GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Stručnjaci pokušali objasniti zašto je Taylor Swift toliko popularna

Stručnjaci pokušali objasniti zašto je Taylor Swift toliko popularna
MEGA POPULARNA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.02.2024 / 16:50
Autor: SEEbiz / klix.ba
LONDON - Mnogi se pitaju zašto je Taylor Swift toliko popularna, ne samo da je njena glazba skupila više od 26 milijardi streamova na Spotifyju i više od 281 milijun pratitelja na Instagramu, nego je nedavno postala još popularnija kao djevojka igrača Kansas City Chiefsa Travisa Kelcea.

Stručnjaci kažu da je jedan od glavnih faktora njezine popularnosti to što je Taylor posvuda, a što je više čujemo i vidimo, automatski nam se više sviđa.

Ovaj psihološki fenomen poznat je kao 'učinak preekspozicije' koji je prošao mnoga istraživanja, uključujući i televizijske reklame koje su se stalno ponavljale, a zaključak tog istraživanja je da publika više voli reklame kojima smo stalno izloženi.

U studiji objavljenoj u časopisu "PLOS One" sudionici su bili podvrgnuti određenim testovima kako bi saznali na kakvu glazbu najviše reagiraju.

Znanstvenici su otkrili da su ljudi koji su slušali glazbu koju poznaju imali veću vjerojatnost da će osvijetliti centar za zadovoljstvo u svom mozgu od onih koji su pjesmu čuli prvi put.

Još jedan razlog popularnosti 34-godišnjakinje je to što su njezine pjesme jedinstveno zarazne.

Studija Američke psihološke udruge iz 2017. pokazala je da zarazne pjesme uključuju "melodične točke infleksije".

dr. Cynthia Gordon, profesorica lingvistike na Sveučilištu Georgetown, rekla je u objavi na sveučilišnom blogu da je Taylorina popularnost započela s izdavanjem njezinog debitantskog albuma 2007. godine.

- Mlada je, ali ima dosta bogatu karijeru pa se njen glas daleko čuje - rekla je.

Stručnjak za ljubavne veze, dr. Melissa A Fabello, izjavila je za Daily Mail kako ne čudi što se obožavatelji poistovjećuju s Taylorinom glazbom jer su njezine pjesme emotivne.

"Ono u čemu je Taylor Swift fantastična je stvaranje narativnog svijeta – svijeta koji istražuje mnoge aspekte ljudskog života, uključujući strahove od napuštanja", rekla je.

dr. Gordon je istaknula kako neke od njezinih pjesama nije potrebno slušati te istaknula Taylorin hit "Shake It Off" koji uzvraća udarac hejterima i otresa negativne kritike.

"Ona zna sebe ne shvaćati ozbiljno i zna biti duhovita. Mislim da to mnogi ljudi, pa i ja, cijene", rekao je, a većina stručnjaka složila se da je veliki razlog njezine popularnosti to što je mnogima uzor.


Ona je izvrstan primjer nekoga tko ostaje pri svojim uvjerenjima i pokazuje svojim obožavateljima da mogu ostvariti svoje ciljeve, kakvi god oni bili, zaključuju stručnjaci.

Tagovi: Taylor Swift, Kelce, instagram, spotify
PROČITAJ I OVO
Taylor Swift nastavlja rušiti rekorde
REKORDI
Taylor Swift nastavlja rušiti rekorde
LOS ANGELES - Pop megazvijezda Taylor Swift nalazi se na prvom mjestu glazbene ljestvice sa svojim albumom "The Tortured Poets Department", objavio je Billboard, dodajući da je tijekom prvog tjedna od objavljivanja prodan 1,91 milijun primjeraka tradicionalnih albuma, među kojima 859 tisuća vinilnih ploča, što je rekordna prodaja u modernom dobu.
Uspon njemačkog filma na međunarodnoj sceni
USPJESI
Uspon njemačkog filma na međunarodnoj sceni
BERLIN - Njemački film sada je na dobrom putu, kažu glumica Alexandra Maria Lara i redatelj Florian Gallenberger.
Depardieu je priveden zbog seksualnog napada
PRIVOĐENJE
Depardieu je priveden zbog seksualnog napada
PARIZ - Francuski glumac Gerard Depardieu (75) uhićen je pod optužbom za seksualne napade koji su se dogodili 2014. na snimanju filma Le Magicien et les Siamois Jean-Pierrea Mockyja i 2021. na snimanju filma Volets verts Jeana Beckera.
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
U KINIMA U SVIBNJU
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
ZAGREB - Za mjesec svibanj hrvatski distributeri i kino-prikazivači pripremili su šesnaest premijernih filmova.
U Meštrovićevom paviljonu svečano otvoren 37. salon mladih
SALON
U Meštrovićevom paviljonu svečano otvoren 37. salon mladih
ZAGREB - Na ceremoniji održanoj ispred Meštrovićevog paviljona, u četvrtak je otvoren 37. salon mladih uz prigodne govore Ivane Andabake, ravnateljice HDLU-a, Tomislava Buntaka, predsjednika HDLU-a, Lovre Japundžića, kustosa centralne izložbe Salona Pao sat u bunar, Lore Rajčić i Ivane Završki, kustosica izložbe Situacija koja se otvara 22. svibnja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE