GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bucksi bez Giannisa razbili Atlantu i stigli na korak od finala

Bucksi bez Giannisa razbili Atlantu i stigli na korak od finala
NBA PLAYOFF
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.07.2021 / 08:00
Autor: SEEbiz / H
MILWAUKEE - Milwaukee Bucksi svladali su Atlanta Hawkse 123:112, poveli 3:2 u seriji i sad ih još samo jedna pobjeda dijeli od velikog NBA finala protiv Phoenix Sunsa.

Obje su momčadi bile bez svojih najvećih zvijezda. Giannis Antetokounmpo nije igrao zbog ozljede koljena u četvrtoj utakmici, a Trae Young propustio je drugu zaredom zbog problema sa stopalom.

U takvom odnosu snaga bolje su se snašli domaćini, kojima je skoro cijela petorka bila izuzetno raspoložena. Milwaukee je poveo 30:10 i više se nije osvrtao. U posljednjoj četvrtini prednost nije padala na jednoznamenkastu.

Brook Lopez je s 33 koša ostvario učinak karijere u doigravanju, baš kao i Bobby Portis s 22. Khris Middleton zabio je 26 uz 13 skokova i osam asistencija, a Jrue Holiday 25 uz 13 asistencija i šest skokova. Četiri igrača Bucksa ubacila su po 20 ili više koševa na susretu doigravanja prvi put nakon 1988. godine.

Hawkse je s 28 koševa, u koje je ugradio sedam trica, predvodio srpski reprezentativac Bogdan Bogdanović, John Collins i Danillo Gallinari zabili su po 19, a Lou Williams 17 poena.

Šesta utakmica igra se u noći sa subote na nedjelju u Atlanti. Hawksi vjeruju da će im Young nakon dvije propuštene utakmice biti na raspolaganju, dok je status Giannisova koljena nepoznat.

Tko god prošao u finale s Istoka, borit će se za svoj drugi naslov prvaka. Bucksi su u povijesti igrali dva finala, oba početkom sedamdesetih, kad su s Kareemom Abdul-Jabbarom osvojili jedini naslov (1971.) pa izgubili od Bostona tri godine kasnije. Hawksi su u finalu bili samo 1958. dok su još igrali u St. Louisu i tada su osvojili jedini naslov. Predstavnik Zapada Phoenix borit će se za svoju prvu titulu nakon što je gubio finala 1976. i 1993. godine.

Tagovi: Milwaukee Bucks, Brook Lopez, Bobby Portis, Atlanta Hawks, Giannis Antetokounmpo, Jrue Holiday
PROČITAJ I OVO
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE