GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

ATP Miami: Pobjeda Ćorića nakon više od godinu dana

ATP Miami: Pobjeda Ćorića nakon više od godinu dana
TENIS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.03.2022 / 08:27
Autor: SEEbiz / H
MIAMI - Hrvatski tenisač Borna Ćorić plasirao se u 2. kolo ATP turnira iz serije "masters 1000" u Miamiju, on je u dvoboju 1. kola svladao španjolskog veterana Fernanda Verdasca sa 6-4, 7-5 za sat i 50 minuta igre.

Bila je ovo prva pobjeda 25-godišnjeg Ćorića na ATP Touru nakon više od godinu dana, odnosno od veljače prošle godine kada je igrao u polufinalu Rotterdama.

Nakon tog turnira u Rotterdamu Ćorić nije igrao sve do prije dva tjedna i turnira u Indian Wellsu zbog ozljede ramena zbog koje je morao i na operaciju. U Indian Wellsu izgubio je od drugog Španjolca Alejandra Davidovicha, no u Miamiju je protiv 38-godišnjeg Verdasca, koji je morao igrati kvalifikacije za nastup u glavnom turniru napokon mogao podići ruke u znak pobjede.

Ćorić je dominirao susretom do vodsrtva 4-2 u drugom setu. Do tog je trenutka ukupno izgubio devet poena na svom početnom udarcu, dok je s druge strane često prijetio "breakom". Za osvajanje prvoga seta Ćorić je pogodio odličan forhend kojim je "probio" Verdasca na mreži, dok je do "breaka" u drugom setu stigao u gemu u kojemu Verdasco nije osvojio niti jedan poen na svom servisu.

No, u sedmoj igri drugog seta Ćoriću je zakazao prvi servis što je Verdasco iskoristio za "break" i povratak u set. Kod 4-4 Španjolac je još jednom oduzeo servis Ćoriću i došao u situaciju da servira za poravnanje u meću. Ipak, Ćorić se na vrijeme uspio konsolidirati, oduzeti servis Verdascu za 5-5, a nakon što je spasio "break-loptu" Španjolca u 11. gemu kod svoje prednosti od 6-5 ostvariti još jedan "break" za pobjedu.

Bio je ovo treći međusobni susret Ćorića i Verdasca i druga pobjeda hrvatskog igrača.

U 2. kolu Ćorić će igrati protiv četvrtog igrača svijeta i drugog nositelja u Miamiju, Nijemca Alexandera Zvereva.

Tagovi: Borna Ćorić
PROČITAJ I OVO
Dalić objavio popis za Euro
POPIS
Dalić objavio popis za Euro
ZAGREB - Zlatko Dalić objavio je popis igrača za Europsko prvenstvo, koje počinje 14. lipnja. Dalić je na preliminarni popis stavio 26 igrača, a devet je dobilo pretpoziv.
Osijek smijenio Zorana Zekića
SMJENA
Osijek smijenio Zorana Zekića
OSIJEK - Zoran Zekić (50) od sljedeće sezone neće biti trener Osijeka. Dan nakon pobjede nad Rijekom i izborenim četvrtim mjestom u SuperSport HNL-u Osijek je otpustio trenera.
Guardiola šokirao navijače Cityja
NAKON SLAVLJA
Guardiola šokirao navijače Cityja
MANCHESTER - Manchester City je obranio naslov prvaka engleske Premier lige nakon što je pred svojim navijačima u posljednjem kolu pobijedio West Ham 3:1. No, u jeku slavlja sve je šokantnom najavom pokvario trener 'građana' Pep Guardiola.
Jokićevi Nuggetsi ispali iz doigravanja NBA lige
ŠOKANTNO
Jokićevi Nuggetsi ispali iz doigravanja NBA lige
DENVER - Košarkaši Denver Nuggetsa poraženi su na svom parketu u sedmoj utakmici konferencijskog polufinala Zapadne konferencije NBA lige od Minnesota Timberwolvesa.
Livaković pomogao Fenerbahčeu da s igračem manje dođe do pobjede kod Galatasaraya
TURSKA
Livaković pomogao Fenerbahčeu da s igračem manje dođe do pobjede kod Galatasaraya
ISTANBUL - Nogometaši Fenerbahčea produžili su nadu u borbi za naslov prvaka nakon što su u susretu 37. kola turskog prvenstva u velikom derbiju na gostovanju pobijedili Galatasaray 1-0.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE