GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Boban oštro kritizirao Collinu

Boban oštro kritizirao Collinu
KRITIKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.09.2023 / 12:31
Autor: SEEbiz / tportal
MILANO - Glavni operativac Uefe za nogometna pitanja Zvonimir Boban dao je intervju za španjolsku Marcu u kojem se dotaknuo brojnih nogometnih tema.

Poseban naglasak Boban je u intervjuu stavio na nasilje o sportu:

'Moramo razgovarati o nasilju. Suci su na svim razinama strašno izloženi zlostavljanju navijača, igrača, trenera, pa čak i roditelja igrača. To mora prestati.'

Osvrnuo se i na jednu lošu naviku nogometnih zvijezda.

'Simuliranje je veliki problem. To je nesportsko ponašanje koje djeca gledaju na televiziji i onda imitiraju svoje idole. Osim toga moramo razmisliti o tome da skratimo prijelazne rokove. Bilo bi to korisno za igrače i trenere', rekao je Boban.

Ponovno je udario po sudačkim nadoknadama, a posebno oštar bio je u komentaru na zabranu proslave gola:

'Kalendar je sulud, igrači su jako umorni zbog tog ritma, a što mi učinimo? Produžimo igru i dodatno ih trošimo. zadnjih pola sata je uvijek najteže, a onda stigne ta nadoknada. Mogli bismo igrati 100 utakmica u 100 dana kad bi trajale po sat vremena. U Ligi prvaka ima efektivno 62 minute igre po utakmici u prosjeku, ali to nikog nije briga. Mijenjaju se pravila, a da se ne dogovora s igračima i savezima. Nogomet ne pripada ni Collini ni Fifi ni Uefi, ni meni ni vama, pripada svima koji ga vole. Zato ne razumijem kako je nekome moglo pasti na pamet da spomene zabranu proslave gola. Šokirao sam se kad sam to vidio na Svjetskom prvenstvu. Uefa to neće podržati u svojim natjecanjima. To je antinogometna odluka. Poznajem Collinu 30 godina i jako dugo smo dobro surađivali, jedan je od najvećih sudaca u povijesti nogometa, ali mora svoj ego staviti na stranu ako želi dobro nogometu.

Zanimljiv je bio i Bobanov komentar na Luku Modrića. Bio je kratak i jasan:

'Fenomen!'

Poput mnogih ni legendarni Zvone oduševljen prelaskom velikog broja nogometnih zvijezda u Saudijsku Arabiju:

'Ne sviđa mi se to. Imaju pravo razvijati svoj nogomet, kao i mi Europljani koji volimo nogomet. Logično je da ga i oni vole. Ipak, izvor ljubavi prema nogometu je drugačiji. Moguće je da će stvoriti nekakav sustav, ali ne vidim mu svijetlu budućnost. Lijepo je da vole nogomet, ali nikad neće biti ništa slično europskom nogometu. Povijest se ne može kupiti', zaključio je Boban.

Tagovi: Zvonimir Boban, Pierluigi Collina, UEFA, FIFA
PROČITAJ I OVO
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
HNL
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
VARAŽDIN - Dinamo je u susretu 32. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin u gostima 1:0 fantastičnim golom Gabriela Vidovića u 46. minuti. Dinamo je imao još četiri velike šanse, koje nije realizirao, ali ga Varaždin nije kaznio.
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
KAŠNJENJE
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
BERLIN - Usred spora oko prava emitiranja Bundeslige sa servisom za streaming DAZN, Njemačka nogometna liga (DFL) objavila je da će 36 profesionalnih klubova dobiti manje novca od planiranog od prihoda od medijskih prava.
Obradović ostaje na klupi Partizana
KOŠARKA
Obradović ostaje na klupi Partizana
BEOGRAD - Legendarni trener produljio je ugovor sa srpskim klubom.
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!
ODUŠEVLJENJE
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!

SAN SEBASTIAN - Real Madrid upisao je novu pobjedu, ovog puta u Baskiji.
Dallas s Dončićem i čvrstom obranom do vodstva protiv LA Clippersa
NBA PLAYOFF
Dallas s Dončićem i čvrstom obranom do vodstva protiv LA Clippersa
DALLAS - Dallas Mavericksi su svladali Los Angeles Clipperse sa 101-90 u trećoj utakmici uvodnog kola doigravanja Sjevernoameričke lige NBA lige i poveli 2-1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE