GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Violinistička ikona u Lisinskom

Violinistička ikona u Lisinskom
KONCERTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.10.2023 / 17:36
Autor: SEEbiz
ZAGREB - U subotu, 11. studenoga dolazi superzvijezda violinističke scene Joshua Bell uz jedan od najprestižnijih svjetskih orkestara - NDR Elbphilharmonie Orchester!

Legendarni američki violinist i čudo od djeteta Joshua Bell već je s četrnaest godina koncertirao s orkestrom iz Philadelphije pod ravnanjem Riccarda Mutija, sa sedamnaest je prvi put nastupio u Carnegie Hallu, a s dvadesetpet je osvojio svoj prvi Grammy.

Teško da postoji ijedan orkestar svjetske klase s kojim nije nastupio ili koji ne žudi za suradnjom s ovim „pjesnikom violine“, kako ga se često naziva. Redovito nastupa i s recitalima, kao komorni glazbenik, dirigent, a djeluje i kao umjetnički voditelj kultnog komornog gudačkog orkestra Academy of St Martin in the Fields.

NDR Elbphilharmonie Orchester, uz jedan od najpoznatijih 'domova' na svijetu – futurističku zgradu Filharmonije na Labi u Hamburgu, može se pohvaliti i nevjerojatnim glazbenim nasljeđem, vrhunskim glazbenicima-interpretima i dirigentima koji su stajali na čelu toga glazbenog kolektiva „najboljih od najboljih“! Dobri poznavatelji klasične glazbe znaju o kakvim kolosima dirigentske interpretacije govorimo pri spomenu imena Hansa Schmidt-Isserstedta, Güntera Wanda, Christopha Eschenbacha ili Thomasa Hengelbrocka! Posljednji u tom nizu, koji će ravnati zagrebačkim koncertom, Alan Gilbert, rođeni Njujorčanin i dugogodišnji šef dirigent Njujorške filharmonije (trenutačno i glazbeni ravnatelj Švedske kraljevske opere), veliko je ime svjetske glazbene i operne scene današnjice!

Kao i svu publiku cijeloga svijeta, virtuoznost, jedinstvenost i svestranost Joshue Bella ostavit će bez daha i publiku Lisinskog, koja će ga imati čast slušati u jednom od najslavnijih violinskih koncerata na svijetu - Koncertu za violinu i orkestar u D-duru P. I. Čajkovskoga.
Drugo sjajno djelo na repertoaru koncerta ciklusa Lisinski subotom bit će grandiozna Peta simfonije u cis-molu Gustava Mahlera.

Nakon koncerta očekuje nas još jedno uzbudljivo putovanje s Joshuom Bellom: s njim će razgovarati poznati novinar i glazbeni kritičar Branimir Pofuk.

Ulaznica za koncert ostalo je još malo, a dostupne su na blagajni Lisinskog i online na www.lisinski.hr po cijenama od 30, 35 i 40 eura.

Tagovi: jOSHUA vbELL, LISINSKI, kd vATROSLAV lISISNKI
PROČITAJ I OVO
Koje ćemo filmske premijere gledati u kolovozu? (VIDEO)
U KINIMA U KOLOVOZU
Koje ćemo filmske premijere gledati u kolovozu? (VIDEO)
Koje ćemo filmske premijere gledati u kolovozu? (VIDEO)
ZAGREB - Za mjesec kolovoz hrvatski distributeri i kino-prikazivači pripremili su jedanaest premijernih filmova.
Preminuo komičar Bob Newhart
IN MEMORIAM
Preminuo komičar Bob Newhart
LOS ANGELES - Preminuo je komičar Bob Newhart, javlja CNN. Imao je 94 godine.
Proslava je proglašena najboljim filmom na 71. Pulskom filmskom festivalu
FESTIVALI
Proslava je proglašena najboljim filmom na 71. Pulskom filmskom festivalu
PULA - Velika zlatna arena za najbolji film 71. Pulskog filmskog festivala dodijeljena je u srijedu navečer filmu Proslava redatelja Brune Ankovića, nagrada Zlatna vrata Pule za najbolji hrvatski film po ocjeni publike dodijeljena je filmu Sveta obitelj redateljice Vlatke Vorkapić.
United Media i Nova TV bili su domaćini polufinalnog ocjenjivanja za Međunarodnu nagradu Emmy
DOGAĐAJI
United Media i Nova TV bili su domaćini polufinalnog ocjenjivanja za Međunarodnu nagradu Emmy
PULA - United Media, vodeća medijska tvrtka u jugoistočnoj Europi, u suradnji s Novom TV, bila je domaćin polufinalnog kruga žiriranja prestižne 'Međunarodne nagrade Emmy®'.
Bajkovita Villa Rose na Koločepu ugostila šibenskog slavuja Marka Škugora
VEČER POD ZVIJEZDAMA
Bajkovita Villa Rose na Koločepu ugostila šibenskog slavuja Marka Škugora
KOLOČEP - Uz tišinu zalazećeg sunca, šum morskih valova i vrhunsku à la carte ponudu, gostima bajkovite Ville Rose na otoku Koločepu proteklog je vikenda zapjevao omiljeni šibenski slavuj Marko Škugor.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE