GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Stvari nisu kakve jesu

Stvari nisu kakve jesu
TEATAR
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.03.2021 / 17:48
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Nakon predstave Stvari su kakve jesu, Eni Vesović i Mirna Rustemović nastavljaju autorsku suradnju na projektu Stvari nisu kakve jesu, drugom dijelu planiranog triptiha.

U predstavi Stvari su kakve jesu sudjelovale su Hrvojka Begović, Dora Kokolj i Eva Kocić. Lik kojeg interpretira Eva Kocić središnja je svijest planirane trilogije, a razvoj tog lika pratimo kroz međuigru na sceni. U prvom dijelu trilogije nije potpuno jasno jesu li likovi uopće u ikakvom odnosu (a ako jesu, kakva je priroda tog odnosa). Svaka od izvođačica na svoj način pokušava ostvariti kontakt s ostalima, pustiti vrijeme i stvari da budu baš onakve kakve jesu.

U drugom dijelu trilogije izvođači su u jasnoj korelaciji jedno s drugim, a njihov odnos nije tek sugeriran ili skiciran. Taj odnos se mijenja i razvija, no uvijek je prisutan i jasno prezentiran. Središnje pitanje međuigre na sceni pritom je kako se naša sjećanja razlikuju? Kroz predstavu izvođači pokušavaju razmrsiti svoj odnos, propitujući što su to sjećanja i na koji nas način određuju, aktivno pritom tragajući za jednom točkom/trenutkom u kojem su njihova iskustva usklađena (istinita?).

Pokušavaju rekonstruirati trenutke intimne i minule povezanosti, istražujući pritom gdje dolazi do točke preklapanja emotivnog s racionalnim. Ulaze jedno drugome u prostor; kako fizički, tako i verbalno ili emotivno. U toj rekonstrukciji oni su u potrazi za barem jednim sjećanjem koje se u njihovim svijestima preklapa i koje barem prividno nije podložno višestrukim interpretacijama; u potrazi za tim jednim trenutkom koji daje smisao i koji je zasigurno isti ili istinski zajednički.

Premijera predstave održana je u prosincu, a reprize su na rasporedu 15. i 16.03.2021 u ZPC-u.

Stvari nisu kakve jesu

Koreografija: Eni Vesović
Dramaturgija: Mirna Rustemović
Izvedba: Eva Kocić i Fabijan Komljenović
Glazba: Silvio Bočić
Kostimografija/Scenografija: Ana Mikulić
Oblikovatelj svjetla: Alen Marin
Grafički dizajn: Luka Borčić
Fotografije: Karla Kocić

Tagovi: Stvari nisu kakve jesu, Eni Vesović, Mirna Rustemović, Hrvojka Begović
PROČITAJ I OVO
Taylor Swift nastavlja rušiti rekorde
REKORDI
Taylor Swift nastavlja rušiti rekorde
LOS ANGELES - Pop megazvijezda Taylor Swift nalazi se na prvom mjestu glazbene ljestvice sa svojim albumom "The Tortured Poets Department", objavio je Billboard, dodajući da je tijekom prvog tjedna od objavljivanja prodan 1,91 milijun primjeraka tradicionalnih albuma, među kojima 859 tisuća vinilnih ploča, što je rekordna prodaja u modernom dobu.
Uspon njemačkog filma na međunarodnoj sceni
USPJESI
Uspon njemačkog filma na međunarodnoj sceni
BERLIN - Njemački film sada je na dobrom putu, kažu glumica Alexandra Maria Lara i redatelj Florian Gallenberger.
Depardieu je priveden zbog seksualnog napada
PRIVOĐENJE
Depardieu je priveden zbog seksualnog napada
PARIZ - Francuski glumac Gerard Depardieu (75) uhićen je pod optužbom za seksualne napade koji su se dogodili 2014. na snimanju filma Le Magicien et les Siamois Jean-Pierrea Mockyja i 2021. na snimanju filma Volets verts Jeana Beckera.
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
U KINIMA U SVIBNJU
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
ZAGREB - Za mjesec svibanj hrvatski distributeri i kino-prikazivači pripremili su šesnaest premijernih filmova.
U Meštrovićevom paviljonu svečano otvoren 37. salon mladih
SALON
U Meštrovićevom paviljonu svečano otvoren 37. salon mladih
ZAGREB - Na ceremoniji održanoj ispred Meštrovićevog paviljona, u četvrtak je otvoren 37. salon mladih uz prigodne govore Ivane Andabake, ravnateljice HDLU-a, Tomislava Buntaka, predsjednika HDLU-a, Lovre Japundžića, kustosa centralne izložbe Salona Pao sat u bunar, Lore Rajčić i Ivane Završki, kustosica izložbe Situacija koja se otvara 22. svibnja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE