GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Booker poveo Sunse do izjednačenja protiv Clippersa

Booker poveo Sunse do izjednačenja protiv Clippersa
NBA PLAYOFF
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.04.2023 / 09:02
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Košarkaši Phoenix Sunsa poravnali su omjer u pobjedama protiv Los Angeles Clippersa na 1-1 u najzanimljivijem paru prvog kruga doigravanja NBA lige svladavši ih na svom parketu sa 123-109.

I u drugoj utakmici na svom terenu Sunsi su se doveli u nezavidnu poziciju, sredinom druge četvrtine zaostajali su 13 poena, no tada je proradio šut Devina Bookera pa se na odmor otišlo s rezultatom 59-59. Booker je i u drugom poluvremenu nastavio s odličnim šutom pa su Sunsi preuzeli kontrolu rezultata te na kraju stigli do sigurne pobjede.

Booker je okončao utakmicu sa 38 koševa, a dodao je i 9 asistencija, Kevin Durant je dodao 25 za Sunse, dok su kod Clippersa najefikasniji bili Kawhi Leonard sa 31 i Russell Westbrook sa 28 poena.

Hrvatski centar Ivica Zubac igrao je za Clipperse 29:29 minuta te za to vrijeme postigao osam koševa uz šut za dva 2-7, slobodna bacanja je gađao 4-6, a upisao je i šest skokova te dvije osvojene lopte.

Zanimljivo je spomenuti kako je je i veteranski razigravač Sunsa Chris Paul prekinuo nevjerojatan niz od 13 uzastopnih poraza u doigravanju u utakmicama u kojima mu je jedan od sudaca bio Scott Foster. Paul je višekratno kritizirao Fostera zbog njegovih odluka pa je njihov sukob postao i osoban, a Paul je za prekid neugodnog niza ugradio 16 pogodaka i osam asistencija.

Sljedeće dvije utakmice ove momčadi će odigrati u Los Angelesu, prvu u noći s četvrtka na petak, a u drugi krug plasirat će se sastav koji prvi ostvari četiri pobjede.

Na 1-1 u pobjedama seriju su poravnali i Cleveland Cavaliersi koji su u drugoj utakmici na svom terenu uvjerljivo svladali New York Knickse sa 107-90. Već na poluvremenu je bilo 20 razlike za Cavse (59-39), sredinom četvrte četvrtine bilo je i najvećih 29 razlike (99-70), pa su Knicksi u samoj završnici samo kozmetički uljepšali konačni rezultat.

Darius Garland predvodio je Cavse sa 32 koša, Caris LaVert je s klupe dodao 24, dok je Donovan Mitchell uz 17 pogodaka dodao i 13 asistencija. Kod Knicksa najučinkovitiji su bili Julius Randle sa 22 i Jalen Brunson sa 20 ubačaja.

Knicksi i Cavsi će sljedeće dvije utakmice igrati u New Yorku, prvu u noći s petka na subotu.

Boston Celticsi poveli su sa 2-0 u pobjedama protiv Atlanta Hawksa još jednom uvjerljivom pobjedom na svom parketu, ovoga puta sa 119-106. Za razliku od prve utakmice kada je pitanje pobjednika bilo riješeno već do poluvremena, u drugom dvoboju Hawksi su bili mnogo duže u igri, početkom posljednje četvrtine bilo je samo osam razlike za Celticse (99-91), no potom su domaći pogodili nekoliko trica i osigurali mirnu završnicu.

Jayson Tatum je sa 29 koševa i 10 skokova predvodio lanjske finaliste, Derrick White je dodao 27, dok je Malcolm Brogdon ušavši s klupe odigrao svestranu utakmicu sa 13 poena, sedam skokova i osam asistencija. Kod Hawksa najbolji su bili Dejounte Murray sa 29 i Trae Young sa 24 pogodaka dok je De'Andre Hunter uz 18 ubačaja imao i 12 skokova.


Serija sada seli u Atlantu gdje će se igrati treća i četvrta utakmica, prva od njih na programu je u noći s petka na subotu.

Tagovi: Devin Booker, Phoenix Suns, Ivica Zubac, Kawhi Leonard, Russell Westbrook, Dario Šarić, Jason Tatum, Boston Celtics
PROČITAJ I OVO
Sopić: I dalje imamo sve u svojim rukama
PORUKE
Sopić: I dalje imamo sve u svojim rukama
RIJEKA - Rijeka je u 32. kolu SuperSport HNL-a gostovala kod Lokomotive u Kranjčevićevoj i kiksala u borbi za naslov prvaka.
Rijeka rasprodala Rujevicu za Dinamo
DERBI
Rijeka rasprodala Rujevicu za Dinamo
RIJEKA - Rijeka i Dinamo u nedjelju od 19:30 igraju derbi za prvo mjesto SuperSport HNL-a u utakmici 33. kola. Rijeka će biti domaćin na rasprodanoj Rujevici, potvrdio je klub.
Dallas nadoknadio 31 razlike pa izgubio od Clippersa
NBA PLAYOFF
Dallas nadoknadio 31 razlike pa izgubio od Clippersa
LOS ANGELES - Clippersi su se vratili u igru i poravnali trenutno najzanimljiviju NBA play-off seriju u prvoj rundi.
Knicksi pobijedili, Bogdanović se ozlijedio
NBA
Knicksi pobijedili, Bogdanović se ozlijedio
NEW YORK - Košarkaši New York Knicksa poveli su sa 3-1 u pobjedama protiv Philadelphia 76-ersa u prvom krugu doigravanja NBA lige zahvaljujući 97-92 pobjedi na gostovanju u četvrtoj utakmici te ih još samo jedna pobjeda dijeli od prolaska u drugi krug.
Futsal Dinamo u finalu
DRUGU GODINU ZAREDOM
Futsal Dinamo u finalu
ZAGREB - Futsal Dinamo „srušio“ je još jednom Futsal Pulu i plasirao se u finale drugu godinu zaredom. Pobjednika smo tražili u produžecima, a rezultat na kraju bio je 4:2. A sad, idemo po novu „Kantu“!
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE