GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ancelotti optužen u Španjolskoj za utaju poreza

Ancelotti optužen u Španjolskoj za utaju poreza
OPTUŽNICA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.03.2024 / 11:30
Autor: SEEbiz
MADRID - Španjolsko državno odvjetništvo optužilo je Carla Ancelottija, trenera nogometnog kluba Real Madrid, za utaju dijela poreza iz 2014. i 2015. godine, izvijestile su u srijedu javna španjolska televizija TVE i novinska agencija EFE.

Ancelotti je platio porez na plaću koju mu je isplaćivao Real Madrid, ali poreznoj upravi nije prijavio prihode od marketinških i sponzorskih ugovora. Porezna uprava smatra da joj je trebao platiti 386.361 euro godine 2014. i 675.718 eura godine 2015.

Porezna uprava je to prijavila državnom odvjetništvu koje vjeruje da je 56-godišnji Talijan svjesno izbjegao platiti tih oko milijun eura tako što je prenio svoja prava na imidž neimenovanim kompanijama od kojih je dobio novčanu naknadu. S obzirom da je procijenilo da se radi o kaznenom djelu zatražilo je za Ancelottija zatvorsku kaznu u trajanju od četiri godine i devet mjeseci.

Ancelotti, kojeg u srijedu u 21 sat čeka utakmica Lige prvaka s RB Leipzigom, nije se oglasio o slučaju. Real Madrid također nije komentirao navodnu optužnicu.

Još ranije je više nogometaša Reala, uključujući aktualnog igrača Luku Modrića, bilo optuženo za izbjegavanje plaćanja poreza na prihod od marketinških i sponzorskih ugovora. Većina njih se zatim nagodila s poreznom upravom plativši traženi porez i novčanu kaznu.

Tagovi: ancelotti, porez, real
PROČITAJ I OVO
Rijeka rasprodala Rujevicu za Dinamo
DERBI
Rijeka rasprodala Rujevicu za Dinamo
RIJEKA - Rijeka i Dinamo u nedjelju od 19:30 igraju derbi za prvo mjesto SuperSport HNL-a u utakmici 33. kola. Rijeka će biti domaćin na rasprodanoj Rujevici, potvrdio je klub.
Dallas nadoknadio 31 razlike pa izgubio od Clippersa
NBA PLAYOFF
Dallas nadoknadio 31 razlike pa izgubio od Clippersa
LOS ANGELES - Clippersi su se vratili u igru i poravnali trenutno najzanimljiviju NBA play-off seriju u prvoj rundi.
Knicksi pobijedili, Bogdanović se ozlijedio
NBA
Knicksi pobijedili, Bogdanović se ozlijedio
NEW YORK - Košarkaši New York Knicksa poveli su sa 3-1 u pobjedama protiv Philadelphia 76-ersa u prvom krugu doigravanja NBA lige zahvaljujući 97-92 pobjedi na gostovanju u četvrtoj utakmici te ih još samo jedna pobjeda dijeli od prolaska u drugi krug.
Futsal Dinamo u finalu
DRUGU GODINU ZAREDOM
Futsal Dinamo u finalu
ZAGREB - Futsal Dinamo „srušio“ je još jednom Futsal Pulu i plasirao se u finale drugu godinu zaredom. Pobjednika smo tražili u produžecima, a rezultat na kraju bio je 4:2. A sad, idemo po novu „Kantu“!
Lokomotiva nokautirala Rijeku, Dinamo na vrhu tablice
KIKS
Lokomotiva nokautirala Rijeku, Dinamo na vrhu tablice
ZAGREB - Rijeka je u 32. kolu SuperSport HNL-a izgubila u Kranjčevićevoj 3:1 i napravila ogroman kiks u borbi za naslov.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE