GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bjelica u Berlinu radi dobar posao

Bjelica u Berlinu radi dobar posao
BUNDESLIGA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.04.2024 / 13:19
Autor: SEEbiz / index.hr
BERLIN - Nenad Bjelica je, čini se, spasio Union Berlin od ispadanja iz Bundeslige. Kada je krajem studenog preuzeo prošlosezonsku senzaciju, klub je bio na predzadnjem mjestu.

Četiri mjeseca poslije napredovao je za pet pozicija te je od zone ispadanja udaljen velikih devet bodova.

Bjelica je odmah sve preokrenuo i počeo nizati sjajne rezultate u odnosu na ono što je Union imao prije nego što je Bjelica stigao, a to je bio niz od 15 utakmica bez pobjede u svim natjecanjima. Jedino što se Bjelici može zamjeriti od dolaska u Berlin je okršaj s Leroyem Saneom, ali to je dosad već opjevano i zaboravljeno.

Ako se gleda tablica Bundeslige od dolaska Bjelice, odnosno od 14. do 28. kola, Union je sedma momčad na prvenstvenoj ljestvici po broju osvojenih bodova. Daleko ispred je samo Bayer Leverkusen, koji je i daleko ispred pratnje u borbi za naslov, a već drugoplasirani Bayern je u tom periodu osvojio samo tri boda više. O dobrom poslu Bjelice piše i Berliner Zeitung.

"Nenad Bjelica je tijekom svog mandata u Unionu griješio, to je sigurno. Naravno, najveća pogreška je sukob sa Saneom. Tko zna bi li danas bio trener Uniona da je tada za kaznu dobio pet ili šest utakmica suspenzije, a ne samo tri. Kad je tek došao, bio je meta brojnih napada, ali on je radio i šutio umjesto da se brine o onome što se priča i traži način da si popravi imidž", pišu i dodaju:

"Mnogi su iza zatvorenih vrata šaputali da neće dočekati kraj sezone kao trener Uniona, ali sada se može reći da je Bjelica ušutkao kritičare i napravio velik korak prema tome da postane miljenik navijača. U sportskom smislu napravio je vraški dobar posao."

Tagovi: bjelica, union berlin, berlin, bundesliga
PROČITAJ I OVO
Gvardiol nominiran za igrača mjeseca u Cityju
SJAJNE IGRE
Gvardiol nominiran za igrača mjeseca u Cityju
MANCHESTER - Manchester je za vikend na gostovanju pobijedio Nottingham Forest 2:0 u 35. kolu Premier lige. Vodeći pogodak mančesterske momčadi u 32. minuti postigao je Joško Gvardiol.
Sopić: I dalje imamo sve u svojim rukama
PORUKE
Sopić: I dalje imamo sve u svojim rukama
RIJEKA - Rijeka je u 32. kolu SuperSport HNL-a gostovala kod Lokomotive u Kranjčevićevoj i kiksala u borbi za naslov prvaka.
Rijeka rasprodala Rujevicu za Dinamo
DERBI
Rijeka rasprodala Rujevicu za Dinamo
RIJEKA - Rijeka i Dinamo u nedjelju od 19:30 igraju derbi za prvo mjesto SuperSport HNL-a u utakmici 33. kola. Rijeka će biti domaćin na rasprodanoj Rujevici, potvrdio je klub.
Dallas nadoknadio 31 razlike pa izgubio od Clippersa
NBA PLAYOFF
Dallas nadoknadio 31 razlike pa izgubio od Clippersa
LOS ANGELES - Clippersi su se vratili u igru i poravnali trenutno najzanimljiviju NBA play-off seriju u prvoj rundi.
Knicksi pobijedili, Bogdanović se ozlijedio
NBA
Knicksi pobijedili, Bogdanović se ozlijedio
NEW YORK - Košarkaši New York Knicksa poveli su sa 3-1 u pobjedama protiv Philadelphia 76-ersa u prvom krugu doigravanja NBA lige zahvaljujući 97-92 pobjedi na gostovanju u četvrtoj utakmici te ih još samo jedna pobjeda dijeli od prolaska u drugi krug.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE