GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Barcelona i Real ostali bez 18 milijuna eura zbog otkazivanja ICC turnira

Barcelona i Real ostali bez 18 milijuna eura zbog otkazivanja ICC turnira
ŠTETE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.04.2020 / 08:41
Autor: SEEbiz / H
MADRID - International Champions Cup (ICC), turnir na kojem se od 2013. godine pripremaju veliki nogometni klubovi tijekom ljeta, otkazan je zbog koronavirusa što će zadati novi financijski udarac momčadima poput Barcelone i Real Madrida.

„S obzirom da nije jasno kada će distanca u društvu biti ukinuta i s obzirom na neizvjesnost oko međunarodnog nogometnog kalendara, te na mogućnost da se domaća prvenstva i natjecanja UEFA-e nastave u kolovozu, ICC turnir nije održiv ovog ljeta“, priopćio je u petak navečer Daniel Sillman, direktor američke kompanije Relevent Sports.

Relevent je trebao organizirati taj turnir u kolovozu u SAD-u i Aziji.

Real Madrid i Barcelona namjeravali su se za četiri mjeseca vratiti u Sjedinjene Države jer su ondje računali na veliku nagradu u međusobnom sudaru. Na američkom tlu je u planu bio drugi El Clásico nakon onog u Miamiju 2017. godine. On je trebao biti poslužen u Las Vegasu umjesto boce šampanjca prilikom otvaranja novog stadiona Allegiant Stadium. Od ove godine na njemu će igrati Raidersi u NFL ligi američkog nogometa.

Real Madrid je lani zaradio 12 milijuna eura neto sudjelujući na ICC turniru, te je među onima koji najbolje prolaze, podatak je novina AS. Po prijateljskoj utakmici zaradi 3 milijuna eura neto baš kao i Barcelona, Manchester United i Bayern. Njima se želi priključiti aktualni europski prvak Liverpool.

Da su otkazivanjem turnira najlošije prošli upravo vječni rivali Real Madrid i Barcelona pokazuje i ponuda oko koje su pregovarali zadnjih tjedana. Nagrada za međusobni dvoboj, taj najgledaniji derbi u svijetu, utrostručila bi se. Ne bi iznosila 3 milijuna, nego bi oba kluba dobila po 9 milijuna eura, izvijestio je AS.

S toliko novca su se prije tri godine bili vratili iz Miamija na Santiago Bernabéu i Camp Nou, pa je to bio temelj za pregovore uoči utakmice u Las Vegasu. Uz tu međusobnu utakmicu trebali su odigrati još tri susreta što im je moglo donijeti dodatnih 9 milijuna eura, sveukupno 18 milijuna eura.

Tagovi: Barcelona, Real Madrid, International Champions Cup
PROČITAJ I OVO
Navijači Bayerna pokrenuli peticiju sa zahtjevom da Tuchel ostane trener
PETICIJA
Navijači Bayerna pokrenuli peticiju sa zahtjevom da Tuchel ostane trener
MUNCHEN - Navijači minhenskog Bayerna pokrenuli su peticiju tražeći od šefova kluba da zadrže Thomasa Tuchela na mjestu trenera i sljedeće sezone.
Olmo sve bliže povratku u matični klub
TRANSFERI
Olmo sve bliže povratku u matični klub
LEIPZIG - Dani Olmo bi u ljetnom prijelaznom roku mogao napraviti transfer karijere.
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
TRENERI
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
MANCHESTER - Trener Manchester Uniteda Erik Ten Hag suočava se sa smanjenjem plaće ukoliko 'preživi' na Old Traffordu.
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
NBA
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
LOS ANGELES - Nikola Jokić predvodio je aktualne NBA prvake Denver Nuggetse do pobjede kod LA Lakersa 112:105 za vodstvo 3:0 u seriji u prvom krugu play-offa na Zapadu. Jokićevi Nuggetsi tako su postali prva momčad koja je LeBronu nanijela 11 poraza zaredom.
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE