GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Australian Open: Tsitsipas izbacio Nadala

Australian Open: Tsitsipas izbacio Nadala
TENIS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.02.2021 / 14:32
Autor: SEEbiz / H
MELBOURNE - Grk Stefanos Tsitsipas posljednji je polufinalist prvog ovogodišnjeg teniskog "grand slam" turnira, Auatralian Opena u Melbourneu, on je nakon više od četiri sata igre velikim preokretom u četvrfinalu svladao drugog nositelja Španjolca Rafaela Nadala sa 3-6, 2-6, 7-6 (4), 6-4, 7-5.

Tsitspas je tako u osmom međusobnom susretu tek po drugi put svladao Nadala, a to je učinio okrenuvši 0-2 u setovima. Jedini put dosada kada je Nadal izgubio meč na "grand slam" turniru u kojemu je dobio prva dva stea dogodio se u 3. kolu US Opena 2015. protiv Talijana Fabija Fogninija.

Tsitsipas je tako po treći put u karijeri stigao do polufinala na nekom "grand slam" turniru, nakon Australian Opena 2019. kada je izgubio od Nadala te Roland Garrosa 2020. kada je bolji bio Novak Đoković.

U svom trećem polufinalu na "grand slamu" Tsitsipas će igrati protiv Rusa Danil Medvedev koji je u ruskom dvoboju u četvrtfinalu svladao Andreja Rubljova sa 7-5, 6-3, 6-2. Za Medvedeva je ovo već 19. uzastopna pobjeda u nizu koji traje još od turnira iz serije "masters 1000" u Parizu u studenom prošle godine. Medvedev će se za svoj drugi finale na "grand slam" turnirima u karijeri, nakon US Opena 2019.

Nadal će, pak, ostati na 20 osvojenih "grand slam" naslova u pojedinačnoj konkurenciji, što je rekord koji dijeli sa Švicarcem Rogerom Federerom.

Još u utorak polufinale su izborili branitelj naslova i prvi igrač svijeta Srbin Novak Đoković te senzacija turnira, ruski kvalifikant Aslan Karacev.

Ranije u srijedu su Čehinja Karolina Muchova i Amerikanka Jennifer Brady stigle do polufinala turnira tenisačica. Muchova je do svog prvog polufinala na "grand slam" turnirima stigla 1-6, 6-3, 6-2 pobjedom protiv prve nositeljice, domaće igračice Ashleigh Barty, dok je Brady u četvrtfinalu nadigrala sunarodnjakinju Jessicu Pegulu sa 4-6, 6-2, 6-1.

U utorak su do polufinala stigle i Amerikanka Serena Williams te Japanka Naomi Osaka.

Tagovi: Stefanos Tsitsipas, Rafael Nadal, Novak Đoković, Australian Open
PROČITAJ I OVO
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE