GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bojan Krkić umirovio se u 32. godini

Bojan Krkić umirovio se u 32. godini
MIROVINA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.03.2023 / 21:07
Autor: SEEbiz / Telegram
BARCELONA - Bojan Krkić odlučio se umiroviti u 32. godini.

Jedna od nikad do kraja dokazanih Barceloninih zvijezda zaključuje karijeru koja je trajala 17 godina.

Krkić je nogometno odgajan kao Barcelonino dijete, a klubu se pridružio s osam godina; uz njega se veže podatak da je u raznim omladinskim kategorijama zabio preko 900 golova za Blaugranu i time srušio rekord Lionela Messija. Neko vrijeme ga se spominjalo u kontekstu nasljednika slavnog Argentinca, iako je bio tek tri godine mlađi od njega.

Nije bilo ni tako teško vidjeti zašto; Krkić je probijanjem u prvu Barceloninu momčad počeo rušiti rekorde. U rujnu 2007. postao je najmlađi Barçin debitant u La Ligi čime je prešišao još jedan Messijev rekord, a tri dana kasnije nastupio je u Ligi prvaka. Otprilike mjesec dana kasnije postao je najmlađi klupski strijelac ikad, a u nastavku sezone i najmlađi topnik knockout faze Lige prvaka.

Svoju debitantsku kampanju završio je s 10 golova u La Ligi, najviše za jednog početnika, no njegovi dani na Camp Nouu prekinuti su 2011. kada je pojačao Romu u kojoj se zadržao samo jednu sezonu. Vučica ga je proslijedila na posudbu u Milan, onda se vratio u Barcelonu, ali za prvu momčad više nije nastupao i uslijedila je još jedna posudba, ovaj put u Ajax.

Krkić je na kraju napustio Kataloniju sa 163 nastupa i 41 pogotkom za Barçu, a njegov drugi najpamtljiviji angažman onaj je u Stoke Cityju s kojim je pod ugovorom proveo pet sezona te odigrao 85 utakmica i zabio 16 golova.

Tagovi: Bojan Krkić, Barcelona, Lionel Messi, AS Roma, AC Milan, Stoke City
PROČITAJ I OVO
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE