GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Barišić: AEK je htio da nas izbace, nećemo im to zaboraviti

Barišić: AEK je htio da nas izbace, nećemo im to zaboraviti
JASNA PORUKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.08.2023 / 23:15
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Uoči dvoboja između Dinama i AEK-a, a koji je na rasporedu u utorak od 20 sati (MAXSport 1, MAXtv), pred kamere HRT-a stao je prvi čovjek hrvatskog kluba, Mirko Barišić. Naravno, u fokusu je bio prošlotjedni sukob navijača, ali i stav grčkog kluba da se Modre izbaci iz Europe

Barišić je u izjavi za središnji Dnevnik HTV-a rekao da su se odmah nakon nemilog događaja u Ateni ogradili te osudili taj događaj.

'To je sigurno i društveno zlo, ne samo sportsko. Bila je zabrana dolaska navijača u Atenu i Zagrebu. Mladići su se drznuli i otišli tamo, a sve je na kraju završilo time da je jedan smrtno nastradao'.

Dodaje da je njemu začuđujuće da mladi ljudi, prevale stotine kilometara i dođu tamo na fizički obračun.

'Dinamo je to osudio i osuđuje i danas, stavili smo se na raspolaganje AEK-u i grčkoj policiji. Dinamo ne može određivati može li netko u Grčku ili ne. Dinamo je tu nemoćan'.

Na pitanje novinarke je li klub imao informaciju da dio navijača stiže u Atenu, Barišić odgovara.

'Mi smo dobro upoznati s tzv. subkulturom navijača, njihovim mentalitetom i imali smo određenu sumnju. To smo prenijeli na policiju. Naša policija je obavijestila grčke kolege, ali i policije zemalja na putu za Grčku. Crna Gora je pozitivno reagirala, oni su obavijestili Grke da dolaze prema granici', ističe predsjednik Dinama.

Kaže da su zadovoljni što je policija reagirala.

'Dinamo je učinio sve sa svoje strane. Grčka policija nije dovoljno ozbiljno shvatila o čemu se ovdje radi', ističe Barišić. Ističe da navijači imaju svoje osobine i ne ide u prilog normalnog rada kluba pa da se događaju ovakve stvari kakve se događaju. O porukama AEK-a da Dinamo treba izbaciti iz Europe', naglašava.

'Oni su napustili sastanak, bez ikakve volje. Koncentrirali su se da se Dinamo izbaci. Naši prijatelji ili sportski partneri nisu nastupali korektno, to nikad ne smijemo zaboraviti', rekao je Barišić.

Govoreći o sadašnjoj komunikaciji kaže da nije dobra.

'Pozvali smo na zajedničko druženje s delegatom UEFA-e, ali oni su to odbili. To je još jedan loš znak, ali mi ćemo biti uporni te pokušati ostvariti dijalog, te da ćemo doći do objektivne istine. Želim da navijači svojim ponašanjem mogu pokazati da su priče i objede dijela medija u Grčkoj, jednostavno 'fantasmagoria' u redu bajki i basni'.

Tagovi: Mirko Barišić, AEK Atena, Dinamo, Bad Blue Boys
PROČITAJ I OVO
Carlos Alcaraz objavio da mora uzeti odmor
UMOR
Carlos Alcaraz objavio da mora uzeti odmor
RIM - Treći tenisač svijeta Španjolac Carlos Alcaraz odustao je od nastupa na turniru iz Masters 1000 serije u Rimu koji se igra sljedeći tjedan zbog bolova u desnoj podlaktici nakon povratka u Madrid.
Sergeju Jakiroviću preminula majka
SUĆUT
Sergeju Jakiroviću preminula majka
ZAGREB - Dinamo u nedjelju u 19:30 na Rujevici igra veliki derbi 33. kola SuperSport HNL-a, a uoči utakmice Dinamov trener Sergej Jakirović (47) doživio je veliku obiteljsku tragediju.
Knicksi i Pacersi u polufinalu Istoka
NBA PLAYOFF
Knicksi i Pacersi u polufinalu Istoka
NEW YORK - Popunjena su tri od četiri mjesta u polufinalu Istočne konferencije doigravanja u NBA ligi. Nakon što su svoju poziciju ondje osigurali Boston Celticsi protiv Miami Heata, među posljednja četiri na Istoku plasirali su se New York Knicksi i Indiana Pacersi.
Rangnick neće voditi Bayern
TRENERI
Rangnick neće voditi Bayern
BERLIN - Njemački nogometni izbornik Ralf Rangnick odbacio je mogućnost da sljedeće sezone vodi momčad Bayerna iz Münchena, javlja njemačka tiskovna agencija dpa.
Jurić najavio odlazak iz Torina
TRENERI
Jurić najavio odlazak iz Torina
TORINO - Ivan Jurić preuzeo je talijanski Torino na početku sezone 2021./22., a talijanski mediji sve češće pišu da je njegov odlazak na kraju ove sezone već gotova stvar.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE