GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tomašević: Razmotrit ću zahtjev za smjenu Siriščevića

Tomašević: Razmotrit ću zahtjev za smjenu Siriščevića
LISINSKI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.02.2023 / 19:19
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević rekao je da će razmotriti zahtjev Upravnog vijeća Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog za smjenu ravnatelja Dražena Siriščevića te napomenuo da, među ostalim, Siriščević nije predao godišnje izvješće.

Tomašević je na konferenciji za novinare potvrdio da mu je Upravno vijeće poslalo zahtjev za smjenu Siriščevića, no istaknuo je da taj dokument još nije došao do njega.

- Prijedlog još nije došao do mene. Kada dođe, vidjet ću o čemu se radi, rekao je gradonačelnik.

Istaknuo je da za sada neformalno zna da Siriščević nije podnio godišnje izvješće o radu Upravnom vijeću.

- To je ozbiljan problem i ozbiljno kršenje procedure i Statuta, poručio je Tomašević i dodao da takav problem gradska uprava nema ni s jednom od svojih 340 institucija.

Istaknuo je i da su u KD Lisinski izvedeni radovi bez suglasnosti gradskog Zavoda za zaštitu kulture i prirode, što se nije dogodilo ni u jednoj gradskoj ustanovi. Dodao je da postoji i problem s izvješćem Državne revizije zbog dijeljenja besplatnih karata.

Prema Statutu KD Vatroslava Lisinskog, ravnatelja imenuje i razrješava gradonačelnik uz prethodno mišljenje Upravnog vijeća. Ravnatelj može biti razriješen prije isteka mandata ako, uz ostalo, ne postupa u skladu s propisima ili općim aktima ustanove te ako svojim nesavjesnim ili nepravilnim radom prouzroči veću štetu ili ako zanemaruje ili nesavjesno obavlja svoje dužnosti tako da mogu nastati smetnje u obavljanju djelatnosti ustanove.

Tagovi: Tomislav tomašević, Dražen siriščević, KD Vatroslav Lisinski
PROČITAJ I OVO
Goran Marković odselio u Trst
UMETNIK I POLITIKA
Goran Marković odselio u Trst
BEOGRAD - Jedan od najvećih srpskih umetnika i intelektualaca Goran Marković već neko vreme živi u Trstu, popularnom italijanskom gradu na Jadranskom moru.
Paul McCartney postao prvi britanski glazbeni milijarder
BOGATSTVO
Paul McCartney postao prvi britanski glazbeni milijarder
LONDON - Paul McCartney, koji je svoju glazbenu karijeru započeo s Beatlesima, postao je prvi britanski glazbenik koji je postao milijarder, prema listi bogataša Sunday Timesa.
Steve Buscemi napadnut na Manhattanu
NAPAD
Steve Buscemi napadnut na Manhattanu

NEW YORK - Holivudska zvijezda Steve Buscemi prošlog je tjedna u srijedu šetao ulicama New Yorka kada ga je prolaznik iznenada udario šakom u lice.

Američki trubač Chris Botti oduševio u Čakovcu
JAZZ
Američki trubač Chris Botti oduševio u Čakovcu
ČAKOVEC - To se doista i dogodilo – u fantastičnoj atmosferi, u prepunoj dvorani Centra za kulturu u Čakovcu - glazbena ikona, veliki američki trubač Chris Botti održao je koncert o kojem će se još danima govoriti.
Cannes 2024: Glamour, filmovi, a možda i štrajk
FESTIVALI
Cannes 2024: Glamour, filmovi, a možda i štrajk
CANNES - U Cannesu počinje 77. filmski festival. Može se očekivati puno blještavila i glamura, međunarodnih zvijezda, mnoge filmske vrhunce - a možda čak i štrajk filmskih radnika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE