GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Oštro pale tražene cijene kuća u Velikoj Britaniji

Oštro pale tražene cijene kuća u Velikoj Britaniji
PAD
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.08.2023 / 12:28
Autor: SEEbiz
LONDON - Tražene cijene kuća u Britaniji oštro su pale u kolovozu jer su sve veći troškovi hipoteka potaknuli prodavače da smanje očekivanja o tome što mogu dobiti za svoje nekretnine, pokazalo je istraživanje objavljeno u ponedjeljak

Web stranica Rightmove objavila je da su prosječne tražene cijene za domove pale za 1,9 posto, što je najveći mjesečni pad u kolovozu od 2018. godine i dvostruko veći od uobičajenog pada tijekom ljeta.

Britansko tržište nekretnina, koje je procvat dosegnulo tijekom pandemije covida 19, oslabilo je jer je britanska središnja banka zbog visoke inflacije oštro povećala kamatne stope.

Hipotekarni zajmodavci Nationwide i Halifax prethodno su izvijestili o padu prodajnih cijena u srpnju.

Istraživanje Rightmovea također je pokazalo da je broj prodavanih kuća pao za 15 posto u odnosu na 2019. godinu, prije pandemije.

Prodaja kuća koje obično traže prvi kupci pala je za nešto blažih 10 posto, odražavajući skok najamnina za nekretnine u toj kategoriji od 12 posto tijekom prošle godine, objavio je Rightmove.

Ukupna prodaja kuća na tržištu pale je za 10 posto u odnosu na kolovoz 2019.

Prosječne tražene cijene kuća bile su 2 posto ispod najviše cijene u svibnju, ali su, odražavajući porast potražnje tijekom pandemije, ostale 19 posto više nego u kolovozu 2019. godine, istaknuo je Rightmove.

Tagovi: Britanija, nekretnine, kuće
PROČITAJ I OVO
Prosječni zagrebački kvadrat košta preko 3.000 eura
SVE SKUPLJE
Prosječni zagrebački kvadrat košta preko 3.000 eura
ZAGREB - Podaci oglasnika za nekretnine Indomio.hr i Crozilla.com pokazali su kako je cijena stanova u Zagrebu tijekom ožujka u većini kvartova zabilježila porast mjesečnih vrijednosti. Prosječna oglašavana cijena zagrebačkih stanova porasla je za 0,5 posto, dosegnuvši 3022 eura po kvadratu.
Isplativost kupnje poslovnog prostora
ANALIZA
Isplativost kupnje poslovnog prostora
ANALIZA - Pitanje o tome hoćete li kupiti ili unajmiti uredski prostor često je ključno za uspeh poslovanja, jer odluka koju donesete može imati dugoročne finansijske posledice i stoga zahteva pažljivo razmatranje.
Obujam građevinskih radova 14,6 posto veći nego lani
GRAĐEVINA
Obujam građevinskih radova 14,6 posto veći nego lani
ZAGREB - Obujam građevinskih radova u ožujku je, prema kalendarski prilagođenim indeksima, bio veći za 14,6 posto nego u istom lanjskom mjesecu, dok je u odnosu na veljaču pao za 0,2 posto, pokazuju privremeni podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).
U Šestinama će niknuti elitno stambeno naselje
ZA ODLIKAŠE
U Šestinama će niknuti elitno stambeno naselje
ZAGREB - U elitnim zagrebačkim Šestinama grupacija VMD planira izgradnju 13 samostojećih višestambenih zgrada, sudeći prema pismu namjere koje su uputili Gradu Zagrebu, a za očekivati je da bi to mogao biti luksuzan projekt.
U Srbiji je svaki peti stan prazan
CRNA STATISTIKA
U Srbiji je svaki peti stan prazan
BEOGRAD - Na tržištu nekretnina u Srbiji sve je više novih stanova, ali je iz godine u godinu sve više i praznih stanova, pa je tako između posljednja dva popisa, broj privremeno praznih stanova porastao za 34.499 stambenih jedinica, piše magazin Biznis i finansije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE