnice Lige nacija dobio je francuski napadač Kylian Mbappe koji je upisao dva pogotka i dvije asistencije.

Iza njega ostali su Španjolac Ferran Torres i Francuz Karim Benzema koji su također postigli po dva gola, ali nisu imali asistencije.

Dodajmo i kako su Francuzi pobjedom protiv Španjolske produžili niz bez poraza na 25 natjecateljskih utakmica, što im je drugi najduži niz u povijesti.

Bolji su bili tek u razdoblju od 1994. do 1999. kada su spojili 27 utakmica bez poraza.

Tagovi: Sergio Busquets, Kylian Mbappe, Liga nacija
PROČITAJ I OVO
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE