GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

ATP Tokio: Shapovalov zaustavio Ćorića

ATP Tokio: Shapovalov zaustavio Ćorića
TENIS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.10.2022 / 14:51
Autor: SEEbiz / H
TOKIO - Borna Ćorić (ATP - 28.) nije se uspio izboriti za mjesto u polufinalu ATP 500 turnira u Tokiju, gdje je hrvatskog tenisača svladao Kanađanin Denis Shapovalov (ATP - 22.) sa 6-4, 6-3 za 77 minuta.

Bio je to treći dvoboj Ćorića i Shapovalova, u kojem je ljevoruki 23-godišnji kanadski tenisač došao do prve pobjede i to na uvjerljiv način.

Shapovalov je do prvog 'breaka' u meču nizom od sjajna tri poena, kad je dvaput bekendom prošao Ćorića koji je izašao na mrežu te pogodio neobranjiv retern za vodstvo od 4-2. Hrvatski tenisač je uspio u devetom gemu nadoknaditi propušteno, ali je već u sljedećem po drugi put izgubio servis, a time i prvi set.

U drugom setu je Shapovalov bio još uvjerljiviji na svom početnom udarcu. Izgubio je svega tri poena servirajući pa mu je 'break' za 3-1 bio dovoljan za brzu pobjedu.

Shapovalov će u polufinalu igrati protiv Amerikanca Taylora Fritza koji u petak nije morao na teren, jer mu je Australac Nick Kyrgios predao meč bez borbe, zbog ozljede koljena.

U drugom polufinalu će se sastati Amerikanac Frances Tiafoe i Korejac Kwon Soonwoo. Tiafoe je sa 6-0, 6-4 bio bolji od Srbina Miomira Kecmanovića, dok je Kwon sa 6-3, 6-0 nadigrao Pedra Martineza.


ATP Tokio - četvrtfinale

Kwon Soonwoo (J. KOR) - Pedro Martínez (ŠPA) 6-3, 6-0

Frances Tiafoe (SAD/4) - Miomir Kecmanović (SRB) 6-0, 6-4

Taylor Fritz (SAD/3) - Nick Kyrgios (AUS/5) predaja bez borbe

Tagovi: Denis Shapovalov, Borna Ćorić
PROČITAJ I OVO
Olmo sve bliže povratku u matični klub
TRANSFERI
Olmo sve bliže povratku u matični klub
LEIPZIG - Dani Olmo bi u ljetnom prijelaznom roku mogao napraviti transfer karijere.
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
TRENERI
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
MANCHESTER - Trener Manchester Uniteda Erik Ten Hag suočava se sa smanjenjem plaće ukoliko 'preživi' na Old Traffordu.
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
NBA
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
LOS ANGELES - Nikola Jokić predvodio je aktualne NBA prvake Denver Nuggetse do pobjede kod LA Lakersa 112:105 za vodstvo 3:0 u seriji u prvom krugu play-offa na Zapadu. Jokićevi Nuggetsi tako su postali prva momčad koja je LeBronu nanijela 11 poraza zaredom.
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE