GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bilić: Modrić je u kategoriji Zidanea

Bilić: Modrić je u kategoriji Zidanea
POHVALE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.11.2022 / 13:00
Autor: SEEbiz
LONDON - Slaven Bilić govorio je o hrvatskoj reprezentaciji za stranicu svog kluba, engleskog Watforda. Bilić je vodio Hrvatsku od 2006. do 2012. te je s njom sudjelovao na dva europska prvenstva. S reprezentacijom Hrvatske propustio se plasirati na južnoafrički Mundijal 2010. To je jedino svjetsko prvenstvo na kojem Hrvatska nije sudjelovala od svoje samostalnosti.

"Hrvatska nikad nije među favoritima u medijima ili kod stručnjaka jer su ta mjesta uvijek rezervirana za velike nacije, ali nitko ne voli igrati protiv nas. Imamo momčad koja je s jedne strane vrlo iskusna, a opet imamo nekoliko mladih igrača koji su protagonisti i koji nisu tu samo da popune broj. Imamo nekoliko njih koji su spremni započeti. Mladi igrači su ti donose entuzijazam i energiju."

"Nijedan vezni red nije bolji od Marcela Brozovića, Matea Kovačića i Luke Modrića. Nitko nema bolje. Nitko nema bolje. Možemo daleko", rekao je Bilić pa pojasnio Englezima:

"Oni su najbolji prijatelji. Vole provoditi vrijeme zajedno. U nekim reprezentacijama si igrači dosade nakon tri tjedna, ali ne, ovi dečki vole ostati skupa godinama, a to nema puno momčadi."

Nakon toga Bilić je pitao može li govoriti o Luki Modriću. To se pretvorilo u dug monolog o kvalitetama hrvatskog kapetana. Bilić je objasnio zbog čega je sve Modrić jedinstven te što ga to pokreće da i u 37. godini igra kao da je na početku karijere.

"Vjerojatno sam ja taj koji je najviše govorio o njemu jer sam s njim još od U-21 reprezentacije Hrvatske. On je jedinstven, ne samo za Hrvatsku nego i u svijetu nogometa. Još uvijek je gladan i entuzijastičan kao kad je imao 17 ili 18 godina. On je isti lik, sve isto. Da ne spominjem njegovu vještinu, njegovu viziju i retrovizor. On može vidjeti cijeli teren, on vidi sve."

"On je jedan od najboljih veznjaka koji su ikada igrali nogomet. On je u toj kategoriji s igračima poput Zinedinea Zidanea i drugih vrhunskih igrača. Luka ima takav način razmišljanja i karakter, voli igrati nogomet. Igrao je nedavno protiv Cadiza za Real Madrid i odigrao 90 minuta. On nije jedan od onih koji će propustiti ovu utakmicu zbog Svjetskog prvenstva - on želi igrati."

"Ako mene pitate, on je najbolji. Bio je najbolji prije pet godina, prije četiri godine, prije tri godine i više. On nije jedan od najboljih u ovom trenutku, on je najbolji. Nitko ne igra kao Luka Modrić u veznom redu. Nitko."

Tagovi: Slaven Bilić, Luka Modrić, Zinedine Zidane
PROČITAJ I OVO
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
TRENERI
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
MANCHESTER - Trener Manchester Uniteda Erik Ten Hag suočava se sa smanjenjem plaće ukoliko 'preživi' na Old Traffordu.
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
NBA
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
LOS ANGELES - Nikola Jokić predvodio je aktualne NBA prvake Denver Nuggetse do pobjede kod LA Lakersa 112:105 za vodstvo 3:0 u seriji u prvom krugu play-offa na Zapadu. Jokićevi Nuggetsi tako su postali prva momčad koja je LeBronu nanijela 11 poraza zaredom.
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE