GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Taylor Swift postala milijarderka

Taylor Swift postala milijarderka
BOGATSTVO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.04.2024 / 08:03
Autor: SEEbiz
LOS ANGELES - Taylor Swift postala je prva glazbenica koja se našla na Forbesovoj listi isključivo na temelju svojih pjesama i izvedbi.

Forbes procjenjuje da je zvijezda dokumentarca Miss Americana zaradila 500 milijuna dolara od svojih honorara i turneja, te još 500 milijuna dolara od svog kataloga pjesama.

Dugo je čekala ovaj trenutak, ali ga je konačno dočekala: američka pjevačica Taylor Swift i službeno je postala milijarderka. Na Forbesovoj listi slavnih milijardera Taylor Swift je na četrnaestom mjestu s osobnim bogatstvom procijenjenim na 1,1 milijardu dolara, a slijedi je holivudski producent i redatelj George Lucas koji je zaradio pet puta više - čak 5,5 milijardi dolara. Bloomberg je prvi izvijestio da je Swift (34) prošlog listopada postala milijarderka zahvaljujući svom novom albumu Eras Tour (prva turneja koja je zaradila milijardu dolara) i dokumentarcu o koncertu s rekordnom zaradom. U svom pregledu bogatstva zvijezde, Forbes je procijenio da je Swift zaradila 500 milijuna dolara od svojih honorara i turneja, te još 500 milijuna dolara od svog kataloga. Između ostalog, Forbes tvrdi i da je od nekretnina zaradila dodatnih 125 milijuna dolara.

Samo su tri žene bogatije od Taylor Swift u kategoriji popularnih slavnih: Oprah Winfrey, Kim Kardashian i Rihanna. Uspjehu joj je pripomogla i superuspješna svjetska turneja Eras koja je ušla u povijest glazbene industrije s dosad najvećom zaradom od prodanih ulaznica. Njezin novi, jedanaesti studijski album pod nazivom The Tortured Poets Department izlazi 19. travnja. Nakon duge potrage, pjevačica je pronašla i ljubavnu sreću. U vezi je s Travisom Kelceom, slavnim igračem američkog nogometa.

Njezin put do slave započeo je zahvaljujući roditeljima koji su rano prepoznali talent svoje kćeri i cijeli život posvetili njegovom razvoju. Taylor Swift rođena je 13. prosinca 1989. u Readingu, Pennsylvania, SAD, u imućnoj obitelji. Otac Scott bio je broker i financijski savjetnik, majka Andrea stručnjakinja za marketing, a dvije godine mlađi brat Austin trenutno se bavi fotografijom i glumom.

Forbes je zabilježio da je 2024. bilo rekordnih 2781 milijardera, što je 141 više nego prošle godine i 26 više od prethodnog rekorda postavljenog 2021. Dodali su i da je elita bogatija nego ikad prije - s ukupnim bogatstvom od 14,2 trilijuna dolara — i da je klasa milijardera 2024. 255 posto bogatija nego što je bila prije deset godina.

Tagovi: Taylor Swift, Swift, miss americana, lucas
PROČITAJ I OVO
Taylor Swift nastavlja rušiti rekorde
REKORDI
Taylor Swift nastavlja rušiti rekorde
LOS ANGELES - Pop megazvijezda Taylor Swift nalazi se na prvom mjestu glazbene ljestvice sa svojim albumom "The Tortured Poets Department", objavio je Billboard, dodajući da je tijekom prvog tjedna od objavljivanja prodan 1,91 milijun primjeraka tradicionalnih albuma, među kojima 859 tisuća vinilnih ploča, što je rekordna prodaja u modernom dobu.
Uspon njemačkog filma na međunarodnoj sceni
USPJESI
Uspon njemačkog filma na međunarodnoj sceni
BERLIN - Njemački film sada je na dobrom putu, kažu glumica Alexandra Maria Lara i redatelj Florian Gallenberger.
Depardieu je priveden zbog seksualnog napada
PRIVOĐENJE
Depardieu je priveden zbog seksualnog napada
PARIZ - Francuski glumac Gerard Depardieu (75) uhićen je pod optužbom za seksualne napade koji su se dogodili 2014. na snimanju filma Le Magicien et les Siamois Jean-Pierrea Mockyja i 2021. na snimanju filma Volets verts Jeana Beckera.
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
U KINIMA U SVIBNJU
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
ZAGREB - Za mjesec svibanj hrvatski distributeri i kino-prikazivači pripremili su šesnaest premijernih filmova.
U Meštrovićevom paviljonu svečano otvoren 37. salon mladih
SALON
U Meštrovićevom paviljonu svečano otvoren 37. salon mladih
ZAGREB - Na ceremoniji održanoj ispred Meštrovićevog paviljona, u četvrtak je otvoren 37. salon mladih uz prigodne govore Ivane Andabake, ravnateljice HDLU-a, Tomislava Buntaka, predsjednika HDLU-a, Lovre Japundžića, kustosa centralne izložbe Salona Pao sat u bunar, Lore Rajčić i Ivane Završki, kustosica izložbe Situacija koja se otvara 22. svibnja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE