GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Andre Schuerrle sa 29 godina završio igračku karijeru

Andre Schuerrle sa 29 godina završio igračku karijeru
IZNENAĐENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.07.2020 / 16:33
Autor: SEEbiz / H

DORTMUND - Bivši njemački nogometni reprezentativac i osvajač naslova svjetskog prvaka Andre Schuerrle odlučio je sa samo 29 godina završiti profesionalnu igračku karijeru.

Vijest je objavio u razgovoru za magazin Spiegel.

"Odluka je dugo sazrijevala u meni. Aplauz mi više nije potreban", rekao je Schuerrle koji je ovaj tjedan raskinuo ugovor s Borussijom Dortmund godinu dana prije njegova isteka.

Schuerrle je kao 18-godišnjak započeo seniorsku karijeru 2009. u Mainzu iz kojeg je nakon dvije godine preselio u Bayer Leverkusen (2011. - 2013.). Prvi inozemni angažman imao je u Chelseaju (2013. - 2015.) s kojim je osvojio naslov prvaka Engleske i bio pobjednik Liga kupa. Iz Londona se vratio u Njemačku odigravši jednu sezonu u Wolfsburgu (2015. - 2016.).

U ljeto 2016. Schuerrle je stigao u Borussiju Dortmund i potpisao petogodišnji ugovor. U prve dvije sezone je u Dortmundu u 51 nastupu postigao osam pogodaka, da bi sljedeće dvije godine proveo na posudbama u Fulhamu i moskovskom Spartaku.

Kao razlog za svoju odluku njemački krilni napadač je naveo čest osjećaj samoće, posebno kad su mu "neuspjesi postajali sve teži, a sretnih trenutaka je bilo sve manje". Schuerrle tvrdi da mu nogometna industrija nije dopustila javno iznošenje tih osjećaja.

"Uvijek moraš igrati neku ulogu da bi opstao u ovom poslu, jer u suprotnome gubiš svoje mjesto i ne možeš pronaći novog poslodavca", rekao je Schuerrle.

Za njemačku reprezentaciju je odigrao 57 utakmica i postigao 22 pogotka, a ostat će upamćen kao asistent za pogodak Marija Goetzea u 113. minuti finala Svjetskog prvenstva 2014. u Brazilu, kojim je Njemačka pobijedila Argentinu i osvojila svoj četvrti naslov.

Tagovi: Andre Schuerrle, Borussia Dortmund, Chelsea, Wolfsburg
PROČITAJ I OVO
Sin Vlade Đurovića pronađen mrtav
TRAGEDIJA
Sin Vlade Đurovića pronađen mrtav
BEOGRAD - Nebojša Đurović (49), sin proslavljenog košarkaškog trenera Vlada Đurovića pronađen je mrtav u petak oko 14 sati u Beogradu.
UEFA uoči Eura donijela odluku koju su izbornici željeli
ODLUKE
UEFA uoči Eura donijela odluku koju su izbornici željeli
NYON - Izvršni odbor Uefe prihvatio je odluku kojom će na predstojećem EURU u Njemačkoj svaka od reprezentacija moći računati na 26 nogometaša, tvrdi AFP, pozivajući se na neimenovane izvore.
Xabi Alonso: Svi nas žele pobijediti, svaki tjedan nam je sve teže
PORUKE
Xabi Alonso: Svi nas žele pobijediti, svaki tjedan nam je sve teže
LEVERKUSEN - Bayer Leverkusen ima cilj produžiti svoj izvanredni niz od 47 utakmica bez poraza ove sezone, ali to neće biti lak zadatak, rekao je u petak trener njemačkog prvaka Xabi Alonso.
Sopić: Pobijedit ćemo Dinamo
OPTIMIZAM
Sopić: Pobijedit ćemo Dinamo
RIJEKA - Rijeka i Dinamo na Rujevici u nedjelju od 19:30 igraju najvažniju utakmicu ove sezone u SuperSport HNL-u. Dinamo ulazi s prednošću od dva boda. Rijeka mora ići na pobjedu kako bi ga prestigla. Utakmicu je na konferenciji za medije najavio trener Rijeke Željko Sopić.
Carlos Alcaraz objavio da mora uzeti odmor
UMOR
Carlos Alcaraz objavio da mora uzeti odmor
RIM - Treći tenisač svijeta Španjolac Carlos Alcaraz odustao je od nastupa na turniru iz Masters 1000 serije u Rimu koji se igra sljedeći tjedan zbog bolova u desnoj podlaktici nakon povratka u Madrid.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE