GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Raspisan natječaj za zakup 30 državnih poslovnih prostora u osam gradova

Raspisan natječaj za zakup 30 državnih poslovnih prostora u osam gradova
PROSTORI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.12.2022 / 14:04
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Državne nekretnine raspisale su posljednji natječaj u ovoj godini kojim u zakup daju 30 poslovnih prostora u vlasništvu Republike Hrvatske u osam gradova, izvijestili su u utorak iz te tvrtke.

Natječaj je, kako su naveli, raspisan 24. prosinca ove godine i traje do 27. siječnja 2023. do 12 sati.

U Zagrebu je ponuđeno 17 poslovnih prostora, a u desetogodišnji zakup daju se i prostori u Osijeku, Požegi, Karlovcu, Petrinji, Puli, Splitu i Zadru.

U glavnom je gradu u nultoj zoni ponuđeno 17 poslovnih prostora s različitim položajima u zgradama u kojima se nalaze, napominju iz Državnih nekretnina.

Tako primjerice poslovni prostor u Jurišićevoj 5 od 93 četvorna metra zauzima ulično prizemlje i početna mu je zakupnina 10,39 eura po četvornom metru (euro/m2), a ulično prizemlje s podrumom daje se u zakup u nizu lokala u Prolazu sestara Baković po cijeni od 14,39 eura/m2.

Dvorišni prostori nulte zone veličine 20-ak četvornih metara u zakup se daju u Ilici 35 i Radićevoj 11, a za njih je početna zakupnina 7,20 eura/m2, a prostor na drugom katu zgrade u Tomićevoj 4 se nudi po početnoj mjesečnoj zakupnini od 13,69 eura/m2.

Od ostalih gradova, po četiri poslovna prostora mogu se zakupiti u Karlovcu i Zadru, od kojih je karlovački u Gundulićevoj 1, a zadarski u ulici Put Pudarice 30C te je riječ o susjednim prostorima u istoj zgradi s početnim zakupninama od 5,97 eura/m2 za Gundulićevu i 5,14 eura/m2 za Put Pudarice.

Po jedan poslovni prostor daje se u zakup u Osijeku, Petrinji, Požegi, Puli i Splitu, gdje početna zakupnina za dvorišni poslovni prostor udaljen manje od 100 metara od splitske Rive na adresi Marulićeva 6 iznosi 16,73 eura/m2.

Površinom najveći prostor na ovom natječaju od 237 četvornih metara ponuđen je u Požegi na križanju ulica Franje Cirakija i Sjepana Radića, a početna mu je zakupnina 3,25 eura/m2.

Iz Državnih nekretnina napominju kako se poslovni prostori u zakup daju u viđenom stanju i mogu se pogledati prema rasporedu objavljenom u javnom pozivu.

Natječaj traje do petka 27. siječnja 2023. do 12 sati, do kada ponuditelji mogu dostaviti svoje ponude u pisarnicu Društva ili na adresu Državnih nekretnina.

Na natječaju mogu sudjelovati pravne osobe, udruge i fizičke osobe s registriranim obrtom ili samostalnom profesionalnom djelatnošću, navodi se u priopćenju.

Fotografija: Državne nekretnine

Tagovi: Državne nekretnine, poslovni prostori, Gajeva ulica, Teslina ulica
PROČITAJ I OVO
Uzletjele cijene stanova za najam u njemačkim gradovima
NAJAM
Uzletjele cijene stanova za najam u njemačkim gradovima
BERLIN - Godinama su cijene stanova rasle brže od cijena najma, no kraj ere jeftinih kredita i građevinskog materijala preokrenuo je trend. Prema jednoj studiji, ruralna područja su iznimka.
Šapić nije prijavio kupovinu vile u trstu
VILA
Šapić nije prijavio kupovinu vile u trstu
BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić kupio je 2018. godine vilu u Trstu vrednu 820.000 evra, a prekršio je zakon jer to nije prijavio Agenciji za sprečavanje korupcije, otkrivaju BIRN i nedeljnik Vreme.
Dvoznamenkasti rast cijena stambenih nekretnina nastavljen i u trećem kvartalu
TREND
Dvoznamenkasti rast cijena stambenih nekretnina nastavljen i u trećem kvartalu
ANALIZA - Prema podacima koje je objavio DZS, u trećem tromjesečju 2022. cijene stambenih nekretnina zabilježile su ubrzanje rasta na godišnjoj razini, dok je u odnosu na razdoblje travanj-lipanj rast blago usporio.
Građevinski radovi nastavili s trendom godišnjeg rasta
TREND
Građevinski radovi nastavili s trendom godišnjeg rasta
ANALIZA - Prema privremenim podacima DZS-a, obujam građevinskih radova je u studenom nastavio, prema kalendarski prilagođenim indeksima, s trendom godišnjih stopa rasta koje kontinuirano traju od lipnja 2020., pri čemu je rast ubrzao u odnosu na mjesec ranije (5,7% u odnosu na 4,2% u listopadu).
Ranilović: Ako će kamate rasti, potražnja za nekretninama će padati
LOGIKA TRŽIŠTA
Ranilović: Ako će kamate rasti, potražnja za nekretninama će padati
ZAGREB - Uvijek je bio trend rasta cijena nekretnina kada su kamate padale, a kada su rasle onda je bio silazni trend, kazao je u središnjem Dnevniku HTV-a Dubravko Ranilović, predsjednik Udruženja poslovanja nekretninama HGK-a govoreći o iskustvu s tržištem nekretnina proteklih godina.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE