GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bilić izvukao bod kod Manchester Cityja

Bilić izvukao bod kod Manchester Cityja
USPJESI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.12.2020 / 23:10
Autor: SEEbiz / H
MANCHESTER - U susretu 13. kola engleskog nogometnog prvenstva West Bromwich Albion, kojeg vodi Slaven Bilić, je na gostovanju kod Manchester Cityja odigrao 1-1, osvojivši prvi bod nakon 14 uzastopnih poraza od "Građana".

Momčad Pepa Guardiola odigrala je za sebe klasičnu utakmicu u kojoj je imala veliku premoć u posjedu i stvorenim prilikama, ali se WBA uspio obraniti i izbjeći poraz.

Već na početku susreta je WBA pokazao da bi mogao zagorčati život Cityju. Nakon flipera na rubu kaznenog prostora lopta je u 8. minuti došla do Karlana Granta na desetak metara od gola Edersona. Napadač West Broma je pucao, ali golman Cityja uspio se ispružiti i obraniti pokušaj.

Nakon toga je utakmica mirovala u smislu velikih prilika do 30. minute i gola Cityja za vodstvo. Zabio je Gündogan koji je ostao sam na deset metara od gola WBA-a nakon što je Sterling probio lijevu stranu obrane gostiju i odigrao povratnu loptu u šesnaesterac.

Kad se činilo da je prvo poluvrijeme već gotovo te da će završiti u znaku Cityjeve dominacije, Bilićeva momčad uspjela se vratiti u igru.

S velike udaljenosti igrači West Broma ubacili su loptu u kazneni prostor Cityja, a obrana domaće momčadi mirno ju je očistila. Nakon toga je netko od veznjaka WBA-a vratio loptu u kazneni prostor, a ona se odbila od Diasa ravno u noge Ajayiju.

Stoper West Broma se okrenuo i zabio pored Edersona kao da nije stoper, nego napadač. Ipak, njegov udarac dirao je Ruben Dias, koji je skrenuo loptu pa je pogodak upisan kao autogol, a ne kao gol Ayajija.

U drugom poluvremenu nismo gledali puno lijepog nogometa. City je pokušavao napasti goste beskrajno dugim napadima nakon kojih bi povremeno u šanse dolazili De Bruyne i Sterling, ali njihove udarce branio je Johnstone.

West Brom je uspio izdržati pritisak sjajnog Cityja i osvojiti bod koji bi se u perspektivi mogao pokazati ključnim u neizvjesnoj borbi za opstanak u Premiershipu. Ključan je za to bio golman West Broma Sam Johnstone koji je u zadnjoj minuti sudačke nadoknade senzacionalno obranio pokušaj Gundogana koji je s male udaljenosti pucao glavom.

West Brom sada ima sedam bodova na predzadnjem mjestu prvenstvene ljestvice, dva manje od 17. Burnleyja, koji je prvi izvan zone ispadanja, i tri manje od 16. Brighton and Hove Albiona. City je šesti s pet bodova manje od vodećih Liverpoola i Tottenhama.

Foto: WBA / Twitter

Tagovi: Slaven Bilić, Manchester City, West Bromwich Albion
PROČITAJ I OVO
Navijači Bayerna pokrenuli peticiju sa zahtjevom da Tuchel ostane trener
PETICIJA
Navijači Bayerna pokrenuli peticiju sa zahtjevom da Tuchel ostane trener
MUNCHEN - Navijači minhenskog Bayerna pokrenuli su peticiju tražeći od šefova kluba da zadrže Thomasa Tuchela na mjestu trenera i sljedeće sezone.
Olmo sve bliže povratku u matični klub
TRANSFERI
Olmo sve bliže povratku u matični klub
LEIPZIG - Dani Olmo bi u ljetnom prijelaznom roku mogao napraviti transfer karijere.
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
TRENERI
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
MANCHESTER - Trener Manchester Uniteda Erik Ten Hag suočava se sa smanjenjem plaće ukoliko 'preživi' na Old Traffordu.
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
NBA
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
LOS ANGELES - Nikola Jokić predvodio je aktualne NBA prvake Denver Nuggetse do pobjede kod LA Lakersa 112:105 za vodstvo 3:0 u seriji u prvom krugu play-offa na Zapadu. Jokićevi Nuggetsi tako su postali prva momčad koja je LeBronu nanijela 11 poraza zaredom.
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE