GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ante Budimir postao najskuplji nogometaš u povijesti Osasune

Ante Budimir postao najskuplji nogometaš u povijesti Osasune
ZVIJEZDA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.06.2021 / 21:12
Autor: SEEbiz / Index.hr
PAMPLONA - Osasuna je pod svaku cijenu htjela zadržati Antu Budimira i odlučila je otkupiti njegov ugovor od Mallorce.

Budimir je time postao najskuplji nogometaš u povijesti Osasune jer će klub iz Pamplone platiti Mallorci osam milijuna eura. Osasuna je iskoristila klauzulu koju je dogovorila istovremeno kad i posudbu Budimira. Prema toj klauzuli Osasuna je hrvatskog napadača mogla dovesti za osam milijuna eura, dok je za sve ostale klubove klauzula bila 15 milijuna eura. Ruben Garcia, Dady i Masous Shojaei su dosad bili najskuplji nogometaši u povijesti Osasune, plaćeni su po tri i pol milijuna eura.

Budimir potpisuje ugovor do 2025. godine. Dok Osasuna bude igrala u prvoj ligi, klauzula za otkup ugovora iznosit će 20 milijuna eura, a ako ispadne smanjit će se na devet milijuna eura. Mallorca će imati i 25 posto profita od sljedećeg transfera.

Budimir je na posudbi u Osasuni postigao 11 ligaških golova, uključujući neke od ključnih u borbi za opstanak.

"Novi idol navijača sada će napokon ostvariti san i zaigrati pred publikom u Pamploni. Zbog koronavirusa to nije mogao prošle sezone", piše AS o igraču kojeg je Mallorca dovela u Španjolsku 2019. godine za 2.2 milijuna eura iz Crotonea.

Osasuna je sezonu završila na 11. mjestu, a Budimir je bio najbolji strijelac kluba. Od 11 golova u Primeri, sedam je zabio glavom, po čemu je najbolji strijelac Primere u toj kategoriji. Iza njega su sa šest golova glavom ostali Karim Benzema iz Reala te Youssef En-Nesyri koji je za Sevillu zabio pet golova glavom.

Za Hrvatsku je 29-godišnji napadač debitirao prošle godine. Odigrao je sedam utakmica za reprezentaciju i zabio jedan gol. U pripremnim utakmicama za Euro protiv Armenije i Belgije nije dobio ni minutu.

Tagovi: Ante Budimir, Osasuna, Mallorca
PROČITAJ I OVO
Navijači Bayerna pokrenuli peticiju sa zahtjevom da Tuchel ostane trener
PETICIJA
Navijači Bayerna pokrenuli peticiju sa zahtjevom da Tuchel ostane trener
MUNCHEN - Navijači minhenskog Bayerna pokrenuli su peticiju tražeći od šefova kluba da zadrže Thomasa Tuchela na mjestu trenera i sljedeće sezone.
Olmo sve bliže povratku u matični klub
TRANSFERI
Olmo sve bliže povratku u matični klub
LEIPZIG - Dani Olmo bi u ljetnom prijelaznom roku mogao napraviti transfer karijere.
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
TRENERI
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
MANCHESTER - Trener Manchester Uniteda Erik Ten Hag suočava se sa smanjenjem plaće ukoliko 'preživi' na Old Traffordu.
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
NBA
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
LOS ANGELES - Nikola Jokić predvodio je aktualne NBA prvake Denver Nuggetse do pobjede kod LA Lakersa 112:105 za vodstvo 3:0 u seriji u prvom krugu play-offa na Zapadu. Jokićevi Nuggetsi tako su postali prva momčad koja je LeBronu nanijela 11 poraza zaredom.
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE