GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bišćan: AEK je favorit. Teško je pripremiti se na ono što nas čeka

Bišćan: AEK je favorit. Teško je pripremiti se na ono što nas čeka
DINAMO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.08.2023 / 19:11
Autor: SEEbiz / index.hr
ZAGREB - Dinamo sutra u 20:45 u Ateni na stadionu OPAP Arena protiv AEK-a igra prvu utakmicu trećeg pretkola Lige prvaka. Uzvratni dvoboj je za tjedan dana, a zagrebačka momčad u slučaju prolaska igrat će protiv belgijskog Royal Antwerpa.

Trener Dinama Igor Bišćan na konferenciji za medije najavio je utakmicu s grčkim prvakom.

"Čeka nas teška utakmica s ozbiljnim protivnikom. Ekipa im je puna internacionalaca, osvojili su dvostruku krunu u zahtjevnoj grčkoj ligi. To govori o njihovoj kvaliteti. No vjerujemo u sebe, došli smo ostvariti što bolji rezultat kako bismo imali što bolju šansu u uzvratu u Zagrebu", rekao je Bišćan u uvodu, nakon čega su počela pitanja novinara.

Koje su glavne karakteristike AEK-a i jeste li kontaktirali Bjelicu, s obzirom na to da je nedavno igrao s njima?
Davno je bilo kad sam igrao u Panathinaikosu, ali, da, kontaktirao sam neke ljude u Grčkoj. Nisam pričao s Bjelicom, ali mislim da ono što je on rekao dovoljno govori o kvaliteti ekipe s kojom se sutra sastajemo.

Iskusna ekipa puna internacionalaca posloženih u čvrstu momčad, koja je agresivna, organizirana i kvalitetna. Usto, imaju kvalitetne pojedince, osobito Zubera i Garciju u napadu. Neću pogriješiti koga god istaknem. Uz Vidu, koji je jedan od stupova obrane, tu su i ostali tvrdi, disciplinirani igrači.

Rijetko gube kod kuće, kvalitetni su u svim linijama. U svakom trenutku djeluju skladno na terenu, bez praznog hoda u utakmici. Publika će im biti vjetar u leđa, atmosfera je uzavrela i imaju novi stadion, koji će sigurno biti pun. AEK je blagi favorit.

Kakvo je zdravstveno stanje s ekipom i kakav je plan igre?
Što se tiče ozljeda, sve je u redu. Nakon treninga vidjet ćemo neke sitne stvari koje su se pojavile nakon Gorice, mislim da će sve biti u redu. Plan je biti kvalitetan, prije svega u obrani, te biti gust, pokretljiv i dinamičan u bloku.

Nakon serije utakmica ne bi bilo pametno izaći i juriti od samog početka. Tako bismo se jako trošili, a ne znam jesmo li to u stanju nakon svega što smo prošli u zadnja dva tjedna. Morat ćemo biti ekstremno borbeni i trkački raspoloženi protiv ekipe kao što je AEK, koji će to od nas sigurno tražiti.

AEK je u fokusu, ali saznali ste da biste u play-offu trebali igrali protiv Royal Antwerpa. Niste baš imali sreće.
Da, nije baš bilo sreće, kao što nije bilo sreće od prve runde. Ali što je, tu je, ne možemo ništa napraviti, moramo to prihvatiti. Vidjet ćemo što će dalje biti.

Vaše razmišljanje o treneru AEK-a Matiasu Almeydi?
Najbolje o svakom treneru govore njegovi rezultati i igra njegove momčadi. Nisam ga dugo pratio, ali po ovome što vidim u njegovoj ekipi, jasno je da je ozbiljan trener. Napravio je ozbiljnu momčad, koja vrlo dobro djeluje na terenu.

Hoćete li raditi na psihološkoj pripremi s obzirom na navijače AEK-a?
Teško je pripremiti se na tako nešto. Dobro je što imamo igrače koji su prošli slične stvari u Dinamu i reprezentaciji. Specifično je doći na ovakav stadion. Ovakva atmosfera može biti nova za neke igrače.

Sigurno će u nekoj mjeri utjecati na zbivanja na terenu, nije slučajno da toliko nisu izgubili kod kuće. Nisam bez veze rekao da su blagi favoriti. Više znači kada se igra na ovakvom stadionu nego kada takve atmosfere nema.

Tagovi: Igor Bišćan, Dinamo, AEK Atena
PROČITAJ I OVO
Gvardiol nominiran za igrača mjeseca u Cityju
SJAJNE IGRE
Gvardiol nominiran za igrača mjeseca u Cityju
MANCHESTER - Manchester je za vikend na gostovanju pobijedio Nottingham Forest 2:0 u 35. kolu Premier lige. Vodeći pogodak mančesterske momčadi u 32. minuti postigao je Joško Gvardiol.
Sopić: I dalje imamo sve u svojim rukama
PORUKE
Sopić: I dalje imamo sve u svojim rukama
RIJEKA - Rijeka je u 32. kolu SuperSport HNL-a gostovala kod Lokomotive u Kranjčevićevoj i kiksala u borbi za naslov prvaka.
Rijeka rasprodala Rujevicu za Dinamo
DERBI
Rijeka rasprodala Rujevicu za Dinamo
RIJEKA - Rijeka i Dinamo u nedjelju od 19:30 igraju derbi za prvo mjesto SuperSport HNL-a u utakmici 33. kola. Rijeka će biti domaćin na rasprodanoj Rujevici, potvrdio je klub.
Dallas nadoknadio 31 razlike pa izgubio od Clippersa
NBA PLAYOFF
Dallas nadoknadio 31 razlike pa izgubio od Clippersa
LOS ANGELES - Clippersi su se vratili u igru i poravnali trenutno najzanimljiviju NBA play-off seriju u prvoj rundi.
Knicksi pobijedili, Bogdanović se ozlijedio
NBA
Knicksi pobijedili, Bogdanović se ozlijedio
NEW YORK - Košarkaši New York Knicksa poveli su sa 3-1 u pobjedama protiv Philadelphia 76-ersa u prvom krugu doigravanja NBA lige zahvaljujući 97-92 pobjedi na gostovanju u četvrtoj utakmici te ih još samo jedna pobjeda dijeli od prolaska u drugi krug.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE