GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bogdanović promašio za pobjedu sa sirenom

Bogdanović promašio za pobjedu sa sirenom
NBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.12.2022 / 08:24
Autor: SEEbiz / index.hr
DETROIT - Bojan Bogdanović i Detroit Pistonsi imali su 12 poena prednosti protiv LA Clippersa manje od tri minute prije kraja, a uspjeli su izgubiti od Ivice Zupca i LA Clippersa čak 11 razlike. Bogdanović je imao priliku tricom u zadnjoj sekundi dobiti utakmicu za Pistonse, ali promašio je i otišlo se u produžetak, u kojem su gosti dominirali i pobijedili 142:131.

Hrvatski je šuter završio utakmicu kao najbolji strijelac Pistonsa s 23 poena, tri skoka, tri asistencije, dvije krađe i blokadom, ali i slabim šutom 7/20 (trice 1/6, slobodna bacanja 8/9) i čak pet izgubljenih lopti. Najdojmljiviji potez mu je bio kad je prevario Paula Georgea koji je očekivao šut pa skoro završio na podu kad je Babo projurio pokraj njega.

Zubac je ostvario svoj 12. double-double sezone s 12 poena (šut 4/5, bacanja 4/4), 15 skokova, jednom asistencijom, jednom ukradenom i četiri izgubljene lopte. Prvo ime Clippersa bio je George s 32 poena i 11 asistencija, a Kawhi Leonard nije igrao.

Pistonsi su 2:44 minute prije kraja imali velikih 127:115 kad je Bogdanović promašio svoje jedino od svojih devet slobodnih bacanja, ali do kraja nisu zabili iz igre, a jedini poen postigli su kad je Killian Hayes 20 sekundi prije kraja pogodio jedno od dva bacanja. Terrance Mann zabio je za izjednačenje pet sekundi prije kraja, a Bogdanović nije uspio uzvratiti sa sirenom.

U produžetku domaća momčad nije postojala, jedine poene postigao je Alec Burks tricom u njenom prvom posjedu u dodatnih pet minuta, nakon čega su Clippersi serijom 11:0 (ukupno 27:4 u nepunih osam minuta) došli do 20. pobjede u sezoni, uz 15 poraza. Pistonsi su ostali najgora momčad lige s omjerom 8-28.

Iz ostalih sinoćnjih utakmica vrijedi izdvojiti veliku partiju Jusufa Nurkića, koji je s 28 poena, 15 skokova, šest asistencija, tri blokade i dvije krađe vodio Portland do pobjede nad Charlotteom 124:113. Bivši centar Cedevite i Zadra postavio je i rekorde karijere pogodivši pet trica iz sedam pokušaja.

Brooklyn Netsi produljili su pobjednički niz na devet utakmica, kojim su u direktnom okršaju preskočili Cleveland na trećem mjestu Istoka. U gostujućoj pobjedi 125:117 Kevin Durant i Kyrie Irving postigli su po 32 poena.

Rezultati:
Cleveland - Brooklyn 117:125
Detroit - LA Clippers 131:142 (pr.)
Miami - Minnesota 113:110
New Orleans - Indiana 113:93
Chicago - Houston 118:133
San Antonio - Utah 126:122
Portland - Charlotte 124:113

Tagovi: Bojan Bogdanović, Detroit Pistons, Ivica Zubac
PROČITAJ I OVO
Olmo sve bliže povratku u matični klub
TRANSFERI
Olmo sve bliže povratku u matični klub
LEIPZIG - Dani Olmo bi u ljetnom prijelaznom roku mogao napraviti transfer karijere.
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
TRENERI
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
MANCHESTER - Trener Manchester Uniteda Erik Ten Hag suočava se sa smanjenjem plaće ukoliko 'preživi' na Old Traffordu.
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
NBA
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
LOS ANGELES - Nikola Jokić predvodio je aktualne NBA prvake Denver Nuggetse do pobjede kod LA Lakersa 112:105 za vodstvo 3:0 u seriji u prvom krugu play-offa na Zapadu. Jokićevi Nuggetsi tako su postali prva momčad koja je LeBronu nanijela 11 poraza zaredom.
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE