GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Barišić bez znanja Izvršnog odbora odobrio povišicu Vlatki Peras

Barišić bez znanja Izvršnog odbora odobrio povišicu Vlatki Peras
NOVI DETALJI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.03.2024 / 10:41
Autor: SEEbiz
ZAGREB - U jeku borbe za vlast u Dinamu, često se postavlja teza kako će u slučaju pobjede Velimira Zajeca, legenda Dinama sa svojom listom dobiti "čistu" situaciju u klubu kako bi postavio nove ljude i ideje. To, međutim, nije tako.

Jer novi predsjednik, bio to Zajec ili Barišić, dobit će mandat posložiti novi IO i NO, uz novooformljenu skupštinu, međutim, ključni segment klupske operative - ostat će isti. Pritom, jasno, mislimo na Upravu kluba. Imenom, Vlatki Peras, Darku Podnaru i Danijelu Tomačiću. Oni su, naime, zaposlenici kluba, kojima mandat ne istječe sada, već po slovu ugovora tek u ožujku 2027. godine. Samim time, ako dođe do smjene vlasti, i Zajec preuzme kormilo, veliko je pitanje kako će se stvar odviti.

Prije svega, hoće li, hipotetski, Uprava tada ponuditi svoj mandat IO-u, koji joj je nadređen? Hoće li, eventualno, IO blagosloviti rad Uprave? Ili će izglasati nepovjerenje pa krenuti nuditi dogovoreni raskid, ili, nije ni to nemoguće, morati isplatiti ljude koji imaju valjane ugovore, što bi ih, po nekim projekcijama, moglo stajati oko milijun eura? Ili će se ići u tužbu, koja može trajati godinama, igrajući na kartu iscrpljivanja i novih momenata, koji, koliko se može čuti, prijete prije svega Vlatki Peras? Ili će, kako se šuška, Peras u slučaju Zajecove pobjede otvoriti - bolovanje?

Konačno, Tomačić, pa i Podnar dio su Hanželove ekipe... U svakom slučaju, Dinamu prijeti nova velika prijetnja koju će tek trebati riješiti... Nije, međutim, to sve. Prema, naime, informacijama s kojima raspolaže Jutarnji, u čitavoj priči nazire se niz inkriminirajućih detalja, koji bi mogli biti odlučujući, pogotovo u kontekstu Peras.

- U času kada su u novu Upravu imenovani Podnar, Tomačić te Šimić, dakle u ožujku 2023. godine, što je morao blagosloviti IO kao nadređeno tijelo, ime već tadašnje čelnice uprave Vlatke Peras nije se spominjalo. Zato što je imala postojeći i važeći ugovor. U ovome času, međutim, postoje saznanja da je tada predsjednik Barišić, bez znanja i suglasnosti IO-a, što je morao učiniti, gđi. Peras dao novi ugovor, valjan kao i drugima do 2027. godine, ali uz povišicu plaće, sa sedam na deset tisuća eura. Kako o tome nismo tada pravodobno obaviješteni, smatram da se radi o aktu javnog interesa, i to ne samo zbog ovog vrlo ključnog trenutka - govori Sportskim novostima izvor, vezan uz informacije tadašnjih članova IO-a.

Milićevića je zbog klupske pozajmice u iznosu od 100 tisuća eura Dinamo i ovršio, no navodno nije vratio niti lipe

To, međutim, nije sve. Koliko Jutarnji doznaje, tijekom četvrtka podignuta je anonimna kaznena prijava na račun predsjednice Uprave Vlatke Peras (!), zbog povezanosti s tvrtkama "Base connection" te "Valens color d.o.o". O čemu je riječ? Peras je, prema dokumentima koje JL ima u posjedu, uime kluba s tvrtkom "Base connection" sklopila ugovore o grafičkim i marketinškim uslugama iz 2020. na iznos od 21.000 kuna plus PDV, ali i ugovor u kojem Dinamo isplaćuje 172.695,04 kune istoj firmi za dobavu i ugradnju PVC stolarije.

Prema dokumentima iz 2021. i 2022., Base Connection je ostao klubu dužan robu u iznosu od 147.125 kuna. Nadalje, Dinamo je tvrtki Valens Color isplatio 35.715,00 kuna za - parno-konvencijsku peć. Obje tvrtke, o čemu su dosad pisali Jutarnji, Nacional, te recentno i Index, imaju samo jednog zaposlenika - Zvonimira Noršića, koji je u bliskom odnosu s Draženom Milićevićem, životnim partnerom Vlatke Peras.

Pa ipak, niti to nije sve. Milićevića je, naime, zbog klupske pozajmice u iznosu od 100 tisuća eura, Dinamo i ovršio, no navodno nije vratio niti lipe, da bi ga se u svibnju 2023. vratio u klub na poziciju direktora u sestrinskoj firmi "Dinamo Trade", koja je faktički klupska nabavna ekspozitura, te je Milićević pritom prijavljen na - minimalac. Zašto? Pa Dinamo bi po slovu ovrhe trebao od njegove plaće nadoknaditi dugove.

"Ujedno, Dražen na posao dolazi u bijesnom automobilu, a priča se da privatne troškove plaća karticom tvrtke "Base connection", tvrde naši informatori, dodajući da je u cijelom procesu vrlo upitna i zakupnina te renovacija novog fan-shopa u Ilici, za čiji je "redizajn" utrošeno čak 200 tisuća eura, dok su za neke nepostojeće prostore već isplaćeni određeni predujmi. Za sve te potencijalne marifetluke, naši informatori tvrde da imaju dokaze.

Tagovi: barišić, dinamo, hanžel, kamenski, zajec, peras, miličević, base connection, dinamo
PROČITAJ I OVO
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
KAŠNJENJE
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
BERLIN - Usred spora oko prava emitiranja Bundeslige sa servisom za streaming DAZN, Njemačka nogometna liga (DFL) objavila je da će 36 profesionalnih klubova dobiti manje novca od planiranog od prihoda od medijskih prava.
Obradović ostaje na klupi Partizana
KOŠARKA
Obradović ostaje na klupi Partizana
BEOGRAD - Legendarni trener produljio je ugovor sa srpskim klubom.
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!
ODUŠEVLJENJE
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!

SAN SEBASTIAN - Real Madrid upisao je novu pobjedu, ovog puta u Baskiji.
Dallas s Dončićem i čvrstom obranom do vodstva protiv LA Clippersa
NBA PLAYOFF
Dallas s Dončićem i čvrstom obranom do vodstva protiv LA Clippersa
DALLAS - Dallas Mavericksi su svladali Los Angeles Clipperse sa 101-90 u trećoj utakmici uvodnog kola doigravanja Sjevernoameričke lige NBA lige i poveli 2-1.
Britanski mediji: Arne Slot novi trener Liverpoola
TRENERI
Britanski mediji: Arne Slot novi trener Liverpoola
LONDON - Prema izvješćima nekoliko britanskih medija, engleski prvoligaš Liverpool dogovorio je s nizozemskim prvoligašem Feyenoordom transfer trenera Arnea Slota koji će tako naslijediti Jürgena Kloppa na mjestu glavnog stratega Redsa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE