GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bild: Brekalo izletio iz reprezentacije zbog sukoba s Modrićem

Bild: Brekalo izletio iz reprezentacije zbog sukoba s Modrićem
MEDIJI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.08.2021 / 20:48
Autor: SEEbiz / Sportske novosti
BERLIN - Josip Brekalo izostavljen je s popisa za rujanske utakmice nacionalne momčadi zato što se sukobio s Lukom Modrićem, objavio je petak Bild.

U većem tekstu posvećenom Brekalu, tiražni njemački tabloid navodi da je do "fajta" došlo još u ožujku, na startu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Podsjetimo, baš nakon tih akcija Zlatko Dalić je, ne navodeći imena, javno prozvao grupu mlađih reprezentativaca.

"Oni su talentirani i moćni, ali moraju biti dio ekipe. Ako ja dođem na pripreme s respektom prema Luki, Perišiću, Lovrenu, Vidi… onda je jasno da to moraju i naši mladi igrači", rekao je tada Dalić.

Gotovo pet mjeseci kasnije novinar Bilda otkriva da su se Modrić i Brekalo zakvačili u hotelskoj blagovaonici "vatrenih" nakon što je mladi nogometaš Wolfsburga odbio poštivati hijerarhiju za stolom. Raspored sjedenja za objedom na prvu se može učiniti trivijalnom stvarčicom u životu jedne sportske momčadi, ali većina trenera i kapetana neobično drži do propisanih rituala.

Upravo ovih dana ESPN je donio priču o životu iza kulisa Simeoneova Atletica, iz koje saznajemo kako "Cholo" inzistira na tome da mu momčad prilikom objeda baš uvijek sjedi za velikim kvadratno posloženim stolom: po šest igrača sa svake strane stola, tako da su svi uključeni u komunikaciju. Pravilo od kojeg nema odstupanja. U Dalićevu taboru praksa je nešto drukčija, pravo na mjesto za senatorskim stolom stječe se na temelju staža u momčadi.

Intonacija teksta u Bildu takva je da sugerira kako Brekala niti inače "ne drži mjesto".

"Brekalov je talent neprijeporan, baš kao i njegov manjak dosljednosti", ocjenjuje Bild i tvrdnju potkrepljuje argumentom da se igrač "seli svakih šest mjeseci" i pritom stalno mijenja zastupnike i savjetnike. Trenutačno ga zastupa agencija Bola Management, ali konce karijere i dalje povlači nogometašev otac Ante, zaključuje Bild.

Tagovi: Josip Brekalo, Luka Modrić, Zlatko Dalić, hrvatska nogometna reprezentacija
PROČITAJ I OVO
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE